Onkyo HTX-22HDX - 5.1 zostava
Moderátor: CageJ
- crashPC
- Mírně pokročilý

Re: Onkyo HTX-22HDX - 5.1 zostava
Ajťák - já se odzačátku bavil o té "dvoukanálové" verzi - tedy Z-2300, proti tomu samému od Onkya, kde ještě nejsou právě ty zbytečný hovadiny v elektronice, ale jenom nejryzejší osekanej ZVUK "až na kost" za malý peníze. Proto je Z-5500(digital) a Onkyo tak drahé, a přitom v audiu nenabídne podstatně vyšší kvality, než jaké by za tu cenu standartně mohlo a mělo. Je tam plno věcí ne přímo souvisejících se zvukem.
Streethawk - ano, nebráním se té myšlence i přesto ho koupit. Bude na tom plusmínus stejně nebo ještě o kousek lépe než ten Logitech, a nabídne veškerý komfort. Potud naprosto vpořádku.
Streethawk - ano, nebráním se té myšlence i přesto ho koupit. Bude na tom plusmínus stejně nebo ještě o kousek lépe než ten Logitech, a nabídne veškerý komfort. Potud naprosto vpořádku.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Streethawk
- Mírně pokročilý

Takze som tu znova, set 2.1 objednany z Germany
Rozsiritelny SET (center + 2x surround) objednavam z CZ, su skladom, takze ziadny problem...
Potom dam vediet ako to znie...
OT: Sused ma od Geniusu zostavu 5.1, myslim, ze tuto:
http://www.alza.sk/reproduktory-genius- ... d79803.htm
Pocul som to a ani to nebolo az take zle, dalo sa to pocuvat, takze myslim, ze Onkyo bude good a nemyslim si to len preto, ze to je Onkyo, ale proste tomu verim ...
Uvadzam to pretoze mame obyvacku uplne rovnaku co sa rozmerov tyka, takze som velmi zvedavy a urcite dam vediet ako som, alebo niesom spokojny... 
Potom dam vediet ako to znie...
OT: Sused ma od Geniusu zostavu 5.1, myslim, ze tuto:
http://www.alza.sk/reproduktory-genius- ... d79803.htm
Pocul som to a ani to nebolo az take zle, dalo sa to pocuvat, takze myslim, ze Onkyo bude good a nemyslim si to len preto, ze to je Onkyo, ale proste tomu verim ...
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- crashPC
- Mírně pokročilý

Onkyo má jistě povedenější měniče, a taky mrtě elektroniky, která by se měla postarat o vymačkání maxima z těch reproduktorů co tam jsou....
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Na masturbaci to nebude
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Streethawk
- Mírně pokročilý

Ja si myslím, že i nato to bude stačiť

ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- Streethawk
- Mírně pokročilý

Takže vás opäť zdravím po dlhšej odmlke, ktorá bola spôsobená nesmierným dopytom po tejto zostave a jej nedostatkom v celej Európe...
Zostavu som obdržal až včera a na "ALZE" by mala byť skladom až zajtra...mne došla z Nemecka
Čakal som 2 mesiace, čo teda bolo fakt dosť dlho, ale oplatilo sa, hrá to perfektne, presne to čo som čakal...
"SUBWOOFER/DEKODÉR" spracúva všetky zvukové formáty úplne skvele, žiadny problém a to mi verte, že som včera šiel veľmi neskoro spať, aby som stihol všetko poriadne testnúť
Všetko mám prepojené HDMI káblami a optickými káblami...Z TV do SUB mi ide jeden HDMI na výstup a všetky zdroje potom idú do HDMI vstupov SUB, zariadenie ich krásne bezproblémov prepína a dokonca i keď zariadenie vypnem, tak HDMI signál prechádza, čiže nieje nutné mať zostavu zapnutú, nato aby ste mohli pozerať TV...pre mňa dôležité info...
Dnes chcem ešte testnúť STEREO HUDBU z CD prehrávača a XBOX360 a 5.1 DD v hrách...
Inak zatiaľ fakt perfektný pocit z dobrej kúpy...Mal som predtým STEREO a už som normálne zabudol aké to je, byť obklopený zvukom...
Keď dnes dokončím testy, zajtra tu prispejem z konkrétnymi názormi na tie ktoré kombinácie prepojení a zdroje signálov...
Mimochodom, kto by mal záujem, tak ako som už povedal na alza.sk bude táto zostava skladom 24.9.2010 a neverím, že sa tam tie dodané kusy dlho ohrejú, na sklade je ešte v obmedzenom počte i rozširujúci SET (stredový reproduktor + dva zadné) ...takže...
http://www.alza.sk/domace-kina/sety-rep ... ,&pn=&Pg=0
Zatiaľ sa majte, pekný deň praje
Streethawk
Zostavu som obdržal až včera a na "ALZE" by mala byť skladom až zajtra...mne došla z Nemecka
Čakal som 2 mesiace, čo teda bolo fakt dosť dlho, ale oplatilo sa, hrá to perfektne, presne to čo som čakal...
"SUBWOOFER/DEKODÉR" spracúva všetky zvukové formáty úplne skvele, žiadny problém a to mi verte, že som včera šiel veľmi neskoro spať, aby som stihol všetko poriadne testnúť
Dnes chcem ešte testnúť STEREO HUDBU z CD prehrávača a XBOX360 a 5.1 DD v hrách...
Inak zatiaľ fakt perfektný pocit z dobrej kúpy...Mal som predtým STEREO a už som normálne zabudol aké to je, byť obklopený zvukom...
Keď dnes dokončím testy, zajtra tu prispejem z konkrétnymi názormi na tie ktoré kombinácie prepojení a zdroje signálov...
Mimochodom, kto by mal záujem, tak ako som už povedal na alza.sk bude táto zostava skladom 24.9.2010 a neverím, že sa tam tie dodané kusy dlho ohrejú, na sklade je ešte v obmedzenom počte i rozširujúci SET (stredový reproduktor + dva zadné) ...takže...
http://www.alza.sk/domace-kina/sety-rep ... ,&pn=&Pg=0
Zatiaľ sa majte, pekný deň praje
Streethawk
- Streethawk
- Mírně pokročilý

Zdravím všetkých, ktorých zaujíma táto zostava, takže vhľadom nato, že naozaj posledné týždne nemám veľa času, tak len veľmi stručne, zostava hrá výborne, má veľmi veľa režimov pre hudbu i filmy, ale najčastejšie používam "Stereo vpredu i vzadu" (vačšinou pri hudbe - hlavne hudobné kanály z TV, v rovnakom režime sledujem i STEREO TV vysielanie). Kedže SUB/receiver si sám prepína dekodér, podľa toho čo za signál zrovna doň "lezie" tak sa o viac ani nemusím starať, keď pozerám kanál, ktorý vysiela v DD5.1 (HBO HD, Filmbox HD, atď) receiver sa automaticky prepne do režimu DD5.1, i HD dekodéry fungujú skvele, človek ani nepostrehne a už je zvuk TrueHD, alebo DTS - odskúšané cez Bluray player Panasonic BD80 , všetko valí úplne perfektne a tak ako som si to predstavoval...Ako som už spomínal v predošlom príspevku, receiver má 3xHDMI vstup a jeden výstup, ktoré vlastne fungujú ako HDMI switch a navyše funguje i vo vypnutom stave, vtedy ide zvuk iba cez HDMI a môžte si tým pádom zosiliť zvuk na TV, píšem preto, lebo ja osobne mám dve zariadenia ešte prepojené optikou čo sa zvuku týka zvuk cez HDMI nepoužívam( iba na Satelit, keď žena nechce zapínať zostavu, ale stačí jej i zvuk z TV) ...
Zostava ma naozaj prekvapila, nemám dokonca ani potrebu zvyšovať basy, alebo nejako upravovať zvuk v nastaveniach, nastavil som akurát vzdialenosti repro od miesta posluchu a hotovo, tým že mám prepojený receiver z TV, tak všetky nastavenia resp. celé menu receivera sa pekne zobrazuje na TV, všetko je tak veľmi prehľadné...
Zatiaľ všetko...ak máte akékoľvek otázky, kľudne sa pýtajte, už som to potestoval docela slušne za ten čas čo to mám a ako som už písal, MAX. SPOKOJNOSŤ!!!
Pekný deň praje
Streethawk
Zostava ma naozaj prekvapila, nemám dokonca ani potrebu zvyšovať basy, alebo nejako upravovať zvuk v nastaveniach, nastavil som akurát vzdialenosti repro od miesta posluchu a hotovo, tým že mám prepojený receiver z TV, tak všetky nastavenia resp. celé menu receivera sa pekne zobrazuje na TV, všetko je tak veľmi prehľadné...
Zatiaľ všetko...ak máte akékoľvek otázky, kľudne sa pýtajte, už som to potestoval docela slušne za ten čas čo to mám a ako som už písal, MAX. SPOKOJNOSŤ!!!
Pekný deň praje
Streethawk
- Tomme
- Začátečník

-
Nechci ti kazit tvoje dojmy, ale kdybysis koupil "stare" dobre stereo za tu cenu cos dal do 5.1 nebo co mas, tak by to bylo podle me daleko lepsi. Ale kdyz to splnilo to cos cekal...
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
to sou zase rady, když někdo chce šestikanálovej zvuk, tak je mu stereo k hovnu.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Spokojení uživatelé čehokoli se najdou vždy. To je normální. Prostorový zvuk má svoje kouzlo, o tom žádná. Pokud ho někdo potřebuje, je stereo "krátké".
- Streethawk
- Mírně pokročilý

Tvoj názor, ja Ti ho neberiem, len ešte raz podotknem (pretože ako vidím nečítal si celé vlákno a ušlo Ti čo za zostavu som mal predtým než som kúpil toto) že predchádzajúca moja zostava bola STEREO a síce: zosik - Harman Kardon HK980, repro - JBL L880 , takže celkom slušné stereo poznám...Tomme píše:Nechci ti kazit tvoje dojmy, ale kdybysis koupil "stare" dobre stereo za tu cenu cos dal do 5.1 nebo co mas, tak by to bylo podle me daleko lepsi. Ale kdyz to splnilo to cos cekal...
Pekný deň prajem všetkým...
- Sapphirecze
- Nováček

-
Streethawk: taky jsem si před měsícem pořídil tohoto krasavce a musím říct, že je to opravdu jedinečný kousek hodící se právě na filmy k počítačům, protože digitální signál dokáže automaticky dekodovat dle patřičného signálu. Jo a díky za tip, nevšiml jsem si, že se HDMI dá nastavit do režimu passtrough ve vypnutém stavu, kdy bere "jen" 10w. 
Nic podobného kromě Z5500 v kategorii do 10 000 Kč není.
A abych doplnil zde zmíněný komentář servisního technika - může mít z části pravdu, avšak zcela jistě se nabavil právě o HTX-22HDX, který například žádný FM tuner nemá stejně tak jako některé další parametry o kterých mluvil se HTX-22DHX netýkají.
Nic podobného kromě Z5500 v kategorii do 10 000 Kč není.
A abych doplnil zde zmíněný komentář servisního technika - může mít z části pravdu, avšak zcela jistě se nabavil právě o HTX-22HDX, který například žádný FM tuner nemá stejně tak jako některé další parametry o kterých mluvil se HTX-22DHX netýkají.
- Streethawk
- Mírně pokročilý

Ahojte, neviete mi poradit ako pri tejto zostave pripojit sluchadla? Ako to riesite vy? Toto zariadenie nema vystup na sluchadla...netusil som, ze mi bude niekedy ten sluchatkovy vystup chybat... 
Samozrejme oslovujem hlavne majitelov tejto zostavy...
Samozrejme oslovujem hlavne majitelov tejto zostavy...
- ladik1983
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdravim,
mam tyto reproduktory zapojene pres HDMi do zvuk karty ATI HD5670 a pri prehravani bluray s DTS HD-MA pomoci powerDVD 10 mi display recieveru ukazuje pouze DTS 5.1 - delam nekde chybu nebo to hardware a software nepodporuje
po prepnuti na DTS zvukovou stopu to ukazuje spravne DTS 5.1, a stejne tak i Dolby Digital 5.1 se zobrazi spravne
diky predem za nejakou radu jak DTS HD-MA zprovoznit
mam tyto reproduktory zapojene pres HDMi do zvuk karty ATI HD5670 a pri prehravani bluray s DTS HD-MA pomoci powerDVD 10 mi display recieveru ukazuje pouze DTS 5.1 - delam nekde chybu nebo to hardware a software nepodporuje
po prepnuti na DTS zvukovou stopu to ukazuje spravne DTS 5.1, a stejne tak i Dolby Digital 5.1 se zobrazi spravne
diky predem za nejakou radu jak DTS HD-MA zprovoznit
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@3.5GHz + Thermaltake BigTyphoon MB: Asus P5E Paměti: A-Data 4096MB DDR II 1066+MHz
VGA: Gigabyte HD4870 HDD: WD74GB Raptor, Samsung 400GB PSU: Enermax Liberty 500W v case Thermaltake Swing
VGA: Gigabyte HD4870 HDD: WD74GB Raptor, Samsung 400GB PSU: Enermax Liberty 500W v case Thermaltake Swing