Z image v Ghostu odebrat všechny ovladače

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Patt
Nováček
Nováček

Z image v Ghostu odebrat všechny ovladače

Příspěvek od Patt »

Mám nakonfigurovaný image Win 7 v Ghostu a chtěl bych ho v případě výměny základní desky znovu použít.
Aby to šlo, je potřeba odebrat z image všechny ovladače. Zkoušel jsem použít program Sysprep, který je přímo ve Windows, ale po chvíli program skončil s chybovou hláškou " Při pokusu o spuštění programu Sysprep v počítači došlo k závažné chybě a program se ukončí." Navíc jsem zjistil, po restartu, že mi zmizela lišta rychlého spuštění a spousta dalších nastavení, což se mi moc nelíbilo :(. Hledal jsem na Googlu nějaký program, který by to udělal, ale bez úspěchu. Odebrat všechny ovladače manuálně ze správce jsem zatím nezkoušel, ale podle zkušeností z XP si myslím, že by se mi ty ovladače zase sami ihned znovu instalovali. Chtěl bych se tímto zeptat, neznáte nějaký program, který to zvládne?
Děkuji za odpovědi :)
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Z image v Ghostu odebrat všechny ovladače

Příspěvek od wallot »

tak to mas snadnejsi udelat novej install W7 a pak udelat novej image. instalace w7 je na 20min a nemusis se hrabat v existujicim systemu.

a mimochodem v pripade vymeny desky si s tim w7 vklidu poradi. mam stejny system jako jsem mel na s775 a ted me bezi na s1366. Windows stacil jeden reboot a vse prezili bez problemu.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Pri podstatne vymene HW je lepsi nova instalace a nejspise to je i rychlejsi.

Sysprep neni nastroj na upravu image, ale na vytvoreni "oem" image pro instalaci na PC se stejnou HW konfiguraci.

wallot: Vymenu desky prezili kolikrat i WinXP, ale problemy se vetsinou projevili pozdeji treba pri pristupu ke sbernicim, ktere si normalne nepouzival.
Patt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patt »

Nechci vám brát iluze o Windows 7, ale ty jsou na tom úplně stejně jako XP. Pokud je deska s podobným chipsetem tak fungujou, pokud ne, máš smůlu a pořád dokola se restartujou, stejně jako XP. Jediná jejich výhoda je že obsahujou drivery.
Je mi jasné, že je lepší nová čistá instalace, ale komu se potom celý den chce to ještě konfigurovat. :sad: Proto ta univerzální image. Na to kde by to bylo používaný by to bylo ideální.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Vista/7 Preziji i vetsi zmenu HW (migroval sem z AMD na Intel), ale je to spis takova nozouvka ... vydrzi to par tydnu nez se projevi nejaky error. System se ale tvari normalne funkcne, takze to poznas az pozdeji pri nejake necekane chybce.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Patt píše:Nechci vám brát iluze o Windows 7, ale ty jsou na tom úplně stejně jako XP. Pokud je deska s podobným chipsetem tak fungujou, pokud ne, máš smůlu a pořád dokola se restartujou, stejně jako XP. Jediná jejich výhoda je že obsahujou drivery.
Je mi jasné, že je lepší nová čistá instalace, ale komu se potom celý den chce to ještě konfigurovat. :sad: Proto ta univerzální image. Na to kde by to bylo používaný by to bylo ideální.
radši bych to "celý den konfiguroval" (v praxi 2-3 hodinky v klidném tempu), než se týden ptát na fórech
ignorelist: kremrole a dezoláti
Patt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patt »

Já jsem jenom napsal své zkušenosti s tímto systémem. Chtěl jsem jenom vědět jestli někdo nezná nějakej prográmek, který toto umožňuje, tak mě hnedka nekamenujte za to že se ptám :-D , já vím, že čistá instalace je nejlepší, ale kdyby si to šlo nějak usnadnit, tak by to bylo lepší.
Podle reakcí zjišťuji, že asi nic takovýho neexistuje, což je škoda :sad:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“