Výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr case

Příspěvek od Exp »

Ad ventilátor dopředu - rozhodně ano.

Ad sundavání chladiče - já ho nesundavám. Pokud máš chladič dobře namontovaný a nehýbe se, tak imo není důvod ho sundavat. Tedy za přdedpokladu, že nemáš obě ruce levý :)

Ad kovový rámeček alias I/O shield - zacvakává se, drží pak v bedně sám.
j.martin00
Nováček
Nováček

Příspěvek od j.martin00 »

Ventilátor jsem vzal ještě jednu 120 dopředu : http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000TUO .

Je tam AC Freezer 7 Pro ( ten starší ) a ten má jen ty plastové nožky, proto se bojím, aby se to potom neurvalo.

btw, co ten zdroj ? Bude se dát vyndat ven z case bez vyndání MB ?

Díky
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Není jednodušší otevřít case a podívat se sám, než se ptát na takové věci?

Tak si chladič na procesoru pro klid duše sundej...
j.martin00
Nováček
Nováček

Příspěvek od j.martin00 »

Radši ho sundám.
Díval jsem se na ten zdroj a nepůjde vyndat bez vytáhnutí MB, bohužel. Budu tedy muset nejdříve vytáhnout MB. A tady se dostaneme ještě k jedné lamerské otázce ( google nic nenašel ). Nechci si desku nějak zničit. Musím položit MB do nějaké pěnové podložky nebo můžu položit na tvrdý stůl, zem, atd ? Nechci, aby se na té dolní straně něco zohýbalo ( ty ostré, stříbrné výstupky ) nebo zničilo. Nebo je to natolik tvrdé, že se tomu nic nestane.
Fakt sory za takovéhle lama otázky, ale nechci si nuceně kupovat k nové skříni i nový celý comp.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Desku můžeš položit bez obav na stůl. Divil by ses, co je HW schopen vydržet po stránce hrubého zacházení. Taky jsem si dřív myslel, že se na to blbě podívám a je z toho hromádka šrotu, ale opak je pravdou. Pokud nejsi opravdu extrémně nešikovný, tak se není čeho bát.

Ohledně vytažení zdroje - nemáš možnost to vyfotit? Už dlouho jsem neviděl standardní miditower, u kterého by se nejdřív musela vyndat deska, abych se dostal ke zdroji.
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

Mám zajímá krytéria pro výběr bedny. Potřebuji aby nebyla delší než 43cm! Ostatní rozměry mi jsou jedno. Není nějaký vyhledávač casů podle rozměrů?
iceman39
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iceman39 »

Potřeboval bych poradit s výběrem case. Chtěl bych nějakou tišší, cena tak 2k max spíš méně.
Uvažoval jsem o CM Sileo. Zbytek sestavy mam v podpisu.
CPU: Intel C2D E5200@ 3,5GHz; Chladic CPU: Coolermaster Hyper 212 + 2xXilence 120mm Red Wing; MB: GigaByte P35-DS3L rev. 1.0; RAM: 2x2GB DDR2 A-Data 800Mhz+ EE Vitesta Edition @ 954MHz; GPU: PowerColor HD 4870 PCS+ 512MB DDR5 @ 830/4320 + Accelero S1 + Xilence 120mm Red Wing; HDD: WD 6400AAKS, Sata II, 640GB; DVD+/-RW:Asus DRW-2014L1T; Zdroj: Corsair HX520 - 520W; Case: Coolermaster Centurion 532 + 2xXilence 120mm Red Wings
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Máš vlastně jen dvě volby, pokud chceš už upravenou skříň. Fractal R2 a Sileo. Sileo je větší, Fractal se mi líbí víc a má řešitelný cable management. To je u Silea docela problém (mám ho).
Nebo koupit třeba Lancool a dovylepit si ji nějakou průmyslovou tlumící hmotou.
rimans
Nováček
Nováček

Re: HLEDA SE: ticha kvalitni skrin, neco jako antec P183

Příspěvek od rimans »

bufus píše:ahoj vsem,
hledam kvalitni a hlavne tichou skrin a na silentpcreview ctu porad chvalu na Antec P183... bohuzel je jen v cerne barve... hledam tedy stejne kvalitni a tichou prip.jeste lepsi skrin se zdrojem na dne skrine a v jakekoliv svetle barve (nejlepe stribrna, prip bila apod), middle tower... Lian-li? Thermaltake? Jina? DIKY VSEM ZA POMOC!
Fractal R2 / pockat na R3
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

potreboval bych poradit case do asi zhruba 2k[cm ne!]
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Antec Three Hundred Ultimate Gamer Case má decentý design ale ak hladáš niečo iné tak vyberaj z značiek: Antec, Chieftec, Corsair, Enermax, Fractal Design, LanCool, Lian Li, Nexus, Thermaltake atď.
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

no mam vytipovano z tehle skrini... je to nahrada ec ml 5410

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?c ... J80SJ60MXW

Obrázek
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

-raidmax určite nie ani ten sharkoon (aj keď tie nie sú na tom najhoršie čo sa týka spracovania)
napr. Antec 300, NZXT M59, Lancool K58
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

nzxt m59 vypada dost nezvykle,od nzxt se mi zamlouva i tahle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 9000000I0A

pro hlavni mam vybranou tuhle

Obrázek
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Thermaltake shit nie.
...tak potom do tej ceny radsej napr. Lancool K62, Antec 900, Lian Li 7FNW
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
723530
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 723530 »

Nazdar lidi, potřebuju zjistit, jestli se mi vleze chladič do skříně. Jedná se o skříň Fractal design - Define R3, grafickou kartu GeForce GTX 260 a chladič Arctic Cooling Accelero Xtreme. Na oficiálních stránkách Fractal designu jsem se dočetl, že se do skříně vejdou karty s maximální délkou 290mm, obdobně jsem si přečetl na stránkách Arctic Cooling, že chladič je dlouhý také 290mm. Tady právě nastává otázka, vleze se tento chladič do skříně? Kolik je opravdová délka karty s chladičem? Byl bych rád s jakoukoliv radou, nikde na Googlu jsem bohužel takovouto kombinaci nenašel.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Kr1sp0s
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kr1sp0s »

shelby_nr píše:Thermaltake shit nie.
...tak potom do tej ceny radsej napr. Lancool K62, Antec 900, Lian Li 7FNW
Tak to nevim, ja mam Thermaltake Armor doma uz 3 roky a jsem maximalne spokojeny... jedina chvile, kdy jsem ji proklinal, bylo stehovani 8) A pokud budu kupovat novy komp, pujdu do te same skrine znovu....
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51460

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74802
naposledy co jsem prochazel web tak jsem objevil tyhle case,docela se mi zamlouvaji
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

to Kr1sp0s: to bude asi tým, že si nemal v rukách lepšiu case typu: Lian Li, Lancool, SilverStone, Fractal...
to wolf00: ideš kúpiť case do 2kkč...dobre som pochopil? Ak áno tak Lancool K58...do tej ceny lepšiu nekúpiš.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“