ATi HD5870/5850 jakou, kde a za kolik ?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Vondy
- Nováček

-
Prosím o radu.. (HD 5850 1GB nebo 2GB)
Zdravím...
Na toto diskusní fórum jsem se obrátil protože bych potřeboval radu znalce, protože sem jen běžný uživatel pc, moc tomu nerozumím. Mám starší PC a až do loňského roku jsem rozběhal všechny hry které jsem chtěl. Sice né na nejvyšší požadavky, ale bylo to ještě únosné. Bohůžel sou tu hry které mám již doma ale zbytečně mi leží ve skříni. Hry jako je CoD MW2, GTA IV., Mafia II., a další.... A to mě docela štve. Po delším prozkoumávání internetu jsem si vybral Grafickou kartu ATI Radeon HD 5850. Nemohu se rozhodnout jestli tuto kartu koupit v tomto provedení s pamětí 2GB http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 , nebo tuto s 1GB http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 . Zároveň ale nevím jestli, aby mi tato grafická karta šla bez problémů, jestli stačí moje sestava PC: Procesor Intel Pentium 4 3.0 Ghz (dvoujádro), zdroj 550W, zatím mám v PC 1GB RAM což samozdřejmě nestačí na dnešní dobu, takže s nákupem GK počítám i s doplněním o 4GB RAM, ale to nepatří do této sekce... Grafickou kartu kterou mám teď je ATI Radeon X600. Ale také nevím jestli Grafická karta pro kterou jsem se rozhodl bude pasovat do mé základní desky která má název MSI 915P Combo-FR (MS-7058). (Nevím jestli je tu dostatek informací o mém PC, kdyžtak doplním.)
Předem děkuji za rady a odpovědi.
S pozdravem Vondy.
Na toto diskusní fórum jsem se obrátil protože bych potřeboval radu znalce, protože sem jen běžný uživatel pc, moc tomu nerozumím. Mám starší PC a až do loňského roku jsem rozběhal všechny hry které jsem chtěl. Sice né na nejvyšší požadavky, ale bylo to ještě únosné. Bohůžel sou tu hry které mám již doma ale zbytečně mi leží ve skříni. Hry jako je CoD MW2, GTA IV., Mafia II., a další.... A to mě docela štve. Po delším prozkoumávání internetu jsem si vybral Grafickou kartu ATI Radeon HD 5850. Nemohu se rozhodnout jestli tuto kartu koupit v tomto provedení s pamětí 2GB http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 , nebo tuto s 1GB http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 . Zároveň ale nevím jestli, aby mi tato grafická karta šla bez problémů, jestli stačí moje sestava PC: Procesor Intel Pentium 4 3.0 Ghz (dvoujádro), zdroj 550W, zatím mám v PC 1GB RAM což samozdřejmě nestačí na dnešní dobu, takže s nákupem GK počítám i s doplněním o 4GB RAM, ale to nepatří do této sekce... Grafickou kartu kterou mám teď je ATI Radeon X600. Ale také nevím jestli Grafická karta pro kterou jsem se rozhodl bude pasovat do mé základní desky která má název MSI 915P Combo-FR (MS-7058). (Nevím jestli je tu dostatek informací o mém PC, kdyžtak doplním.)
S pozdravem Vondy.
Naposledy upravil(a) Krteq dne ned 26. zář 2010, 22:07, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK + sloučení témat
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK + sloučení témat
- vernys
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: ATi HD5870/5850 jakou, kde a za kolik ?
TRAA u NV je to samé co adaptive AA u ATI, až na to, že to tam už skoro rok na žádný nefunguje. Dříve to šlo naprosto ok, podělalo se to někde mezi Cat 8.9 a 9.3 u XP, ve win 7 a ovladače na vistu co jsem zkoušel mi to nešlo tak jako tak. Ať už aktivováno přes ATT nebo CCC, prostě to tam neni.
Můj názor je ten že to ATI vyřadilo schválně aby se v tom netestovalo, (nebo to někdo rádoby otestovaal, dal ATI super výsledek ale nezkoumal jestli to tam vizuálně fakt bylo), protože u NV je toto už od dob NV40/G70 mnohem rychlejší, protože u NV se TRAA realizuje přes TMU kdežto u ATI přes shadery = mnohem větší propad. Ache tam v tom quality threadu postoval screen v UT2K4 kde bylo hodně stromů a s aTI tam měl ňákejch 40fps kdežto s Fermi myslim 160. TRAA byla taky jedna jediná věc ve které byly u ve své době G7x lepší než R5xx.
Pokud hledáš screeny co je to TRAA, googluj, případně projdi ten velkej thread o kvalitě a ze začátku jsem tam postoval screeny kde je TRAA a jeho vliv na obraz vyfocenej. A ne jen ten zprofanovanej plot v HL2.
Toe divný mně přijde že něco podobnýho mi Atina dělá (5870) když se podívám tam kde je hodně objektů je to jedno co,tak se to začne celkem lagovat
Pře chvíli jsem si stáhnul demo wrc a když jedu tak mi okolí (stromy,ploty...) dělá přesně to co tady vtom videu když se přemistuje po tý mapě... http://www.youtube.com/watch?v=yKOD_aaX ... r_embedded
Naposledy upravil(a) vernys dne pon 27. zář 2010, 02:38, celkem upraveno 1 x.
Moje pc Nvidia Geforce GTX 570 800/2000,AMD PHENOM II X4 965 4GHZ,KINGSTON 4GB 1600MHZ DDR3,FORTRON BLACK POWER 750W,GIGABYTE 790XTA-UD4,WD CAVIAR BLACK 1TB,EUROCASE MONSTER 9002....BENQ G2420HDBL
Kllrt a Rox Cox jsou moji kamarádi
- vernys
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o radu.. (HD 5850 1GB nebo 2GB)
Být tebou počkám si na novou řadu 6xxx,za 2GB paměti se nevyplatí připlácet pokud nebudeš mít extra rozlišení,zdroj si myslm že by měl stačit a to i v případě že koupíš HD6xxx Ale Cpu ti výkon té karty nevyužije tak jako tak desku budeš muset koupit novou a tzn. i cpu+ramky.Vondy píše:Zdravím...
S pozdravem Vondy.
Moje pc Nvidia Geforce GTX 570 800/2000,AMD PHENOM II X4 965 4GHZ,KINGSTON 4GB 1600MHZ DDR3,FORTRON BLACK POWER 750W,GIGABYTE 790XTA-UD4,WD CAVIAR BLACK 1TB,EUROCASE MONSTER 9002....BENQ G2420HDBL
- Vondy
- Nováček

-
vernys píše: Být tebou počkám si na novou řadu 6xxx,za 2GB paměti se nevyplatí připlácet pokud nebudeš mít extra rozlišení,zdroj si myslm že by měl stačit a to i v případě že koupíš HD6xxx Ale Cpu ti výkon té karty nevyužije tak jako tak desku budeš muset koupit novou a tzn. i cpu+ramky.
Základní desku budu muset koupit novou z jakého důvodu prosím? S ramkama počítám ale procesor bych si chtěl nechat pokud by to šlo myslel sem, že dvoujádro by s frekvencí 3.00GHz by mohlo stačit.
- vernys
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No základní deska podporuje s největší pravděpodobností jen karty s rozhraním AGP za další pokud budeš chtít nový ramky tak jedině ddr3 ta deska podporuje jen ddr2 no a ideální by bylo čtyřjádro ikdyž si myslím že by to možná mohl využít ale ne naplno a jest-li budeš kupovat novej procesor tak ti nepůjde do té tvé patice a jest-li jo tak to bude opět dvoujádro.Vondy píše:vernys píše: Být tebou počkám si na novou řadu 6xxx,za 2GB paměti se nevyplatí připlácet pokud nebudeš mít extra rozlišení,zdroj si myslm že by měl stačit a to i v případě že koupíš HD6xxx Ale Cpu ti výkon té karty nevyužije tak jako tak desku budeš muset koupit novou a tzn. i cpu+ramky.
Základní desku budu muset koupit novou z jakého důvodu prosím? S ramkama počítám ale procesor bych si chtěl nechat pokud by to šlo myslel sem, že dvoujádro by s frekvencí 3.00GHz by mohlo stačit.
- Vondy
- Nováček

-
No základní deska podporuje s největší pravděpodobností jen karty s rozhraním AGP za další pokud budeš chtít nový ramky tak jedině ddr3 ta deska podporuje jen ddr2 no a ideální by bylo čtyřjádro ikdyž si myslím že by to možná mohl využít ale ne naplno a jest-li budeš kupovat novej procesor tak ti nepůjde do té tvé patice a jest-li jo tak to bude opět dvoujádro.[/quote]
Okey, Diky moc za radu. Ještě bych se chtěl poradit zda je nejaka nejlepší kombinace pro tuto kartu jako nejaka dobra deska a procik proni?
Okey, Diky moc za radu. Ještě bych se chtěl poradit zda je nejaka nejlepší kombinace pro tuto kartu jako nejaka dobra deska a procik proni?
- vernys
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vondy píše:No základní deska podporuje s největší pravděpodobností jen karty s rozhraním AGP za další pokud budeš chtít nový ramky tak jedině ddr3 ta deska podporuje jen ddr2 no a ideální by bylo čtyřjádro ikdyž si myslím že by to možná mohl využít ale ne naplno a jest-li budeš kupovat novej procesor tak ti nepůjde do té tvé patice a jest-li jo tak to bude opět dvoujádro.
Okey, Diky moc za radu. Ještě bych se chtěl poradit zda je nejaka nejlepší kombinace pro tuto kartu jako nejaka dobra deska a procik proni?[/quote]
No je to v podstatě jedno záleží jak jsi na tom finančně... pokud intel tak levnější varianta by byla i5-760 s deskou která má socket 1156 je to v podstatě jedno jaká,nebo intel i7 se socketem 1366 tento procesor patří k dnešním špičkám a je to to nejvýkonnější co můžeš koupit navíc tento socket má slibnější budoucnost nebo si můžeš počkat pár měsíců na novou architekturu sandy bridge
- Vondy
- Nováček

-
No je to v podstatě jedno záleží jak jsi na tom finančně... pokud intel tak levnější varianta by byla i5-760 s deskou která má socket 1156 je to v podstatě jedno jaká,nebo intel i7 se socketem 1366 tento procesor patří k dnešním špičkám a je to to nejvýkonnější co můžeš koupit navíc tento socket má slibnější budoucnost nebo si můžeš počkat pár měsíců na novou architekturu sandy bridge
Pokud Amd tak phenom II X4 965 s deskou která má socket Am3,je to asi tak výkonný jak i5
Co se týče nových amd procesorů tak ty vyjdou až v druhé polovině roku 2011....Takže vše záleží jenom na tobě,ale určitě bych si počkal na řadu HD6xxx Ale je to jen můj názor takže rozhoduj jak chceš
[/quote]
Fakt vyčerpávající odpověď, přesně takovou sem potřeboval díky moc. Už sem si vybral jak desku tak Ramky tak procesor ted jen dat dohromady penize a de se nato.. ,-) fakt moc díky
Fakt vyčerpávající odpověď, přesně takovou sem potřeboval díky moc. Už sem si vybral jak desku tak Ramky tak procesor ted jen dat dohromady penize a de se nato.. ,-) fakt moc díky
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
vernys: Ta deska co ma (MSI 915P Combo-FR) ma normalne PCI-E slot, se na to aspon podivej nez tu zacnes vykladat pohadky o AGP
Jinak vymena platformy (CPU+deska) bude stejne nezbytna, Pentium 4 na 3GHz je dnes naprostej srot nepouzitelnej na hry. Neni to dvoujadro ale jedno jadro s hyper-threadingem. Vykonem to odpovida tak 1.5GHz jendojadru kdyz to prirovnam k Core2Duo architekture. K tomuhle dat grafiku na urovni HD5850 je vyhozeni penez do kanalu, diky tomu CPU bys ani nepoznal rozdil oproti ty X600. Pokud bys mel opravdu nejaky pouzitelny dvoujadro na 3GHz (treba Core2 E8400), tak by to bylo neco jinyho.
Jinak vymena platformy (CPU+deska) bude stejne nezbytna, Pentium 4 na 3GHz je dnes naprostej srot nepouzitelnej na hry. Neni to dvoujadro ale jedno jadro s hyper-threadingem. Vykonem to odpovida tak 1.5GHz jendojadru kdyz to prirovnam k Core2Duo architekture. K tomuhle dat grafiku na urovni HD5850 je vyhozeni penez do kanalu, diky tomu CPU bys ani nepoznal rozdil oproti ty X600. Pokud bys mel opravdu nejaky pouzitelny dvoujadro na 3GHz (treba Core2 E8400), tak by to bylo neco jinyho.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Vondy
- Nováček

-
Chtěl bych vás ještě požádat, jestli byste mohl napsat, zda jsem udělal dobře s vybíráním komponentů..
Zde zasílám seznam vždy s odkazem na stránku:
Procesor: http://www.alza.cz/intel-core-i5-760-qu ... 178836.htm
Základní deska: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70812
Grafická karta: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69198
RAM: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66943
Myslíte, že jsem udělal dobře? Nebo mám výběr ještě změnit?..Chtěl bych, aby PC ještě dalších minimálně 5let vydržel a ja si mohl zahrat i hry v budoucnu klidně na nejmenší detajly...
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem Vondy.
Zde zasílám seznam vždy s odkazem na stránku:
Procesor: http://www.alza.cz/intel-core-i5-760-qu ... 178836.htm
Základní deska: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70812
Grafická karta: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69198
RAM: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66943
Myslíte, že jsem udělal dobře? Nebo mám výběr ještě změnit?..Chtěl bych, aby PC ještě dalších minimálně 5let vydržel a ja si mohl zahrat i hry v budoucnu klidně na nejmenší detajly...
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem Vondy.
- Vondy
- Nováček

-
[quote="Baneshee"]vernys: Ta deska co ma (MSI 915P Combo-FR) ma normalne PCI-E slot, se na to aspon podivej nez tu zacnes vykladat pohadky o AGP
Je teda nutne Desku kupovat?
Je teda nutne Desku kupovat?
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jo je, do tyhle stary nedas zadnej z novejsich procesoru, pouze Pentia 4 a Pentia D coz by tvuj problem nijak neresilo. Ty komponenty cos vybral jsou celkem v pohode, pouze pameti zmen na nejakej set 2x2GB. Tri moduly se pouzivaji pouze u platformy soc.1366.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Vondy
- Nováček

-
Okey diky moc.. změním je díky ,-)Baneshee píše:Jo je, do tyhle stary nedas zadnej z novejsich procesoru, pouze Pentia 4 a Pentia D coz by tvuj problem nijak neresilo. Ty komponenty cos vybral jsou celkem v pohode, pouze pameti zmen na nejakej set 2x2GB. Tri moduly se pouzivaji pouze u platformy soc.1366.