Notebook - již při surfovani po netu mi hučí ventilátor.
Moderátor: Don
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
Notebook - již při surfovani po netu mi hučí ventilátor.
Ahojte.
Prosim, jsem vlastníkem starsiho NB Fujitsu Siemens AMILO Pi 2530.
Puvodně tam byl OS Win. Vista.
Nyní jsem to prekopal na Win XP SP3.
PROBLÉÉÉM:
NB mam nonstop v zasuvce (230V)
Již po pouhém surfování po internetu mi hučí ventilátor. (večer je to při zapnutem NB dost neprijemne.)
Víte prosím o nejakém spusobu, jak ten ventilator utišit (či uplně vypnout).
Nebo je nejaka možnost to nejak softwarově utišit?
A bylo by možne nejak softwarově snižit Mhz procesoru? - to aby se tak nezahrival a slapalo to na nižší teplotě a nemusel se spoutět ventilator.
Děkuji Vám za jakekoli rady.
Prosim, jsem vlastníkem starsiho NB Fujitsu Siemens AMILO Pi 2530.
Puvodně tam byl OS Win. Vista.
Nyní jsem to prekopal na Win XP SP3.
PROBLÉÉÉM:
NB mam nonstop v zasuvce (230V)
Již po pouhém surfování po internetu mi hučí ventilátor. (večer je to při zapnutem NB dost neprijemne.)
Víte prosím o nejakém spusobu, jak ten ventilator utišit (či uplně vypnout).
Nebo je nejaka možnost to nejak softwarově utišit?
A bylo by možne nejak softwarově snižit Mhz procesoru? - to aby se tak nezahrival a slapalo to na nižší teplotě a nemusel se spoutět ventilator.
Děkuji Vám za jakekoli rady.
- Maranov
- Mírně pokročilý
Re: Notebook - již při surfovani po netu mi hučí ventilátor.
Přepni si mód napájení na maximální výdrž. V Ovládacím panelu Možnosti napájení se dají režimy upravit (max. frekvence CPU).robocop píše:A bylo by možne nejak softwarově snižit Mhz procesoru? - to aby se tak nezahrival a slapalo to na nižší teplotě a nemusel se spoutět ventilator.
Dále pak RMClock.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
V Ovládacích panelech a Možnostech napájení jsem brouzdal uplně nejdřív.Maranov píše:Přepni si mód napájení na maximální výdrž. V Ovládacím panelu Možnosti napájení se dají režimy upravit (max. frekvence CPU).robocop píše:A bylo by možne nejak softwarově snižit Mhz procesoru? - to aby se tak nezahrival a slapalo to na nižší teplotě a nemusel se spoutět ventilator.
Dále pak RMClock.
Ale jak tu pišeš o nastavení frekvence CPU, tak k tomu se tu není možnost dostat (nic takoveho tu neni)
A dále ješte vubec nevim co je to RMClock???
- Kajman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj vypnout úplně větrák na notebooku to myslím ani nejde a ani bych to nezkoušel co si ho zkusit vyčistit (Chladič, větrák) přítelkyně má úplně stejný notebook jako ty a ten čistím 2 do roka taky ji větrák šel na plno i když byla jenom na internetu a po vyčištění neví ani že tam větrák má (u toho notebooku máš dobrý přístup k chladiči a větráku já u Sony Vaio to mám už trochu složitější)
Ntb Sony Vaio Intel Core i5 430M, 15.5" 1366x768, RAM 4GB DDR3 1066 MHz, ATI Radeon HD5650 1GB, HDD 500GB, Blu-ray combo, WiFi, BlueTooth, Webkamera, HDMI, Windows 7 Home Premium 64bit
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to mě rozhozene a čištěné asi 3x.Kajman píše:Ahoj vypnout úplně větrák na notebooku to myslím ani nejde a ani bych to nezkoušel co si ho zkusit vyčistit (Chladič, větrák) přítelkyně má úplně stejný notebook jako ty a ten čistím 2 do roka taky ji větrák šel na plno i když byla jenom na internetu a po vyčištění neví ani že tam větrák má (u toho notebooku máš dobrý přístup k chladiči a větráku já u Sony Vaio to mám už trochu složitější)
Ono by mi stačilo, aby procesor nejel na tolik mnoc Hhz.
Ten procesor je totiž to hlavní, co vydává teplo.
Jenomže nevim jak to ve Win XP udělat.
Když tam byla Vista (což je system uplně na prd a pomalý jako prase - ve vin XP se pracuje rapidně rychlůeji) tak tam bylo možné nastavit nízký výkon a procesor to zhosilo až na 798Mhz.
Ale jak to udělat ve Win XP? to teda nevim.
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to mě rozhozene a čištěné asi 3x.Kajman píše:Ahoj vypnout úplně větrák na notebooku to myslím ani nejde a ani bych to nezkoušel co si ho zkusit vyčistit (Chladič, větrák) přítelkyně má úplně stejný notebook jako ty a ten čistím 2 do roka taky ji větrák šel na plno i když byla jenom na internetu a po vyčištění neví ani že tam větrák má (u toho notebooku máš dobrý přístup k chladiči a větráku já u Sony Vaio to mám už trochu složitější)
Ono by mi stačilo, aby procesor nejel na tolik mnoc Hhz.
Ten procesor je totiž to hlavní, co vydává teplo.
Jenomže nevim jak to ve Win XP udělat.
Když tam byla Vista (což je system uplně na prd a pomalý jako prase - ve vin XP se pracuje rapidně rychlůeji) tak tam bylo možné nastavit nízký výkon a procesor to zhosilo až na 798Mhz.
Ale jak to udělat ve Win XP? to teda nevim.
- Maranov
- Mírně pokročilý
Na internetu jsi poprvé?robocop píše:V Ovládacích panelech a Možnostech napájení jsem brouzdal uplně nejdřív.
Ale jak tu pišeš o nastavení frekvence CPU, tak k tomu se tu není možnost dostat (nic takoveho tu neni)
http://cs.lmgtfy.com/?q=rmclock
http://cs.lmgtfy.com/?q=rmclock+n%C3%A1vod
Jinak XP je známé tím, že mnohem hůř používá šetřící funkce...
To nastavení frekvence v XP evidentně vůbec není, moje chyba.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
- Kajman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Stáhni si ulity jako Notebook Hardware Control (NHC) nebo RightMark CPU Clock Utility (RMClock) jak psal víše Maranov tam frekvence upravit jde
Ntb Sony Vaio Intel Core i5 430M, 15.5" 1366x768, RAM 4GB DDR3 1066 MHz, ATI Radeon HD5650 1GB, HDD 500GB, Blu-ray combo, WiFi, BlueTooth, Webkamera, HDMI, Windows 7 Home Premium 64bit
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem použil ten RMClock, ale naprosto bezuspesne. Je to hodne chaotické a nenasel jsem nikde volbu zmeny frekvence procesoru. Proste absolutne nic se nezmenilo.Maranov píše:Na internetu jsi poprvé?robocop píše:V Ovládacích panelech a Možnostech napájení jsem brouzdal uplně nejdřív.
http://cs.lmgtfy.com/?q=rmclock
Jinak XP je známé tím, že mnohem hůř používá šetřící funkce...
To nastavení frekvence v XP evidentně vůbec není, moje chyba.
Víte snad, jak tam mám zmenit frekvenci procesoru?
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem si ho sosnul , ale zaroven jsem se docetl, že pro ten muj Intel Core 2 Duo je potreba patch, který samozrejme nemohu nikde najit. Takze nevyresim nic.Kajman píše:Stáhni si ulity jako Notebook Hardware Control (NHC) nebo RightMark CPU Clock Utility (RMClock) jak psal víše Maranov tam frekvence upravit jde
- Maranov
- Mírně pokročilý
Evidentně ano, takže ještě jednou, velkými písmenky:robocop píše:Na internetu jsi poprvé?