SPatny Flash Acer Extenza 5635ZG
Moderátor: Don
- -Ja8k1-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
SPatny Flash Acer Extenza 5635ZG
Má někdo zkušenost s reflashem na acer noteboocích? hodila by se mi jakákoli rada. V průběhu win flashe zamrzl, po restaru jedou jen vetraky, jinak cerno
- kotas
- Středně pokročilý
Re: SPatny Flash Acer Extenza 5635ZG
Jediná možnost je, dát NB do servisu..-Ja8k1- píše:Má někdo zkušenost s reflashem na acer noteboocích? hodila by se mi jakákoli rada. V průběhu win flashe zamrzl, po restaru jedou jen vetraky, jinak cerno
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
pokud je notebook v zaruce, zkusil bych ho reklamovat - ale rozhodne bych do protokolu neuvadel, ze se nepodarilo flashnuti BIOS-u (na to se totiz s nejvetsi pravdepodobnosti zaruka nevztahuje). pokud uz v zaruce neni a nebo servis zjisti skutecnou pricinu (nepovedeny flash), je jedinou moznosti najit prislusnou EEPROM, vyletovat ji a flashnout v externim programatoru.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- -Ja8k1-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
V zaruce by jeste měl být... co nejlépe uvezt u reklamace? popripade najde se nekdo kdo za fin. odmenu preprogramuje tu pamet?
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
napis tam neco ve smyslu "po zapnuti se rozsviti kontrolky, roztoci ventilator ale obrazovka zustane cerna". kdyby bylo zapotrebi napsat, jak k tomu doslo, delej hloupyho a uved tam ze se to stalo bez jakekoliv priciny - treba ze si rano booka zapnul a on proste nenabehl.-Ja8k1- píše:V zaruce by jeste měl být... co nejlépe uvezt u reklamace? popripade najde se nekdo kdo za fin. odmenu preprogramuje tu pamet?
co se tyce flashnuti EEPROM-ky v externim programatoru, toho bych se zatim snazil vyvarovat. zaprve ne vzdy je to proveditelne (zalezi na tom, o jaky chip se jedna) a zadruhe to vyzaduje fyzicky zasah do desky (IO se musi vyletovat, flashnout a potom znovu priletovat). jak rikam, zkus nejdriv reklamovat..
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
- glu
- Začátečník
-
- -Ja8k1-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
cetl jsem uz... nevím ale kde sehnat disketovou mechaniku. najde se nekdo ochotny z Ostravy a okoli kdo zapujci?
(pokousle jsem se vytvořit boot flash disk, neuspesny pokus. zrejme to musi byt disketova mechanika)
(pokousle jsem se vytvořit boot flash disk, neuspesny pokus. zrejme to musi byt disketova mechanika)
- Lokomotiva
- Začátečník
Mám špatné zkušenosti s flashováním BIOSu u NTB Acer.-Ja8k1- píše:Má někdo zkušenost s reflashem na acer noteboocích? hodila by se mi jakákoli rada. V průběhu win flashe zamrzl, po restaru jedou jen vetraky, jinak cerno
Ty BIOSy z jejich FTP serveru bývají poškozené.
Kontrolní součty neexistují.
Takže výsledek bývá často tentýž, co u tebe.
Pokud noťas není v záruce, stává oprava 8k (výměna desky + práce, protože odpájením chipu s BIOSem a flashováním se nezabývají).
Pokud je noťas v záruce, je rozumné řešení, které ti radí kolegové - "Večer jsem ho normálně vypnul a ráno nic, tma."
Zavolej jim do Brna a pošli ho tam rozumně zabalený sběrnou službou.