sluchátka pro poslech hudby?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

sluchátka pro poslech hudby?

Příspěvek od zombux »

potřeboval bych sluchátka pro poslech hudby + samozřejmě další bežné použití, mám externí zvukovku s velkým jackem pro sluchátka, bohužel ale budu nějakou dobu nucen je používat na notebooku kde je malý jack, což předpokládám jde vyřešit redukcí z velkého jacku na malý nebo obráceně. chtěl bych pokud možno uzavřená sluchátka, o pecky nebo něco co hraje víc ven než do uší nestojím. integrovaný mikrofon, tj headset nepotřebuju. výhodou je určitě nějaký delší kabel, aby šlo poslouchat v posteli s notebookem položeným vedle na stole, metrový kabel je k ničemu. potenciometr hlasitosti přímo na kabelu nebo na sluchátkách je plus. cenovou představu nemám, nechci zbytečně šetřit na úkor kvality, ale extra drahou audiofilní záležitost taky nechci, odhadem do +-2k je optimální cena, nákup bych udělal asi v CZC protože ho mám za rohem. na značce mi nijak nezáleží, nechám si poradit - předpokládám že to bude nějaký Sennheiser? díky za rady, nemusím to kupovat zítra, klidně pár dní počkám a budu sbírat informace a zkušenosti :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Re: sluchátka pro poslech hudby?

Příspěvek od Ajťák »

mě se líbí tyhle http://www.pixmania.cz/cz/cz/2906036/ar ... p8500.html
tady jsou nějaké recenze http://sluchatka.heureka.cz/philips-shp8500/recenze/
http://www.dooyoo.co.uk/headphone/philips-shp8500/
http://www.amazon.com/Philips-SHP8500-2 ... B000W49NQQ

Obecně co sem slyšel, tak se mi zdá, že philips dělá za ty peníze opravdu dobrá sluchátka. V tý tvojí cenový relaci si myslim, že je lepší koupit nejvyšší model od philips, než nějakou střední třídu sennheiser.

Tady píše jeden týpek že srovnatelný senny stojej zhruba třikrát víc
This pair are at the lower end of the price market, well I say lower. You will pay about twenty pounds for them, so that is a good sixty pounds off a Sennheiser set. What I liked, price aside, about this pair is the quality of sound that they offer for your money.

info výrobce
http://download.p4c.philips.com/files/s ... ss_ces.pdf
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo to vypadá dobře. další názory?
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Taky jsem jednu dobu hodně zjišťoval o Philipsech, nakonec jsem nacházel na head-fi spíše dojmy pár uživatelů absolutně nadšených = možná výborný kup, možná ti taky vůbec nesednou.

Klidně bych zkusil A-T T500
http://headphones.cz/inshop/domaci/uzav ... h-t500.htm

při menším rozpočtu Shure 240
http://headphones.cz/inshop/profesional ... srh240.htm

Určitě bych rozmyslel ale HD555, i když jsou nejsou uzavřené, na k24 e mají za 2300 a uzavřená sluchátka přehrají. (riziko praskání mostu je bohužel taky mínus)

//ouch, edit HD555 :)
Naposledy upravil(a) Dvorix dne sob 25. zář 2010, 12:26, celkem upraveno 1 x.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

ideální by bylo najít nějakej kamenej obchod, kde ti je dají vyzkoušet, ale to je dneska boj. :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo, HD555 bohužel nejsou uzavřené, což pro mě nebude úplně to pravé :(
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Můžeš zkusit isluchatka.cz, ale Ondra v současnosti nemá moc výběr na uzavřené circumaurály.
v Gothicu lze velká sluchátka vyzkoušet. Není to zas tak malá částka, možná bych tam raději zajel.

//fail, stačí vynechat slovo a je tam jiná konstrukce :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ono ozase bacha na to.. uzavrena/otevrana.. jestli si nekdo mysli, ze vas pujde s otevrenymi slyset na metry daleko, tak je treba rici, ze to dost tezko.. :)
Samozrejme jde o konstrukci, ale s HD555 je to o tom, ze nikdo okolo nevi, ze hrajete.. prolem muze nastat spise v tom, ze propousteji zuky z okoli k posluchaci.. ten to ale taky neslysi, pac ma na hlave ohuleny sluchatka zejo..
Obecne bych tuhle vec nejak nedramatizoval.. sam doporucim HD555 z K24ky.. bohuzel ten most obcas fakt praska.. resp mam kolem sebe par lidi, kteri je maj a nikomu nic.. jen jednomu.. uz 2x..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Maxtor píše:Ono ozase bacha na to.. uzavrena/otevrana.. jestli si nekdo mysli, ze vas pujde s otevrenymi slyset na metry daleko, tak je treba rici, ze to dost tezko.. :)
mě jde spíš o to, abych nerušil ostatní osoby v místnosti, a současně aby ony nerušily mě, to je celé :) nějakou dobu jsem kdysi fungoval na Technics respektive Pansonic RP-F290E-K, ty byly plně uzavřené a vyhovovalo mi to tak, měly třeba hodně super měkký koženkový lem, ale měly i svoje nevýhody, zdálo se mi že buď hrajou potichu a nic moc neslyším, nebo už moc řvou, a kabel byl zas zbytečně dlouhý, navíc nestíněný...
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

HD595 jsem měl doma přes týden a byli ven slyšet skoro víc než AKG 701 :) Takže bych bral osobně taky uzavřená, jenže v téhle cenovce je to (pro mě) už na pytel...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

A co třeba kompromis - polootevřená sluchátka AKG K 530, já sem je měl už jednou objednané na jednom shopu a protože je dlouho nemohli sehnat, tak sem nakonec vzal HD555. Sehnat se dají od 2000,- bežná cena kolem 2400,- http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... -k-530.htm
http://www.heureka.cz/?h[fraze]=akg+k+530&min=&max=&o=3
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No obecne bych v pripade polo sel do AGK 100vkovych rad.. ve studiich je to levny standard.. prusvih ale je, ze za 2k tak 121nicky.. a to je uplny entry level v tehle rade.. alespon tu 140citku za 2,5k by to chtelo.. ty ti vydrzel roky.. dobra konstrukce.. slusny a hlavne overeny zvuk..
Tezko radit no.. sam vis jak to tady na foru se zvukem chodi.. kdo mel neco za zivot uz na hlave nebo pred sebou, nerad se spokojuje s omezenym rozpoctem.. cimz samozrejme nechci rict, ze bych te mel nutit k utraceni tisicu.. ale proste tohle je taky sakra dobrej produkt..
http://www.hudebnisvet.cz/akgk141mkii-p-1031.html
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

No to je to co řikám právě, to rači ten philips, než nějakej značkovej entry low-end
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Slušný sluchátka budou také k poslechu na Prodance (ul. Osadní)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Sennheiser HD555
Obrázek
- za 2100,- "ze šeďáku k24.cz" super cena :) (fakt je to všechno z Polska, ani Sennheiser záručák k tomu nedávají, drsně oni :mrgreen: , ale záruku mám dva roky i na dokladu..).
- Perfektní zvuk! Skvělá náhrada za mé rok staré HD448. Jo a normálně stojej okolo 3000,-, dokonce i vté pitomé Alfě je maj za 3600,-... :arrow:
- Když je mám nasazené na uších, tak se musím smát, prostě nádhera, v některých pasážích slyším zvuky, které jsem dříve neslyšel, slint :razz: .
- Už teď se těším, až je pořádně rozehraju a jak budou hrát za několik dnů/týdnů...

- Nejsou ale uzavřené, takže z toho co jsi psal výše, asi nic...ale za ty prachy..........
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

HD mam pres 5 let, z toho posledni dva po uprave na HD595. A rozhodne je slyset co si hrajete.

jinak sennum trva 100+ hodin nez se poradne rozehrajou
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

wallot píše:jinak sennum trva 100+ hodin nez se poradne rozehrajou
..ku*va až tak :mrgreen: . To abych je nechal doma zapnuté, příští týden jednu na dovču, nechám je hrát celý týden v kuse :lol: , 448 mi začali fakt dost dobře hrát až někdy po půl roce používání, asi na tom něco bude, 555 jsou už moje šesté Sennheisery (PMX100/CX300II/201/215/448/555)..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

koukám že jsem to nějak nezvlád, takže rok poté o sluchátkách uvažuju zas. tentokrát s tím že za ně dám klidně i 4k, když to bude stát za to - teď se mi docela líbí řada HD280/380 od Sennheiseru. otázka teď zní - je někde v Praze možnost si je před koupí poslechnout?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

http://eshop.prodance.cz/hd280-pro/d-81642/
Měla by být k poslechnutí, jak jsem říkal na Prodance v Osadní. Cinkni tam, domluv se, jistě ti vyhověj.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Trvá ta podmínka, že musí být uzavřená? Jinak bych totiž hned doporučil nějaké ty Senny HD555/HD558 nebo HD595/598. Z čeho ten zvuk vlastně taháš?
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“