Staré díly z NTB (displej, HDD, toucpad, bluetooth)

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Staré díly z NTB (displej, HDD, toucpad, bluetooth)

Příspěvek od arxeiss »

Dostal se mi do ruky rok apůl starý NTB HP Compaq 6735s a chtěl bych z něho využít display, touchpad, HDD, bluetooth, mechaniku.
Display: Nějak k němu nemůžu najít datasheet, a i kdybych ho našel tak bych to nebyl schopen zprovoznit, prosím poraďte, vím že je tu přímo pro to téma, ale když už to tu řeším pokupě vše.
Touchpad: Synaptics 920-000701-02 Rev A, vedou z něho 4 kable :) takže to vidím na USB a je hotovo? možná
HDD: Klasika 2,5" 120GB, chtěl jsem ho dát do rámečku na USB, bohužel na něm je napsané 5V 0.60A tak nevím jak to půjde, samozřejmě kabel do 2USB je řešení
Mechanika: Spíš takový bonus protože má LightScribe, tak jsem chtěl to vyzkoušet, a ona má nějaké mini SATA nebo něco, nejde to normálně zapojit...
Bluetooth: Vede z něho 5 kablíků, kdyby 4 tak asi USB, ale toto?

Primární je asi ten monitor, touchpad a HDD, zbytek je bonus

Edit:\\ Blbý dotaz, ten plast nad tou dotykovou vrstvou asi musí zůstat že? to nemůžu odlepit tu desku podtím
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Staré díly z NTB (displej, HDD, toucpad, bluetooth)

Příspěvek od Ollie »

Ten harddisk je spotřebou trochu nad specifikací USB, ale to neznamená že v boxu nebude fungovat, stačí vybrat box s neošizeným kabelem... :wink:
Ten Bluetooth a touchpad, zkus se zorientovat podle popisu na DPS nebo barev drátů, USB má barvy daný.
Obrázek
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Mohl by jsi pls trochu rozvést to s tím kabelem? To není přímo pro mě, ale pro kámoše, takže on si prostě veme nějaký box co se mu bude zamlouvat, a jak ho znám, tak veme ten jeden z nejlevnějších, nebo kdyžtak box a kabel se koupí zvlášť, ale i tak to přímo nechápu jak to myslíš.
Touchpad má takový ten tenký kabel, takže barvy tam nejsou a na DPS není nic popsané.
BT má kabely v tomto pořadí z leva: červený, černý, zelený, bílý, žlutý. takže jsou nějak zpřeházené a je tam navíc žlutá.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Displej bez opravdu hodne hlubokych hw znalosti nerozchodis, urcite to nefunguje nejak jako ze "zapojim par dratku z dvi konektoru a pojede to" Az se naucis jak a cim takovy displej ridit, zapojeni bude to nejmensi. :-) Prodej to nekde na aukru dokud to ma nejakou cenu, pro tebe je zcela k nicemu.

Touchpad muze byt jak USB, tak PS2, ale i neco uplne jineho. Podle kondenzatoru najdi Ucc a GND a pak zkousej. Datove linky byvaji obecne dost blbuvzdorne. Nejlepsi by bylo najit si datasheet k ridicimu chipu, ale kdyz rikas ze z toho moc nevyctes...

Na HDD si kup nejakou redukci a napajej to primo z pocitace nebo ramecek s adapterem.

Pokud sezenes zapojeni konektoru u mechaniky, da se pripajet kablik s normalnim sata konektorem, ale je to pakarna extremni.

Interni BT adaptery mivaji jeste drat na napajeni +3V. Da se vytvorit jednoduchym stabosem z 5V. Tady by to uz urcite chtelo datasheet, nebo hodne velkou davku stesti :-)

Z Touchpadu urcite nic neodlepuj
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Když by byl datasheet k monitoru, a někdo by zde poradil schéma na zapojení, tak postavit je to to nejmenší. Já vím že to pouze nejde zapojit do konektoru.
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Nejde je o to postavit, ale i napsat software. Na zobrazovani textu by stacil i nejaky ARM procesor, ale pro plnou grafiku bude nejspis treba pouzit hradlove pole (predpokladam ze k specializovanym chipum se nedostanes).
Videl jsem i nejake hotove adaptery, ale cena byla dost vysoka (vyssi nez kdyz si koupis starsi monitor) a funkcnost nevalna. Musel bys od vyrobce zjistit, jestli ti pojede primo s tvym typem panelu.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Ty asi nechápeš o co mi jde :!: Já nechci si na tom display zobrazovat co chci, ale zapojit tak abych ho mohl zapojit nejlépe jako D-Sub k dalšímu PC
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Tak jinak.
Vem sroubovak, rozdelej nejaky LCD monitor a pokud si troufas vyrobit to co tam uvidis jsi na dobre ceste. Software do toho budes muset napsat vzdycky. Proste mezi VGA a kabelem do panelu musi byt vzdy kus ne uplne trivialni elektroniky.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

V podstatě ti stačí převodník. Koukni na diy-beamer.com a tam jich pár najdeš.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Mohl by jsi to upřesnit? Nemůžu tam nic najít co bych mohl použít.
Trochu jsem googlil a zjistil jsem typ displaye: HP 491587-001 ale po googlování ZDE jsem nenašel nic co by mi pomohlo. Pokud by to pomohlo tobě?
Díky

Edit:\\ Zde je nějaký datasheet k celému PC, hodil jsem ho na docs bo tam kde jsem ho stáhnul jsem se musel registrovat..., ať žijou 10 minutové schránky :)
https://docs.google.com/fileview?id=0Bw ... Njk0&hl=cs
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Teoreticky by asi sel pouzit radic LCD co je na MB. Ale to asi bude vyssi divci to pajeni.

Klavesnice ma taky urcite radic na MB.

Ten touchpad bude urcite PS2 jako ten muj kousek.
U BT muze byt kabel navic uzemneni. Na zakladnich deskach mas taky bezne 5 pinu.

Disk. Videl jsem i ramecky co si brali stavu ze dvou USB.

Mechanika. Bud sezenes redukci nebo je ti k ...
Co se tyce LS tak za 5 let jsem pokreslil jen jedno CD. A to bylo jeste zdarma u mechaniky.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Mohl by jsi to upřesnit s tím řadičem na té MB?
Touchpad: Jestli PS2 nebo USB, problém je v tom že tam není žádný šváb jako na tvojem od kterého bych se mohl odrazit. popř na který napájet drátky. Zítra dodám fotku.
BT: Taky mrknu na to, ten by se docela hodil. Kdyžtak zapojím ty 4 podle barev USB a uvidím...
Disk: Koupil kámoš rámeček, a dostal k tomu kabel s rozdvojkou, takže v pohodě, a jede i na jedno USB, ale jeho PC hlásí přetížení USB, moje ne, tak nevím jestli tím rámečkem co používám já, nebo tím že mám W7 nebo tím že mám novější PC.
Mechanika: Já právě LS nikdy neviděl, tak jsem chtěl pouze vyzkoušet co to umí, ale myslím že to za to nestojí, jsem myslel že tam bude klasika SATA napájení i data, ale takto asi půjde rozebrat a do koše, možná zkusím to laserové řezátko z té čočky co tam je.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Graficka karta v nejake forme vyplivne data. Ty jdou do radice LCD nebo na port.
Takze nekde na desce by mel byt radic LCD ktery by mohl umet to co potrebujes.
Povedou k nemu draty od konektoru LCD.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Mozna pomuze odkaz na podobne vlakno o pripojeni LCD z notebooku
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 955#130955
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

vlakno o NTB LCD je i ve FAQ teto sekce
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“