ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Taktování a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Taktování a vše okolo

Příspěvek od VeCkO »

Ty nepotrebujes snizovat taky kdyz udelas profil 1 na default a profil 2 na treba tech 767/1000 a nastavis to na 3D tak v 3D to mas pretaktovane a kdyz nic nedelas .. net atd tak v 2D na defult mas 157/900.
Verze 1.6.1. Tusim..
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI-|- RX 7900 XTX 24GB Nitro+ -|- ADATA XPG 48GB CL30
3440x1440 UltraWide -|- SAMSUNG S24 ULTRA

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Friedman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Friedman »

Děkuji za radu..... funguje to, opravdu stačí uložit default profil na 2D a při aktivovaném jednom display GPU 175Mhz, při dvou 400Mhz no a pokud se aktivuje 3D tak mám nastaven overclock profil... (jen při přechodu profilu z 2D na 3D overclock mi problikne monitor - to u neoverclock taktu nedělá.... jak se to chová Vám?)

Jinak asi zkusim taktit ve starším MSI Afterburneru i v tomto novém článku http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... -2?start=2 je použita starší verze.

Zajímavé je, že pokud nechám GPU na default a pouze zvednu napětí, tak mi to spadne a kousne se celej kompl.... Zdroj mám Seasonic 520W, takže si myslím, že zde problém nebude....(grafiku napájím přímo ze zdroje - dvě samostatné větve).... Poslední stabilní napětí je 1139mV.
Friedman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Friedman »

Tak zase se podělím o "úspěch" max napětí GPU 1144mV, jak dám víc, tak konec. No a tím pádem GPU Clock 780MHz a víc ani chlup.

Zkoušel jsem, zda-li nemá vliv na přetaktování grafiky můj overclock CPU - vše jsem nastavil na default a výsledek byl stejný..... max napětí GPU 1144mV, GPU Clock 780MHz.

Takže uzavírám můj problém - další pokusy prostě musím podniknout na čistém OS.....no a pokud to nepůjde na víc MHz, tak se budu muset spokojit s tím, že mám prostě "horší kousek". :-D

Bude-li mě někdo chtít ukonejšit vlídným slovem či politováním nebo popřípadě mi dá někdo nějakou plannou naději (jakože na čistým OS to bude mnohem lepší), budu rád. :roll:

Tisíceré díky všem. :-D
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

no když tu tak čtu tk se chci ještě zeptat jestli tu nekdo ma HD 5850 toxic nebo vapor-x... a taky na kolik ji dostaly ja konkretně sem z ni vymačknul 1000/5000 bez problemu takže by šla v poho více a ve FURMARKU mam stalou teplotu 72°C což je vynikající no a napětí 1,3. A také se chci zeptat jestli si myslíte že mi to udrží zdroj mam 500W FORTON BRONZE. Díky za odpovědi
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

Mužu mít takovou otázku? Jaký druh (verzi) té 5850 máš? Pokud máš verzi Toxic/Vapor-X tak bych se chtěl zeptat, jak se ti podařilo zvýšit napětí na jádře, protože co já vím, tak ty karty mají nereferenční PCB a tam jsou regulátory kterýma nejde softwarově zvyšovat napětí, ale možná se něco změnilo a vydali novou nebo vlastníš starší revizi, která to už/ještě umožňuje. Dík za odpověď.
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

ja mam vapor-x pač 500 přidavat za toxic se mi zdalo zbytečny pač sou totalně stejny akorat toxic ma v CCC vyšší takty o drobet
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

Jo je na tom stejné chlazení a na toxicu akorád trochu zvedlé takty, jinak jsou to naprosto stejné karty. A náhodou nevíš jakou barvu má PCB té tvojí karty?
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

a ted k věci... no zkoumal sem na netu vše možné nic nefungovalo AMD GPCT nb ATT ani MSi after burner tam mi nešlo měnit napětí a ze začatku ani frekvence ale pote sem si pohral s configem a bylo vše ok kromě toho napětí to prostě nešlo... tak sem hledal na netu a nic akorat nejaky odkazy na programky pro úpravu BIOSu tk se mto vyzkoušel... a konkretně to sou RBE (radeon bios editor) a ATI win flash a samozrejme je pottreba GPU-Z k uložení stávajícího biosu... a ted postup uložit bios na plochu otevřít RBE načíst ho do něho a poté změnit frekvence v položce additional features a dole v metod 2 hash dat na potrebnou hodnotu ja dal u GPU 1100 a u RAM 1300 no a v clock settings v položce clock innfo 03 jak je voltage tk tam napsat ručně potřebné napětí (ja dal 1,300V) no a jestli budeš chtit tk si zmenit totalne default takty tk to je v tej položce clock info 03 ty hodnoty akorat prepsat no ja si to prepsal na 950/1200 :-D... tak ted dat SAVE BIOS taky na plochu treba pod nazvem cypress jako to bylo u ukladani v GPU-Z... tak a ted loadovani biosu v ATI win flash - tam kliknout na load image nacist BIOS z plochy (cypress.rom!!!! - cypress.bin je ten ulozeny nesplest!!!!!!!) a pote program a kdyz se vam po 5s obevy successfull a pote ze to chce restart tk je vše OK!!
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

fakt nwm:D je tma a nic nevidim kdyztak pisnu zira proc se ptas??:D
co mas ty za kartu ubec?? tky 5850?
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

jo a jese v tom MSI ti popišu jestli to chceš vedet co?
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

ty maš ted tu hd 4770?? proč se mi ptaš na moji??:D
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

jako docela problemek to byl no ale už to jde jak ma!:D snad to přežije ten zdroj... jo a zatim sem nikde na netu nenašel ani v žadny recenzi že by nekdo mel pretaktovano hd 5850 toxic/vapor-x všichni jnm na 850/1200 pač vic z toho na 1,08V nevvymačknou max par MHz navic:)
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

už sem zkouknul to PCB je modry
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

Já mám HD4770, mě to stačí na mé rozlišení (1280x1024). Jo uprava afterburneru, na povolení větších taktů to znám a používám jenže to už mi moc nestačí :D . No ještě jsem se pokoušel někde v configách Afterburneru najít odemčení větší povolené voltáže do GPU, ale to se mi nějak nepodařilo, takže to nebude nikde v configách ale přímo v jádru programu a to by mohl najít maximálně nějaký programátor což já nejsem :( . Takže pokud budu chtít jít ještě víš, tak mi nezbude nic jiného než uprava biosu pomocí RBE editoru, ale potom radši pro flash biosu použiju Ati Flash, protože některým uživatelů karta klekla když použili Ati Win Flash, ale ty jsi měl štěstí a nebo víš jak na to :) . Tady ta uprava by mohla jít i na karty od sapphire 5850 referenční revize 2 u které taky nejde žádným programem zvýšit napětí.

Edit: No docela se zajímám o taktování, a možná když někdy budu upragovat sestavu a monitor tak abych věděl které modely jsou dobré pro takotvání a na kterých je to těžší. Jo tak něteří se bojí (včetně mě) flashu biosu, který může být i riskantní a když se nedá jinak zvýšit napětí, tak se na to vykašlou a řeknou si za to riziko mi ty Mhz nestojí. No když je to PCB modré, tak to znamená, že je s největší pravděpodobností stejné jako na referenční 5850 rev.2, takže ta úprava by se mohla dát použít i na těchto kartách :) .
Naposledy upravil(a) kartos dne ned 26. zář 2010, 22:55, celkem upraveno 1 x.
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

no tos mi zaskočil tteda:D:D jako kdybych to čet predtim ze kleká v tomto programu tk bych to nezkoušel:D no a navic ten posranej bios sem predelaval 3x:-D kvuli tej voltage... no snad nekomu pomuzu no kdyz budou chtit pretaktovat toxic nb vapor-x 5850 ale da se to použít podle mě na všechny tipy ATI ktere to maji zamčeny... ja už končim zitra se sem pujdu podivat:D:D
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

a ty karty sapphire referenční verze 2 to je co zač????
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

No to jsou "referenční" karty. Jsou vydávaná za referenční, ale mají jiné chlazení než referenční chlazení, které vypadá, že by mohlo být docela podařené. A má také i jné PCB, které je na referenčních černé a na těhle modré a má tam jinak poskládané napájení, jiné řídící čipy a teď jestli je to lepší nebo horší toť otázka. Možná podává stabilnější napětí, ale nedá se softwarově regulovat, což je podle mě hodně velké mínus.
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

no co sem četl 3 stranky z5 tak tam píšou nekupovat toxic ani vapor-x pač prej nejdou poradne taktovat:D:D:D:D:D:D:D no když je někdo levej tk je levej:D co se da dělat že:D a potom tam psal jeden chytrolín že ma toxica a ze je na hovno ze se neda taktovat mi rekni co to je za lidi tuto.. a další ze většina karet neda tech 1000/5000 přitom co ja wm tk ty referenční šli na ty takty v poho obzvlášt ASUS no a ja sem asi jednina vyjimka kdo ma vapor-x/toxic na 1000/5000:D:D::D:D:D:D:D:D
Dejwory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejwory »

jaj to sem kurevsky štastny ja bych se s nimi nejradši hádal:D:D tk čus zitra u budu:D jestli mi tu nekdo napiše ten komentar schvalne:D
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

Jo to se musí uznat, ty jsi taková rarita s takto vysoce přetaktovaným vapor-x, to se ani na netu moc neví, že se dá pomocí změny biosu změnit napětí. Ale myslím, že teď to taky někdo zkusí a podaří se někomu dalšímu dostat se na takové výsledky. Ono taky záleží jak dobrý kus jádra v dané kartě je a některým se ani s hodně vysokým napětím nepodaří dostat na 1Ghz na jádře, takže ty máš i štěstí na jádro :) . Ale zase prý někdo má takové kusy, které dají 1Ghz bez zvyšování napětí i když o tom dost pochybuju, ale i to je teoreticky možné.

Edit: Ohledně toho zdroje, řekni jaký máš zbytek sestavy, s tím zdrojem je to tak nahraně, ale pokud sestava je stabilní tak by měl ještě stačit. Ale dávat na to pozor, protože slabým a nedostatečným zdrojem můžeš odpálit celý počítač, mluvím z vlastní zkušenosti, jelikož zdroj mi odpálil základní desku.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“