Counter Strike 1.6 - nahly pokles FPS

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
messer19
Nováček
Nováček

Counter Strike 1.6 - nahly pokles FPS

Příspěvek od messer19 »

Zdravim vsetkych,

chcel by som poprosit o radu, lebo ja uz neviem v com by mohol byt problem.

Robil som si poriadky v PC, povysaval som ho od prachu, vyfukal graficku kartu, poskladal, sformatoval disk a urobil fresh install Windows 7 x64 + ovladace na chipset a graficku kartu.

Odvtedy ked som nainstaloval Steam a CS 1.6 tak mi CSko ide strasne divne. Hram na OpenGL a pri stretnuti viacerych hracov a nejakej tej prestrelke mi rapidne padne FPS, ze je to az nehratelne (20 FPS, niekedy aj menej ked je riadna akcia). Inak mam stabilne 100 ale len ked sa zacina kolo, alebo nestretavam ziadnych nepriatelov. Predtym som nemal absolutne ziadny problem s CSkom, vsetko islo ako hodinky. Urobil som znova reinstall Windowsu, ale nepomohlo. Skusal som hrat aj na Direct3D, no to je este horsie.

Pri ostatnych hrach (napr. Dragon Age Origins) mam dojem, ze ide vsetko v pohode a plynule.

Moja zostava je v podpise.

Prosim o radu. Vopred dik.
MB: Gigabyte P35 DS3, CPU: Core2Duo 2.4 GHz, VGA: Asus GeForce 8800GT, RAM: ADATA 2x2 GB VITESTA Extreme Edition Dual Channel, HDD: 1x750 GB SAMSUNG SpinPoint F1, 1x320 GB WD, 1x250 GB Seagate, DVD: Asus DRW 2014 L1T, CASE: CoolerMaster Elite, ZDROJ: Fortron 400W
vassago
Nováček
Nováček

Re: Counter Strike 1.6 - nahly pokles FPS

Příspěvek od vassago »

Tohle mi taky občas dělá, sestavu mám sice starší než ty ale CS by "neměl" být problém, když na tom mém pc rozjedu i HL 2.
AMD Phenom II X4 945, rev.C3 ; ASUS EAH5770 CuCore ; Gigabyte GA-770T-USB3 ; Zeppelin Gold - Evolve 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz ; Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB ; Cooler Master Elite 330 ; Enermax PRO82+ II 425W Bronze ; BenQ 24" LED G2420HDBL
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

hoj, hw je urcite dostatecny, ale asi je to tim ze csko uz neni tak odladene jako driv a preplacane ze steamu. zkus povypinat vsechny detaily, vypnout vertikalni synchronizaci, snizit kvalitu smoku na 16 bitu a snizit rozliseni na 800*600 nebo 1024*768.
messer19
Nováček
Nováček

Příspěvek od messer19 »

Takze len info pre tych, ktory maju rovnaky problem (vyriesil som ho az po pol roku, ked som uz povazoval za potrebne prejst definitivne na Win 7).

Mne osobne sposobovala pokles nejaka featura "network throttling" vo Win 7.
Pomohlo vypnutie/zapnutie sietoveho adaptera, ale je to neprakticke, takze trvale riesenie sa skryva v editacii registrov. Postup:

Kód: Vybrat vše

Open regedit
Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile
There will be an entry for network performance throttling, default value is 10; set it to FFFFFFFF hex (willl look like 0xFFFFFFFF to the right of the entry)
Reboot
MB: Gigabyte P35 DS3, CPU: Core2Duo 2.4 GHz, VGA: Asus GeForce 8800GT, RAM: ADATA 2x2 GB VITESTA Extreme Edition Dual Channel, HDD: 1x750 GB SAMSUNG SpinPoint F1, 1x320 GB WD, 1x250 GB Seagate, DVD: Asus DRW 2014 L1T, CASE: CoolerMaster Elite, ZDROJ: Fortron 400W
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“