zapojil sem si dá se říct novou 275tku od gigabyte, asi dvě hodiny jsem věnoval benchmarku, testům atd.
pozkoušel sem pár her jako mafii s physx, demo G4 no všechno na plno fps průměr tak 40, pak jsem zkusil přez nTune vytaktovat grafiku ze základu 660 na 690, a zkusil sem pár testů a nějaké hry, zase to šlo v pohodě
tak jsem se na to už vykašlal a pustil sem si Risen, ale co to, už v menu mi začala grafika podivně bzučet, potichu, zní to spíše jako cvrčci, a takto už to zůstalo u všech her
staktoval sem to z5 na 660 ale stále ten zvuk takže si vubec nevím rady, možná když vypnu na delší dobu PC tak to bude nějakou dobu bez "bzukotu", ten ale podle mě zas začne, tak jestli máte někdo nějaké řešení sem s ním
jo nedodal sem to hlavní, i docela dost stoupá teplota na hodnoty kolem 80°, vím že je to optimal ale v klidu má karta kolem 40° takže mi to přijde podezřelé a ještě když je to taková "nenáročná" hra
edit: ještě přidávám že grafika bzučí jen při hře, když ji minimaluzuju je to v pohodě a v té hře je to podle akce, tonu zvuku se mění, ale pořád to připomíná bzukot
edit 2: ještě bych chtěl proadit, nezdá se mi že se při vyšších teplotách zvyšuje výkon ventilátoru, základ je nastavený na 15% a je to nastavené na automat, jenomže když se grafika zahřeje třeba na 80-90°, nejde podle zvuku poznat že by se větrák nějak zrychlil
další co mi přijde divné je, že grafika má od výrobce nastavené takty 660MHz jádro a 2400MHz paměť, bohužel pamět neni ani zdaleka tak vysoká, nabídlo mi to jen pouhých 1680MHz