Civilization 5

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
huhla
Začátečník
Začátečník

Civilization 5

Příspěvek od huhla »

tak konecne tu mame dalsi dil civilizace
civilizace 5 vychazi 21.9.2010(US) a 24.9.2010(evropa)
na steamu si muzete stahnout demo, hra je v nem omezena na 100 tahu(tak akorat na likvidaci nejblizsiho souseda), neni to moc, ale na seznameni s hlavnimi zmenami to docela staci

moje dojmy po demu(jestli uz nekdo mate plnou verzi tak doplnte):
takze to hlavni - hraje se to dobre, je to stale stara dobra civilizace, hlavni zmena - na jednom policku jen jedna bojova jednotka - neni vubec spatna, stejne tak je dobra zmena, ze mesto samo o sobe ma nejakou obranu, takze neni vylozene nutne mit v kazdem meste nekolik obrannych jednotek, o spouste dalsich zmen a uprav se podle dema neda rict jestli jsou plus nebo minus, to se uvidi az casem, i kdyz zruseni nabozenstvi a roztrzeni vazby ekonomika/vyzkum docela zamrzi, v kazdem pripade demo navnadi na plnou hru

na druhou stranu jsou tu veci ktere opravdu nechapu, nastesti to jsou vetsinou jen drobnosti,
napriklad funkcnost uzivatelskeho rozhrani je stejna jako ve ctyrce, ale ovladaci prvky jsou nesmyslne nekde jinde, vetsinou schovane v nejake zasouvaci liste a to plati jak o mape tak o pohledu na mesto, z nejakeho duvodu se autori rozhodli, ze se musi vic klikat, taky nektere klavesove zkratky jsou zbytecne zmenene
taky moc nepotesi patchfinding, mel jsem nastaven pohyb 4 jednotek jednim smerem, proti nim se vracela dalsi (poranena) jednotka a pocitaci se je podarilo zaseknout o sebe, verim ze by ten problem behem 2-3 kol vyresil, ja ale nevydrzel cekat a pohyby provedl rucne a slo to vyresit za jedno kolo, trochu se bojim jak to bude vypadat s 20 jednotkami

i z tehle hry je vyseknuto dlc (jeden narod), no co uz na to rict a nebyt sprosty :-(
taktez zaskoci cena na steamu 50eur, prestoze krabicova verze stoji +- 900kc, ale to se uz taky stava standartem
Naposledy upravil(a) Thellwin dne čtv 30. zář 2010, 11:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven název
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: civilization 5 (civ 5)

Příspěvek od spajdr »

No přes g2play.net se to dá sehnat za 950Kč na naše
http://www.g2play.net/store/Sid-Meier-s ... Order.html
Tipuju co znám g2play, že cena ještě klesne těsně po vydání.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Me to teda prijde strasne orezany...komplexnost a s tim spojena variabilita cest k moznemu uspechu byla vytlacena snahou o co nejvetsi masovost...jiste se vse, od spionaze po diplomacii, objevi v modech, ale takto zjednoduseny puvodni princip civky me od koupi odrazuje. :sad:
Na druhou stranu bravo za hexa, armadu a cele valceni.
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

Tak jsem stáhl demo a nejde mi ani spustit, pořád mele cosi o incomplete instalation... :roll:
Vždy prodávám i jinde.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Civilization V is one of the best turn-based strategy games I’ve ever had the pleasure of playing. Whether teaming up with my friends for some multiplayer, or simply losing a whole night of sleep to the game’s endlessly replayable single player, this is one game that any strategy enthusiast, or, hell anyone strat-curious should check out. Sure, I miss some of the deeper inter-civilization relations that the more defined religion and government setup brought in Civilization IV, but that’s nothing anyone new to the series will even think twice about. With all the tips, advisers and tools in place, this is the first Civilization for PC that I feel is worth just about every person’s time. Go forth and create, subdue, and exploit. Do as Firaxis has done, and bring Civilization to the masses.

Read more: http://pc.ign.com/articles/112/1122096p ... z10ReCC6EN
celkove 9/10...no nevim, asi nejdrive poradne vyzkouset pred nakupem :?
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

Tak se mi to nakonec povedlo nainstalovat... No byl jsem nemile překvapen. Poslední dobou hry oklešťují a zjednodušují pro masy jak je to jde a hrabou na dlc. :blee:
Vždy prodávám i jinde.
goelr
Začátečník
Začátečník

Re: Civilization 5

Příspěvek od goelr »

Nakonec zjednodusujici prvky nejsou vubec na skodu, naopak hra je dynamictejsi. AI sla dost nahoru, vyborny prvek jsou mestske staty a uplne nejlepsi jsou boje a dobyvani mest. Uz to neni tupe presouvani 20 jednotek k mestu a nasledne pulhodinove dobyvani, ted se opravdu musi taktizovat! 8-)
Po rozcarovani z prewiev a recenzure tusim z hrej.cz, je to jasna zalezitost, rozhodne lepsi nez ctvrty dil...
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

tak moje dojmy z plne verze jsou presne opacne, po slusnem zacatku se v pozdejsich fazich hry zacne negativne projevovat nedomysleni a osekani hernich principu
petka zdaleka nedosahuje kvalit civ4:beyong the sword (i kdyz je pravda, ze i tehdy az datadisk vytahl prumernou hru na vybornou strategii) a jedina dobre udelana vec - novy combat system to nezachrani

bohuzel hra presne odpovida dnesnimu trendu 1-2 zahraj a zapomen, je otazka jestli je nova civilizace "pouze" nedodelana anebo je to zamer, v prvnim pripade to jeste muze zachranit pripadny datadisk v tom druhem nam skoncila dalsi legenda

ps: AI je katastrofalni, pocitac nedokaze ani zalozit mesto na spravnem miste, stejne tak nezvlada boj, kdyz ma vic nez jednu jednotku ( a to ani takove zakladni veci jako ze pechota patri dopredu a lucistnici dozadu a ne naopak)
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Hehe:-D Asi musim zkusit hrat dele (ne nemám zatim origos) AI me prijde ale lepsi nez v predchozim dile. Stejne nejlepsi ve sve dobe byla jednicka 8-)
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

tak odstraneni spionu, nabozenstvi apod. me sice taky mrzi, nicmene po zakuseni novyho systemu cest, social policy, boje a hlavne hexamapy, bych uz asi starsi dily moc hrat nechtel...
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Poprve jsem dohral na prince (normal) a beru zpet, co jsem zde napsal, navic si sypu popel na hlavu.
AI je priserna, dokud melo pc mensi prevahu, tak to budilo dojem, ze se snazi, ale opak je pravdou...v pozdejsich fazich hry je uz AI totalne rezignovane. V pozdejsich fazich hry jsou mestske staty uplne na nic...a hra upada trochu do stereotypu, protivnik se zkratka nesnazi. Radeji jsem postavil co nejdrive kosmika..
Ted to zkousim na king (hard) a je to to same, akorat s tim, ze AI podle me podvadi a ma daleko lepsi suroviny. Zatim jsem z 8 dle skore 4ty (cca 200tahu), ale bojim se, ze jakmile prejedu jeden narod, AI bude zase rezignovane. Je pravda, ze na hard pocitac daleko vice bojuje mezi sebou.

Snad v dohledne dobe vyjde zminovany AI patch :sad: a take neco na upravu priserne diplomacie. A snad casem bude nejaky "hardcore" mod s nabozenstvim, spionazi apod..
premo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od premo »

Zdravím,
po několika hodinách hraní Civ5 (DX11 ve WIn7 64bit.) s patchem 1.0.1.275 se mi oběvují artefakty v grafice, musím savenout, spustit hru znova a jede to ok, ale po nějaké době znova. Setkal jste se s tím někdo ? Grafiku jsem zkoušel nepřetktovanou, nemá to vliv. Hodinka ve Furmarku i Heavenu 2.1 bez problému, teploty normální. V jiných hrách není problém (Crysis 2).

Sestava: i7 920, AMD HD6970, 12GB RAM, Catalyst 11.6WHQL
CPU: AMD Ryzen 5900X + Noctua NH-D15 SE AM4, RAM: 64GB 3200MHz CL16 Kingston HyperX Fury, MB: Asus TUF X570-Pro (Wifi) VGA: EVGA Geforce RTX 3090 XC3 ULTRA, SSD: Samsung 980 Pro 1TB + Samsung 970 Evo Plus 2TB + Samsung 860 Evo 2TB SATA + Samsung 870 Evo 2TB SATA, HD: 2x WD40EZRZ Blue 4TB, DVD-RW: Asus DRW-24D5MT, Monitor: Samsung Odyssey G7 32" QHD, Case: Fractal Design Define 7 XL, Zdroj: Seasonic Prime Gold 750W - Windows 11 Home
NTB: Lenovo ThinkPad E15 Gen4: i5-1235U/0,9-4,4GHz/40GB/512GB + 1TB/GeForce MX550/Windows 11 Pro
Samsung S21 FE - Android 13 + OneUI 5.1
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“