PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
martil
Nováček
Nováček

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od martil »

Okej, to jsem chtěl slyšet :) Jdu do toho, moc ti díky.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

kdy do toho des?
Peo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peo »

Stratos píše:ALe jak rikam ja bych asi radsi priplatil na BENQ W1000 ten malej priplatek za to opravdu stoji dneska bych uz do 720p nesel, opravdu se ochuzujes o spoustu detailu.
Jenom dodám, že Benq vydal upravenou verzi W1000+. Má vyšší kontrast, výdrž lampy a hlavně konečně rychlejší kolečko(3x). Cenově by na tom měl být podobně.
Athlon II X4 2,6@3,25Ghz + Zalman VF2000 LED, 4GB 800Mhz, Asus M4A785-M, ATI HD 3850 512MB, 320GB Seagate HDD, SoundBlaster X-fi Titanium, Artic Cooling Fusion 550R, Samsung blu-ray SH-B083L, Aerocool Racer/black, Samsung 2232BW, Logitech S220, Roccat Kave 5.1, Logitech RX1000, KME 2201
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Stratos píše:kdy do toho des?
Dnes jsem ho objednal v Alze... Epsona 3500, proč se ptáš, máš pro mě něco zajímavějšího? :D

Jinak sem k tomu objednal toto plátno:
http://imb-minisoft.ekatalog.biz/zbozi/ ... ?p=z:58837
Ale píše se u něj pozorovací úhel 50 stupnů, neni to málo?

Dikys.
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Ještě jsem narazil na toto plátno:
http://www.projektory-platna.cz/projekc ... -4582.html
Ale nevim co je to za kvalitku...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

50° od osy tj 100° v obouch smerech tj idealni odkud se mas divat, pak obraz trosku ztraci na intenzite barev a svitivosti. V kine to ma taky proto sou lidi primo pred platnem a ne i z boku :) tj je to bezny jev nemusis mit strach.
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Okaj díky, já sem si to právě nakreslil (od osy 25 stupnů na každou stranu) a právě sem se divil :).

Jdu do Da-lite, tak sem zvědav, zatím však není skladem, prý možná příští týden, uvidíme...

Dam vědět, jak jsem dopadl :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jj na Da-Lite se obcas ceka dost douho ja si kdysi obednal 244x244 High COntrast Mathe White a cekal sem na nej skoro 3 mesice :) pritom obyc Mathe White byly skladem do tydne
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Stratosi můžeš mi poradit ještě se vzdáleností projektoru?
Použil jsem kalkulátor Epson i tvůj Projection Calculator Pro a každý ukazuje jiné hodnoty, mrkni na obrázky v příloze.
Šíři obrazu budu mít cca 230 (240 plátno):
Epson vypočítal na tuto šíři vzdálenost 3,1m
Calculator vypočítal na tuto šíři vzdálenost 4,2m

Budu mít plátno podobný jako ty a ty jsi psal, že máš vzdálenost 4,3m a máš max. zoom

Tak teď nevím, nechci dát projektor na 3m (jak radí epson) a pak mi nebude ani stačit zoom.

Co myslíš?
Díkys.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

no ja to tedka meril a je to presne 3.55m (tj sem se asi prepsal misto priblizne 3.4 sem napsal 4.3) :) ono tuhle vzdalenost si muzes dost regulovat tim ZOOMEM.
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Stratos píše:no ja to tedka meril a je to presne 3.55m (tj sem se asi prepsal misto priblizne 3.4 sem napsal 4.3) :) ono tuhle vzdalenost si muzes dost regulovat tim ZOOMEM.
Aha, tak už je mi ten tvuj překlep jasný, ale co mi řekneš na odlišní hodnoty kalkulátoru Epson a Calculator Pro... Jeden ukazuje 3m, druhý 4m, jaká je ideální poloha?
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Podle tvých hodnot odpovídá realitě Calculator Pro - ukazuje opravdu zoom skoro na max. (jak jsi psal)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jj ten calculator mi zatim dycky dost pomohl pri vyberu projektoru.
Macropus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macropus »

Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem projektoru
momentálně se rozhoduji mezi Epson EH-TW4400 a Epson EH-TW3500

asi bych nakupoval zde (máte někdo zkušenosti s tímto obchodem?)

http://www.projektory-slevy.cz/projekto ... schreibung

http://www.projektory-slevy.cz/projekto ... schreibung

Má smysl si připlatit těch 18. tis a dostat lepší kontrast (či co stojí ještě za zvážení?). Píší tam i že 4400 by měl mít Deep Black Technologie, ale nikde jinde jsem to ve specifikacích neviděl (oni ho taky moc nikde jinde nemají).

Jsem fanda do filmů. Kromě nich bude projektor používán i k hraní her, občasné foto a tv. Místnost mám dobře zatemněnou i ve dne (tedy alespoň si to myslím :-)

Díky za odpověď
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak drazsi projektor se defakto lisi jenom vyzsim kontrastem kterej stejne moc nepoznas pokud budes mit dynamickej rezim vypnuty coz je pro kvalitni obraz zaklad (dynamicky rezim mi pride vhodny max na hry nebo do spatneho zatemneni) a ma navic DEEP Black coz znatelne vylepsuje podani cerne barvy.

TW3500/TW5000 sem doma mel tj muzu subjektivne porovnat. Pokud na to mas penize tak di do toho TW4400 protoze obraz diky DEEP Black je opravdu lepsi ale vem si k tomu opravdu kvalitni platno a nejvic poznas rozdil na kvalitni projekci tj idealne original BlueRay filmech. Pokud mas projektor spise na RIPY + DIVX + TV sel bych spise do levnejsiho TW3500.

Jinak me celkem udivilo ze Epson narval DEEP BLACK do sveho nizsiho modelu TW4400, ktery ani neni cerny :). DEEP BLACK byl vzdy vysadou top modelů ktere se odlisovali cernym plastem viz treba TW2000/5000/5500.

k tomu eshopu ceny ma celkem bidny TW3500 se da sehnat za 30-32tis a TW4400 uz od 50tis s DPH.
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Tak mě právě dorazil 3500 z Alzy za 33.000,-
Může se dát sehnat někde o dvě, tři stovky levněji, ale u Alzy je záruka, že mi v případě potřeby vyřídí záruku :)

Přišel mi i kabel ProfiGold 10m HDMI (levnější 10m PremiumCord za 500,- nefungoval - zrněla černá, tak sem holt připlatil 2700,- fuj).

Teď řeším, jak protáhnout konektor husim krkem ve zdi, když se tam nevejde, cha cha :)
Buť ho ustřihnu a naletuju drátky nebo konektor ořežu/obrousim, aby se tam vešel, tak snad ProfiGolda za 3500,- nebudu muset vyhodit :lol: Držte palce.
Macropus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macropus »

Stratos píše: Jinak me celkem udivilo ze Epson narval DEEP BLACK do sveho nizsiho modelu TW4400, ktery ani neni cerny :). DEEP BLACK byl vzdy vysadou top modelů ktere se odlisovali cernym plastem viz treba TW2000/5000/5500.
No ono jde o to, že si myslím, že to deep black nemá a že to mají na tom eshopu špatně. Viz:

http://content.epson.cz/fileadmin/prosp ... res_01.pdf
http://www.epson.co.uk/cs/ContentServer ... cation/pdf

Má to potom smysl bez Deep black?
Stratos píše: k tomu eshopu ceny ma celkem bidny TW3500 se da sehnat za 30-32tis a TW4400 uz od 50tis s DPH.
Nevíš kde? (hlavně kdyžtak ten TW4400). Dal by se někde ještě sehnat nový TW5000? Kdyžtak kde? Já jsem nenašel ... A TW 5500 už je moc drahý (víc než 55 000 za projektor nedám)
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Macropus píše:
Stratos píše: Jinak me celkem udivilo ze Epson narval DEEP BLACK do sveho nizsiho modelu TW4400, ktery ani neni cerny :). DEEP BLACK byl vzdy vysadou top modelů ktere se odlisovali cernym plastem viz treba TW2000/5000/5500.
No ono jde o to, že si myslím, že to deep black nemá a že to mají na tom eshopu špatně. Viz:

http://content.epson.cz/fileadmin/prosp ... res_01.pdf
http://www.epson.co.uk/cs/ContentServer ... cation/pdf

Má to potom smysl bez Deep black?
Stratos píše: k tomu eshopu ceny ma celkem bidny TW3500 se da sehnat za 30-32tis a TW4400 uz od 50tis s DPH.
Nevíš kde? (hlavně kdyžtak ten TW4400). Dal by se někde ještě sehnat nový TW5000? Kdyžtak kde? Já jsem nenašel ... A TW 5500 už je moc drahý (víc než 55 000 za projektor nedám)
Nemá to deepblack...kdes to slyšel?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

me prave pride divny ze by TW4400 mel deep black asi chyba popisku, dycky mely DEEP BLACk pouze projekotry cerne barvy tj TOP modelove rady viz TW2000/5000/5500. Tj pokud to nema deep black, nema o nem asi smysl uvazovat a vzal bych TW3500. Jinak TW5000 skoncil nahradil ho TW5500 tj maximalne ze ho sezenes v nakem vyprodeji jako lezak
paseto
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od paseto »

Ahoj potřeboval bych poradit nějaký levný projektor na sledování filmů. Většina filmů je v nějaké takovéto kvalitě Resolution: 720 x 304 Frame rate : 23.976 fps takže nějaký fullHD je asi zbytečný a navíc jsem student takže třeba projektor za 15000Kč je pro mě dost.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“