Padá belkin router
Moderátor: Don
- nurder
- Začátečník

-
Padá belkin router
Dobrý den, potřebuju prosím moc poradit.... Mám router belkin wireless: model f5d8233-4v3. Internet přes UPC a řešený to mám tak, že pc je do routeru a router do modemu. Internet mi jde dobře, ale když sem na více stránkách nebo stahuji nějaký soubor tak mi to padá.....čím více souborů stahuju tak tim mi to spadně třeba 5x. Moc děkuju za nějaký rady
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Padá belkin router
Pretizeny buffer, router nedokaze spravne zpracovavat prichazejici komunikaci u rychlych linek... celkem normalni "vada" levnych SOHO zarizeni....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- nurder
- Začátečník

-
Jej...takže je to teda v routeru.... já si to myslel, že to teda neunese ..... ok ...musim koupit new router ...ale dík moc
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hlavne kup neco co je schopne zvladat ty rychlosti od UPC. Obecne bych se dival bud na SOHO routery co maji Gbit porty (WAN i LAN) nebo postavil z mikrotiku.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Ondrej1
- Začátečník

-
Jaká je rychlost toho internetu? Jakým protokolem se stahují soubory (http, ftp, torrent)? Než ten router vyhodíš bych udělal následující.
1. Flashnul tam nejnovější firmware.
2. Resetoval router do továrního nastavení.
3. Povypínal na něm nevyužívané služby.
LiveBomb má pravdu, že tahle SOHO zařízení nejsou kdoví co, ale moje zkušenost je, že pokud je počet spojení rozumný, tak to drží, ke katastrofě dochází, navazují-li se stovky spojení za minutu (typicky torrent), pak tabulky nestačí.
1. Flashnul tam nejnovější firmware.
2. Resetoval router do továrního nastavení.
3. Povypínal na něm nevyužívané služby.
LiveBomb má pravdu, že tahle SOHO zařízení nejsou kdoví co, ale moje zkušenost je, že pokud je počet spojení rozumný, tak to drží, ke katastrofě dochází, navazují-li se stovky spojení za minutu (typicky torrent), pak tabulky nestačí.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ono to staci do pripojeni dejme tomu 40 Mbit, to ty SOHO zvladnou. Ale cokoli vic je problem i pri beznem provozu natoz pri nejakem stahovani. Problem je, ze ty routery sou tak pomale ze to proste nezvladaji. Jen ta samotna linka jim sype data rychleji nez je mozne obhospodarit - s vice PC tahle schonponst dal klesa. Nasledne se zahlucuje buffer a dochazi k vypadkum....
- nurder
- Začátečník

-
Jej, dík moc za rady fakt..Já už dlouho přemejšlim, že prostě tenhle router poletí
..... A ondrej1 heed stahuju vlastně jak http tak i torrent a ono to je jedno stejně to spadně nejmín 2x xD .... Jinak ten firmware už sem flashnul dávno, ale stejně nic, tovární nastavení taky nic
a ono ted nevim jak povypínat nepotřebné služby... A rychlost internetu 25 Mbit/s, rychlost stahování 3,2 MB/s.....