Initializing Hard Drive Controller - error

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
pagep
Nováček
Nováček

Initializing Hard Drive Controller - error

Příspěvek od pagep »

Dorbý den,

Problém - MB se sekne u této části "Initializing Hard Drive Controller" ... Nevím jak se z toho dostat, HDD jsou všechny v pořádku, ikdyž všechno odpojím pořád zůstane viset na tomto.

MicroStar 975X Platinum PowerUP Edition - Intel 975X rev.2
Bios je tam základní pro rev.2
( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39262 )

Jak k tomu došlo - měl jsem doma druhé ramky a tak jsem je chtěl otestovat jak šlapou zapojil jsem je, ale deska zústala viset na RAM problem, přehodil jsem tam staré, jenže taky se nechtěla rozjed, tak si říkám, že když resetuju CMOS, tak se nic nestane a všechno jen nastavim znovu - jenže po resetu sice MB jela dál, ale zůstala viset právě u HDD problému. A pak jsem si vzpoměl, že před pár týdny mi MB neviděla HDD a musel jsem nějak jinak nastavovat SATA konektory v BIOSU...

- deska zůstane zaskela na tomto problému, ať tam připojím jakýkoliv HDD, přes SATU nebo IDE, ikdyž nepřipojím žádný tak pořád seklá...(nevím, jestli by neměl najet aspoň bios?)

Díky za jakoukoliv pomoc, vážně nevím co dál zkusit / dělat ?!!!
:( :( :(
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Initializing Hard Drive Controller - error

Příspěvek od Prometheus »

Deska se asi poroučí... zkontroluj kondenzátory, pokud budou vypouklé tak je to víceméně jasné.
Kondenzátory lze poměrně dobře pořešit výměnou, horší pokud už ti tam něco odešlo - např poškozený chipset.
Vždy prodávám i jinde.
pagep
Nováček
Nováček

Re: Initializing Hard Drive Controller - error

Příspěvek od pagep »

Prometheus píše:Deska se asi poroučí... zkontroluj kondenzátory, pokud budou vypouklé tak je to víceméně jasné.
Kondenzátory lze poměrně dobře pořešit výměnou, horší pokud už ti tam něco odešlo - např poškozený chipset.
Nn, všechny kondenzátory vypadjí v pořádku. Ale doufám, že se tam nic nepoškodilo, dyť jsem jen prohodil RAM, nic víc :-/
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“