Odkaz z facebooku - ignoruje meta data

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Odkaz z facebooku - ignoruje meta data

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Zdravím,

mám takový problém. Když zkopíruji link galerie na facebook, vyplní jen odkazy. To samé, když to udělám přes addthis.

V head mám:

Kód: Vybrat vše

<meta property="og:type" content="athlete" />
  <meta property="og:title" content="Fotky - VDA, Sportovní den 2010"/>
  <meta property="og:description" content="22. 09. 2010 - Sportovní den na VDA, Česká Třebová."/>
  <meta property="og:image" content="http://fotky.jvacek.com/photo/014_vda_sport/images/vda_sport2010_12.jpg"/>
Když zkopíruji link do pole na facebooku, tak si to nevezme vůbec nic:

Obrázek

Ale je zajímavé, že když link napíšu s www, tak to vše funguje:

Obrázek

Nevíte kde může být problém? Už si s tím nevím rady... Jestli potřebujete html celé tránky, tak napiště. Jelikož to nemám hotové, tak to zatím skrývám :)
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Odkaz z facebooku - ignoruje meta data

Příspěvek od arxeiss »

Zkoušel jsi do htaccess napsat ať když zadáš bez www ať tě to přesměruje na www? Teď si nevzpomenu jak to je, ale mysím že by to neměl být problém vygooglit
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Nezkoušel, ale měl jsem to v povědomí. Hledám spíše řešení, aby to fungovalo za každých podmínek. Na druhou stranu, teď už to nefunguje ani s tím www :|

Zkoušel jsem všechno možné a obsah stránky to neovlivňuje. Nemůže to být problém s hostingem?

arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Tak jedine co mě napadá, jestli máš dobře kódování (ale to asi určitě), a taky jsem zatím nikde neviděl tyto meta tagy které by to měly ovlivňovat, takže více už neporadím.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

S kódováním by problém neměl být, zkoušel jsem tam dát jiný obsah a taky to nešlo (pod stejným url).

Meta tagy - tyhle mám přímo ze stránek Facebooku, ale nebere to ani klasické title (když tam tyhle og nejsou).

arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

tak např kámoš to má na své stránce, http://www.wmmania.cz ale ne hned to první co tam je vedle RSS apod... ale když si rozklikneš nějaký článek a když se podíváš tak žádné meta jejich na FB nemá, jiné stránky kde to je mě nenapadají, většinou tam je jenom Líbí se mi... ale to je největší hovadina :D
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

jj, odkazování je jedna věc, to se dá řešit mnoha způsoby. To "líbí se mi" taky nemám moc v oblibě... Člověk poprvé neví, co to to tlačítko udělá.

Stále z toho podezřívám hosting, blbne mi to i na jiných stránkách. Ale zase na některé na stejném serveru běží. Tak já teda nevím :(

Můžeš zkusit, jestli ti meta tagy facebook načte? Odkaz:

Kód: Vybrat vše

http://fotky.jvacek.com/fotky.php?p=vda2010

arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Ale to je jedno jeslti to je odkazem nebo to tam vložíš, pokud máš to jeho tlačítko, tak i když ho nepoužiješ a přímo zkopíruješ tu stránku tak to má stejný výsledek, zkus se na ně vys*at na ty meta og:* a uvidíš co to ukáže, jinak nevím jaký podíl by na tom měl hosting... to je podle mě blbost

Btw: pěkný web :)

edit:\\ Myslím ale že to og:* je pouze právě pro ty Like buttony, zkus tam napsat místo og: fb: nevím jestli to pomůže, ale možná jo, jinak jak jsem psal, vykašlat se na ty meta a nechat ať to FB vytáhne z <title> apod...
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Díky :)

Jinak když og: přepíšu na fb:, tak žádná změna. To samé, když ty og: vyhodím aby si to vzalo z title, stále nereaguje... Ale to og tam mám hlavně kvůli obrázku.

Server - jelikož obsah už nehraje roli a daná URL prostě nejde, tak nic jiného mě nenapadá. Stejný problém je u CzechTuningShow.com, který běží na stejném serveru. Ale jvtdesign.net je na tom serveru taky a tam to funguje téměř u všech podstránek... :?

arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Tak já to fakt nechápu... Ale zjistil jsem dobrou věc, co nejméně používat background, teda ten si FB nenamapuje. U mojich některých webů to taky nehodí obrázek, ale u všech to dá titulek a popis, nechápu proč u tebe ne.

Edit:\\ To co nejméně používat background berte s rezervou, ale u loga apod to rozhodně není dobrý nápad
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“