Zobrazeni plochy - Win7

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Zobrazeni plochy - Win7

Příspěvek od maXXmilian »

Ahoj,

omlouvam se za blby dotaz, ale nedavno jsem koupil PC s predinstalovanym W7 (jinak doted vcelku spokojene pouzivam WXP) a musim rict, ze jsem byl docela mile prekvapen - inspirace ve WXP cisi vsude.... nicmene tady postradam jedno dulezite tlacitko na liste a to sice zobrazeni plochy (windowsovska zkratka: klavesa + D) ani za svet nemuzu najit nejakou moznost jak pridat tenhle tlacitko na listu.
Nekde v podmoznostech nabidky start a listy je sice plocha, ale to je jen tlacitko, ktere kdyz zmacknete, tak se vam vyroluji ikony na plose a vy si je muzete vybrat, toto NECHCI.
Pak bych se jeste chtel zeptat jak nastavit, aby kdyz treba mam firefox na liste jako ikonu pro spusteni, jak udelat, aby kdyz firefox pustim, tak se mi netransformovalo toto okno do one ikony (takze po spusteni jednoho okna mi zmizi miniikona a premeni se na okno a dalsi okna firefoxu musim spoustet klavesovou zkratkou, nebo nejak jinak, rozciluje me to uplne maximalne). Je to nastaveni W7, nebo firefoxu?
Diky za jakoukoliv radu, jsou to sice malickosti, ale fakt me to stve a v zadnych menu, podmenu a podpodmenu jsem to nenasel.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Zobrazeni plochy - Win7

Příspěvek od Brázda.l »

1. Vpravo dole?
Případně pokud chceš ikonu jako dříve http://www.askvg.com/how-to-get-the-goo ... windows-7/

2. Nerozumím dotazu, a firefox ani nepoužívám, takže v tom ti asi neporadím.

//Aha, už rozumím i tý dvojce, já sice nový okno nespouštím, ale zkusil bych pravý tlačítko na tu ikonu a kliknout znovu na Firefox.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Heh, tak s tim vrapvo dole jsi me fakt dostal, toho jsem si za tyden fungovani nevsiml :D
Diky, skoda ze se to neda presunou doleva ke startu, ale tak co uz....

Jinak co se tyce toho firefoxu (nebo jakekoliv aplikace), kdyz ji pripnes na listu, tak tam mas proste minizastupce toho programu, to je jasne. Ale pokud na nej kliknes, tak se ten zastupce premeni vlastne na spustene okno. Ja bych chtel, aby tam ten zastupce zustal (ja mohl klikat a otvirat dalsi firefoxy) i po spusteni okna. Doufam, ze je to srozumitelne... kdyztak muzu pridat i obraze :)

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

maXXmilian píše:...ani za svet nemuzu najit nejakou moznost jak pridat tenhle tlacitko na listu.
Ono tam je, úplně vpravo dole. :-)
Dále pak můžeš shodit všechna okna kromě aktivního do lišty tak, že nějaké okno chytneš a zatřepeš jím.
maXXmilian píše:Pak bych se jeste chtel zeptat jak nastavit, aby kdyz treba mam firefox na liste jako ikonu pro spusteni, jak udelat, aby kdyz firefox pustim, tak se mi netransformovalo toto okno do one ikony (takze po spusteni jednoho okna mi zmizi miniikona a premeni se na okno a dalsi okna firefoxu musim spoustet klavesovou zkratkou, nebo nejak jinak, rozciluje me to uplne maximalne). Je to nastaveni W7, nebo firefoxu?
Pro přístup k oknům levým tlačítkem, pro spuštění další instance pravým tlačítkem a aplikace.
Avšak nové taby většinou člověk otevírá v prohlížeči, ne?
Tak či tak, jde to i kompletně vypnout - ve vlastnostech hl. panelu vypnout seskupování oken, ale tento systém je imho lepší - učí tě nevypínat pořád programy a nechat je puštěné. :-)
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“