Trhané video, opakující se snímky

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Aminux
Nováček
Nováček

Trhané video, opakující se snímky

Příspěvek od Aminux »

Zdravím, hledám odborníka který by mi pomohl s tímto problémem.
Mám jedno video které při přehrávání škube. Jak jsem zjistil při krokování po snímcích, tak každý čtvrtý a pátý snímek je shodný. Jako kdyby se čtvrtý snímek zduplikoval. Takže pátý je shodný se čtvrtým. Takhle pořád dokola. Čtyři snímky normálně, pátý stejný se čtvrtým. Snímková frekvence je 30 fps(přesněji 29,97). Připadá mi, že asi někdo špatně nastavil převod (je to AVI-Xvid) a z 25 nebo 24 snímkového videa vytvořil třiceti snímkové. Tak si vysvětluji ty zduplikované snímky. Ale možná se mýlím.
Dá se to nějak napravit? V podstatě bych potřeboval z toho videa každý pátý snímek vypustit-vystřihnout a snímkovou frekvenci nastavit na řekněme 25 fps.
Zkoušel jsem v Avidemuxu filtr Resample fps, ale nevím jak ho donutit, aby vypustil ty snímky které potřebuji. Jednou se trefí, podruhé ne.
Budu vděčný za každou radu.
Skim
Začátečník
Začátečník

Re: Trhané video, opakující se snímky

Příspěvek od Skim »

Ahoj, sám jsem se stím ještě nesetkal, ale našel jsem návod na konci jednoho diskusního vlákna, který by Ti mohl pomoci: http://forum.videohelp.com/threads/2236 ... ate-frames.

Stačí mít VirtualDub mod a pak už je to o experimentování. Kdyby něco nešlo dej vědět..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Aminux
Nováček
Nováček

Re: Trhané video, opakující se snímky

Příspěvek od Aminux »

Díky za nasměrování. Zkusím si s tim vyhrát.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“