10" netbook - dá se na tom vůbec dělat?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Moolker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

10" netbook - dá se na tom vůbec dělat?

Příspěvek od Moolker »

Zdravím, kvůli škole se koukám po netboocích a docela se mi zalíbily ty docela prťavý s úhlopříčkou 10", třeba tento Asus: http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1001pq-f ... 186580.htm

JENOMŽE: dá se na těhletěch prccích vůbec nějak rozumně psát? Jsem zvyklý na PC / normálně velký notebook, netbook jsem nikdy v ruce neměl. Prsty nemám nijak abnormálně velký ani malý, jde mi vysloveně jen o to, abych měl něco na psaní poznámek při přednáškách a jako skladiště všeho možného, o nic víc mi nejde. Předem díky za nějaké zkušenosti.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: 10" netbook - dá se na tom vůbec dělat?

Příspěvek od Blue Storm »

každý má na to jiný názor...já osobně můžu říct, že na mém ASUS EEE 1000HD se mi píše hodně dobře, dokonce lépe jak klávesnici na PC...u hlavního PC mám momentálně 22" Full HD monitor a můžu říct, že se na "prckovi" dá dobře pracovat...jediné, v čem tě omezí 1024x600 rozlišení, jsou fotky, na to je fakt lepší větší monitor, ale na net, chatování a podobné kravinky mi 10" bohatě stačí :wink:
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Re: 10" netbook - dá se na tom vůbec dělat?

Příspěvek od Kedlub64 »

Nejlépe bude, když si někde ve tvém okolí zajdeš do obchodu a vyzkoušíš si nějaký ten model v reálu. Já mám starý 701, který má fyzickou velikost těla 9 palců a klávesnice je imho na nějaké delší psaní nepoužitelná. Na druhou stranu jsem měl v ruce jak EEE 1000HD, tak kamarádovo HP Compaq mini a zvláště u toho HP mi přišla klávesnice naprosto skvělá. Ale jak říká Blue Storm, je to hodně subjektivní...
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“