ASUS UL50V a občasné cvakání + rušení při Skype hovoru

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
b263312
Nováček
Nováček

ASUS UL50V a občasné cvakání + rušení při Skype hovoru

Příspěvek od b263312 »

Ahoj, potřebovala bych poradit. Pořídila jsem si nedávno nový notebook ASUS UL50V, všechno funguje dobře, ale mám s ním dva zvláštní problémy (viz. odkazované video).

Při běžném používání se mi občas stane (někdy jednou za 20 vteřin, někdy jednou za minutu nebo třeba 3 minuty), že v notebooku něco lupne. Zní to jako kdyby se znovu roztáčel pevný disk nebo kdyby se elektronika pokoušela roztočit větráček - nevím k čemu to přirovnat, ale schválně jsem to zkusila natočit na video - je to tam v první části sestříhané a vložené několikrát za sebou... a při práci to docela ruší a přinejmenším je to divné, že si notebook občas sám od sebe takhle "cvakne".

A druhý problém jsem objevila při používání Skype (je to slyšet v druhé půlce videa). Když komukoliv volám, tak v pravidelných intervalech druhá strana slyší ve svém reproduktoru takové docela nepříjemné vrzání či jak to nazvat (cca každou vteřinu, ale občas to třeba na 10 vteřin přestane). Ve videu je ten zvuk, který se z mého PC přes Skype ozývá, slyšet na jiném notebooku s vytaženou hlasitostí, aby to bylo lépe patrné. Chtěla bych se zeptat, zda nevíte, co to může dělat a zda s sebou případně oba dva problémy nemohou nějak souviset a co byste doporučili? To lupání popsané na začátku se děje od té doby, co mi notebook přivezl kurýr, ten problém s tím Skype zřejmě taky (asi opět v NTB něco rachtá a přenáší se to do mikrofonu, i když u mě ten zvuk během hovoru slyšet není). Mám to zaslat na reklamaci nebo co by mohlo být příčinou? Díky za tipy.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS UL50V a občasné cvakání + rušení při Skype hovoru

Příspěvek od Sheep-Master »

pěknej fičák :-D a kdo ti takové krásné "zrcátko" poradil?
Podivej se do power managementu jestli nemáš zapnutý vypínání disku (šetření energií)
Co se týče toho mikrofonu tak se podivej do ovládacích panelů na zesílení (boost mikrofonu) a trošku ho stáhni
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
b263312
Nováček
Nováček

Re: ASUS UL50V a občasné cvakání + rušení při Skype hovoru

Příspěvek od b263312 »

On mi ten ntb jinak vyhovuje, potřebuji něco na Word s dlouhou výdrží, což tenhle vydrží (a na MacBook nebyly peníze)... ale tohle co popisu výše mi vadí. Zkusím se podívat, díky.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“