Problém s Wake on lan

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
EMI-DJ
Začátečník
Začátečník

Problém s Wake on lan

Příspěvek od EMI-DJ »

Zdravím mám síťovku na Gigabyte GA-EP31-DS3L pokud chci tento počítač vzbudit pomocí magic paketu z hibernace(nebo ze spánku), tak je problém, nerozumím tomu proč. Ve Windows 7 mám aktivovanou podporu WoL (v nastavení karty) ovladače chipsetu, síťovky, bios aktuální. Router nastavený. Pokud dám PC hibernovat a poslouchám až se vypne a hned potom zmáčknu na jiném zařízení wake up, tak se probudí naprosto bez problému, pokud ale čekám třeba 5 minut potom co jsme ho hibernoval, tak se už nevzbudí. Opravdu jsem z toho jelen, protože když se probudí hned po Hibernaci, tak nastavení co se týče routeru atd mám správné. Může někdo pomoct ? děkuji mnohokrát
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s Wake on lan

Příspěvek od petr_ »

Wol v Biosu je povolené ? Případně bych zkusil jeho aktualizaci. Testuješ to přímo na lokální síti přes mac ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
EMI-DJ
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s Wake on lan

Příspěvek od EMI-DJ »

PME wake up zapnutý, power by ring taky, jiné možnosti nejsou. Bios aktuálizovaný, teď mě ještě napadá, jestli to neni náhodou routerem, protože když PC hibernuju tak ještě několik tesítek po tom ho můžu zapnout wol, ale pak už ne, tak mě napadá, jestli danou IP router neodhlásí, protože je neaktivní, zkusím se v tom povrtat.

EDIT: Vyřešeno, bylo to tak, jak jsem teď psal, router prostě odhlásil IP protože PC nebyl zapnut. Bind IP to MAC v nastavení routeru to vyřešilo. Doufám, že alespoň tento topic pomůže ostatním.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“