Gigabyte GTX470 SO problém

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Gigabyte GTX470 SO problém

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tvoje karta je vadná, nevyvozuj z ní žádné závěry vůči ostatním. Sorry ale Fermi neni nikdy nestabilní kvůli teplotě. Prostě neni. když ten větrák rukou zastavíš tak karta je stable do 115 stupňů kde pak začně throttlovat čili se sníží výkon ale i to topí asi o 50% méně. Nemůže se stát, aby ses dostal do artefaktů nebo na výtuhu pokud ti chladič jede. To samé ten problém s "rozechvělým obrazem" o tvejch pár postů výše když už jsem ti jasně řekl že reklamovat. Ta tvoje karta je prostě špatná. Je na tom lépe než ta předešlá 460 ale je furt špatná.
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

JJ, chápu, jen že to odpovídalo té citaci dole co jsem napsal, ale tak alespoň jsem zase o něco chytřejší. :) Kartu samozřejmě vrátím (zatim jsem neměl čas), ale furt nevim jestli si nechám vrátit peníze nebo budu reklamovat. Tak jsem našel ještě jeden zajímavej kousek a to za opravdu dobrou cenu, co myslíš, sic 768?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78698

EDIT: Takže i kdyby bylo PCB nad 70 stupňů nemělo by to mít žádnej negativní vliv, krom pravděpodobného snížení životnosti karty?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ne nemělo by to mít vliv. Naopak, špatný vliv na životnost karty bude mít příliš velkej tepelnej rozptyl mezi součástkama, to totiž způsobuje větší mechanické namáhání.

Ano za tu cenu je tahle GTX460 fajn. Je třeba si ale položit otázku proč NV tak zlevňuje, a co vlastně Radeony HD6xxx za ten měsíc přinesou.
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

Hmm, no já právě přemýšlim, ta 470ka krom toho že topí (a holt dalších neduhů, což je ale jen moje smůla na kus) je prostě v mnoha ohledech lepší a výkonější než 460ka. Asi nakonec zkusim tu reklamaci (kupoval jsem za 7,7k, teď už je skoro za 8,2k i s Mafií 2, v obou případech). Nějak se mi i víc líbí jak je taková hutná, 460ka vypadá taková nedomrlá, subjektivní pocit. Díky za prozatimní rady, jak by ses rozhodl ty? I když ta cena za referenční 460ku je celkem bezkonkurenční (zase se ale obávám aby pak v budoucnu nedělalo problémy to že má jen 768Mb a celkově je dost osekaná i proti 1gb verzi).

EDIT: Takže jestli to dobře chápu je lepší ohledně životnosti karty aby jádra byla na 90ti stupních a PCB bylo na 70ti, než aby jádro bylo na 80ti a PCB na 40ti (což je asi skoro nemožné u 470ky).

EDIT: Zase si řikám aby v brzký době nevydali 475ku, to by mě trošku naprudilo.
Naposledy upravil(a) kramatos dne stř 15. zář 2010, 15:45, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

U referenční ne. 470 se rozpálí celá, je tak i dělaná, je ověřeno že když je u ní proud vzduchu, tak jí to razantně sníží teplotu. U 480 je to dokonce tak, že má povrch chladiče nad heatsinkem železnej aby i ten odváděl. Ze svojeho pohledu ti můžu těžko radit. Jako majitel výběrovýho kusu 480 teď v dohledný době budu těžko měnit (možná za 6870 pokud překvapí proč ne), předtim jsem měl rovněž hodně v OC dobrou GTX260, kterou kdybych měl doteď tak za 460 asi neměním + za tehdejší ceny čili stála pod 4k nová. Pokud by mi teď chcípla grafika, mam spoustu náhrad na reklamační období, pokud bych neměl, tak si vezmu asi z druhý ruky ňákou GTX260 či radeona čtyřkovýřady, ne pětkový, a vydržim to do další generace která je za dveřma a až pak se rozhodnu. ta GTX460 768MB za tu cenu vypadá libově, to jo. Ale proč asi má takovou cenu + jak jsi řekl GTX460 (G104) prostě neni Fermi. Už nemá ten obrovskej geometrickej výkon, kterej je na min fps, občas i na průměrnejch dost cejtit.

Třeba Taková Arma II kde je tuna geometrie (kopce atd), tak tam je to doslova ehm.... http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ce?start=3

Já nejsem moc fanda GTX460, protože nabízí to co nabízel Radeon 5850 už rok před tim + měl lepší výkon. Pro GTX460 sice mluví fyzika, ale třeba v Mafii si to na týhle kartě na max stejně nedáš, a na medium ti zase stačí ta GTX260 co se loni v ltě prodávala za 3700 nová. Na high s jednou kartou to zas chce tu GTX470 a jsme zpět u toho....

Takhle když ti vrátěj peníze, počkej, když ne, tak prostě užívej tu 470 co ti daj novou.
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

No ono je to takhle, že buď to můžu hodit na reklamaci nebo si nechat vrátit peníze (proto vždy kupuju přes net). Takže radíš spíš tedy vrátit a vzít peníze. Já se právě obávám že ona ta 460ka nejni vůbec žádná výhra, prostě to podle mě neni správná investice do budoucna, protože tam kde bude stále 470ka stíhat, 460ka už ne, kvůli všem těm osekům. Speciálně jestli se začne víc prosazovat DX11 teselace, tak i s jednou 470kou na tom budu pravděpodobně lépe než se 460kama ve SLI, kor vs 1x 460ka, která v tu chvíli bude k ničemu. A SLI ačkoli jsem desku i zdroj speciálně kvůli tomu kupoval po mých zkušenostech a ohlasech na forech přestávám hodně důvěřovat.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Na SLI zapomeň. Teda co je venku Fermi tak SLI když funguje tak je fakt perfektní, jako fakt udělalo krok dopředu, ale furt tomu nevěřim, furt to nepůjde ve všech krách, furt je tu černá můra MS, atd. Jepší vrabec v hrsti než holub na střeše.

Vzhledem k tomu že ta GTX460 dnes vylítla z těch 3900 na 4700 tak pokud jsi nekliknul už předtim, tak bych tu 470 reklamoval.

Jen tak btw. U tebe bylo divý to klepání a výtuhy, to že nešlo hnout ramkama se u 470 stává, ani to nemá moc vliv na výkon. Ty teploty byly taky spíš Fermi-like u tebe. Fermi vždy drží otáčky nízko dokud čip nedosáhne 90 stupňů pak je pomalu zvedá a drží tuhle teplotu. Bylo by divné pokud by se držely níže za cenu většího hluku než je třeba. V recenzi mohli mít předprodukční kus co jim GB poslal, ňákej výběrovnej kousek i s jinym biosem. Pokud by jsi ale už měl zpět prachy, spíš bych vzal referenci + vyměnil chladič. Mě se ten GB moc nelíbí. Za ty poslední léta k těm jejich nereferenčním kartám mam trošku odpor.
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

Krucišbrko to je zrada, tak koukám že to jsou klasické nekálé praktiky czc :) Dokud neni kus na skladě nasaděj pěknou nízkou cenu, jakmile se objeví tak je hned dražší. A já si řikal objednej to a rovnou dvě, který jak koukám maj teď na skladě, zrušit to můžeš vždycky. :) Zkusim tedy tu reklamaci.

Aha: Tak nic, špatně jsem se díval, ale je na cestě, takže skoro to samý...
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

Tak jsem to ještě projel z nudy v OCCT 3.1.0, test jen na 10min (resp. 5) a hned 97 chyb při defaultu.
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

Tak karta vrácena, reklamace uznána, ale tak nějak už do stejné jít nechci.

Doktore, co říkáš na tuto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77756 , mělo by jít o referenci s chladičem Zalman. Zabere ale tři sloty. Pasivky na PCB tam dle obrázku jsou taky.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Je předražená, to říkám. To bych si prostě radši vzal nejlepvnější referenci a dal si tam jinej chladič sám.
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

Právě když vezmu nyní nejlevnější referenční kousek na czc 7,1k (měl jsem tě poslechnout když byla za 6,3k), chladič Zalman stojí kolem 1k, tak je cena v podstatě totožná s tím, že se do toho nemusím šťourat.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

v Alfě mají INNO3D GTX470 za necelých 6400Kč a co vím, tak zatím tuto značku a kartu nikdo nereklamoval, aspoň né v Alfě.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

spajdr píše:v Alfě mají INNO3D GTX470 za necelých 6400Kč a co vím, tak zatím tuto značku a kartu nikdo nereklamoval, aspoň né v Alfě.
INNO3D je sice des, ale co se tyce referencnich karet, tak tam neni problem...
V dobach GF2 MX -GT4TI to byl desny vyrobce, kdyz mel celkem spatnou kvalitu vystupniho signalu, ani OC nestal za moc, ale s tim uz problem dnesni grafiky nemaj. Primo GTX470 jsem mel v ruce a musim rici ze je uplne stejna jako jakykoliv jiny vyrobce...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

Já se právě obávám tý montáže spešl chladiče, abych něco nepodělal. A Inno tak nějak toho se bojim celkově, na 2xx verze GTX od Inna jsem nečetl moc kladných referencí. Jinak co si myslíte o tom Zotacu, ten Zalman chladič by mohl být celkem účinej a hlavně co jsem se díval mě zaujal ten velkej pasiv komplet na PCB. Vzhledem k tomu že jsem nalezl jen recenze s GTX480 ale se stejným chladičem http://www.techpowerup.com/reviews/Zota ... ion/4.html mělo by to být stejný u 470ky. Ikdyž teď by zrovna mohli 460ky začít zlevňovat.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“