Ahoj chtěl bych nový monitor, jediné co mě zajímá je co nejšetrnější pro mé unavené oči.
Bohužel se v tom nevyznám všude čtu 300cdm nebo 400cdm ale jak se to projeví při práci to nevím.
Máte nějakej tip do 12 000 pokud by měl v sobě i turner kabelové televize nezlobil bych se.
Uznávám, že někdo namítne starý crt se 100 - 120hz ..na ten ale na mém stole místo nemám bohužel takže pokud tak z řad lcd technologii žádnou neupředňostňuji, ale spotřeba aby byla tak do 50w. + Aby si na tom děti když sem přijedou mohli něco zahrát nebo kouknout na tu telku ( pokud nebude dvb-c ,vezmu přijímač zvlášť)
Moc děkuji za vaše tipy.
Svúj starej monitor mám z původní sestavy a je ještě na analogovým vstupu ikdyž grafika podporuje jak Hdmi tak Dvi.
Výběr monitoru
Moderátor: maXXmilian
- coolmaster
- Začátečník

-
- maXXmilian
- Moderátor

Re: Výběr monitoru
Ahoj,
doporucuji si procist aspon par poslednich stran v dulezitych tematech doporucte 22" a 23/24" LCD monitor.... co se tyce tech hodnot neni to prilis dulezite, protoze monitor se da i softwarove dost ztmavit. Do 12000 si dozajista vyberes, obecne asi pro oci by byla lepsi IPS (jen pro predstavu ceny: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77635 ) ale tam asi tezko sezenes tuner.
Co se tyce LCD monitoru s TN, tak tam uz se situace pomerne dost vyrovnala posledni dobou, preferoval bych asi nejakou klasiku od samsungu s TV tunerem.
doporucuji si procist aspon par poslednich stran v dulezitych tematech doporucte 22" a 23/24" LCD monitor.... co se tyce tech hodnot neni to prilis dulezite, protoze monitor se da i softwarove dost ztmavit. Do 12000 si dozajista vyberes, obecne asi pro oci by byla lepsi IPS (jen pro predstavu ceny: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77635 ) ale tam asi tezko sezenes tuner.
Co se tyce LCD monitoru s TN, tak tam uz se situace pomerne dost vyrovnala posledni dobou, preferoval bych asi nejakou klasiku od samsungu s TV tunerem.
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
u Samsungu bacha na vadne pixely co sem se tedka bavil s kamosem v CZC tak az kazdej 3 kus od samsungu nema nakej vadnej pixel co to tam predvadej lidem prej se v tomhle smeru samsung dost zhorsil, lepsi prej brat ve stejny cene LG tam je to celkem v pohode. Jinak ja bych byl pro nakej HP/DELL IPS panel
- coolmaster
- Začátečník

-
Koukal jsem, že jsme nenapsal jak velký,ale trefil jsi to 22-23". Turner není podmínkou můžu řešit přijímačem na dvb-c.
Četl jsem ten ips na czc jak jsi dal odkaz hodně se tam řeší levné nekvalitní kondenzátory je to riziko? Nebo prostě se musí něco najít, aby bylo o čem psát?
Je tedy barevné podání ips monitorů lepší pro můj vypálený zrak nebo i s lcd tn panelem neudělám chybu?
Teď jsem koukal jsou i s led podsvícením je tohle jen tahák na lidi nebo to má nějakej efekt pro pozorování a barevné podání? Samozřejmě, že mi je jasné, že je to podsvíceno jen okolo ne plošně.
Máte nějakej tip ? Myslím tím i s tv turnerem. Je Samsung pořád špička nebo Lg už se mu dorovnalo?
O vlákně 22 a 23 vím ale já nemám vybráno buď bude 22 nebo 23". Pak jsem nechtěl zbytečně svými otázky rozšířit vlákno o další stránku
Četl jsem ten ips na czc jak jsi dal odkaz hodně se tam řeší levné nekvalitní kondenzátory je to riziko? Nebo prostě se musí něco najít, aby bylo o čem psát?
Je tedy barevné podání ips monitorů lepší pro můj vypálený zrak nebo i s lcd tn panelem neudělám chybu?
Teď jsem koukal jsou i s led podsvícením je tohle jen tahák na lidi nebo to má nějakej efekt pro pozorování a barevné podání? Samozřejmě, že mi je jasné, že je to podsvíceno jen okolo ne plošně.
Máte nějakej tip ? Myslím tím i s tv turnerem. Je Samsung pořád špička nebo Lg už se mu dorovnalo?
O vlákně 22 a 23 vím ale já nemám vybráno buď bude 22 nebo 23". Pak jsem nechtěl zbytečně svými otázky rozšířit vlákno o další stránku
- coolmaster
- Začátečník

-
Tak jsem to pročetl a jako zajímavavej a povedenej co se týká odezvy a obrazu se mi líbi http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73464 ale co se mi nelíbí je spotřeba 67w myslíte si,že Lg vyběhne s něčím podobným jako je Ultrasharp v této technologi? Do 40w to beru. Líbilo by se mi i nižší rozlišení nepotřebuji Full hd spíš kdyby se zvedla frekvence víc ke 100hz to by byl pro mě větší přínos.
Máte zkušenosti s fungováním světelného čidla jako má NEC nebo Philips.
LG chválí i tady http://blog.flor.cz/lcd-monitor-uprava-fotografii/
Má vliv menší počet prosvětlovacích trubic na barevné podání ? (Lg 12 ultrasharp jen 4)
Máte zkušenosti s fungováním světelného čidla jako má NEC nebo Philips.
LG chválí i tady http://blog.flor.cz/lcd-monitor-uprava-fotografii/
Má vliv menší počet prosvětlovacích trubic na barevné podání ? (Lg 12 ultrasharp jen 4)