Win 7 - vše kolem instalace + problemy s instalací

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Rammsess
Nováček
Nováček

Re: Win 7-padání instalace 64-bit i 32-bit

Příspěvek od Rammsess »

Milan79 píše:Tak jen pro informaci doplním do tohoto tématu,v čem celý problém vězel.

Celý problém byl v odporoučejícím se zdroji Fortron 700W, na kterým šlo bezproblému hrát hry 5 hodin v kuse,přežil i opakovanou instalaci win XP a vše bezproblému,jakmile se ale spustila instalace win 7 at už 32 nebo 64 bitové verze,zdroj zdechl. Největší problém je nejspíš v tom,že win 7 si při položce dokončení instalace načítají naráz součásti systému a to ten zdroj prostě neunesl a komp se zrestartoval.(informace o načítání součástí jsem konzultoval i s podporou mrkwosoftu a tam mi to bylo potvrzeno)
Ted už mám zdroj,desku,ramky i procesor jiný,ale schválně jsem zkoušel staré součásti poskládat a s novým zdrojem instalace proběhne,když připojím zpět starý zdroj,instalace opět zdechne.

To jen pro informaci,kdyby někdy,někdo řešil stejný problém...

Tak to jsi šťastný člověk, já mám obdobnou desku Asus P7P55D-E PRO, CPU: i5 750, 2x2GB RAM OCZ Z3 2000MHz a mám stejný problém a výměna zdroje k jeho vyřešení nepomohla. Zkoušel jsem i Grafiky GF9500, 9800 a 8800. I flash biosu byl zbytečný. Prostě dám desku, CPU i ramky asi reklamovat - z duvodu že mi nejdou nainstalovat W7 i když píšou, že je to ready a ať mi vymění to, co je potřeba... komponenty mám v záruce.

Zkoušel jsem si nainstalovat i XP a v pohodě. Po jejich nainstalování jsem dal do PC DVD s instalačkou W7, kde jsem dal ověřit jestli je tento systém připraven na W7 a kde vše bylo po HW stránce OK OK OK OK, tak jsem dal instalovat W7, aby to přemázlo ty XPčka a ke konci instalace to zhaprovalo stejně. Tak se to potom samo navrátilo zpět k WinXP.

Jinak zdroje jsem zkoušel EUROCASE 450W, FORTON BLUE STORM II 500W a Forton EVEREST 700W.

Zkusil jsem instalaci i s jedním modulem RAM potom s druhým modulem RAM dával do jednotlivých slotů a stále nic.

Napadá někoho co ještě zkusit než to odnesu do krámu? Nový komponenty si kupovat rozhodně odmítám, jako kolega předemnou.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Win 7 - jakékoli problémy s instalací

Příspěvek od LiveBomb »

Otestovat RAMky nejakym testem? Pripadne nemit takovany stroj. Nastavit maximani povolene napeti modulum RAM, nekdy se "default" proste sekne....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Lojzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lojzik »

ahoj , na notebooku mam jen 256mb ram a pise me to ze je minimum 512mb , jde to nejak obejit ? :) na youtube jsou i 128mb atd :D diky za odp.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Lojzik píše:ahoj , na notebooku mam jen 256mb ram a pise me to ze je minimum 512mb , jde to nejak obejit ? :) na youtube jsou i 128mb atd :D diky za odp.
Je totalni nesmysl instalovat W7 kamkoliv kde neni alespon 1GB ram.
Spis bych v bazaru sehnal za par stovek nejakou ramku a pak resil instalaci W7.
Nebo je nejaky specialni duvod proc tam chces dat W7? Nejaky test nebo tak? Urcite to nevidim na seriozni praci i kdyz tam bude 512MB treba. To jedno giga bych fakt bral jako naproste minimum na kterym ti pojede tak nejak system + prohlizec a jeste treba nejaky kancelarsky program najednou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

512MB = samotné windows 7, cokoli dalšího se spustí tak to bude swapovat jak blázen, tudy cesta nevede
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lojzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lojzik »

ok tak necham XP , ale stejne by me zajimalo jak by se to dalo obejit , testnout bych je mohl :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

a co na tom budeš testovat když to nebude vůbec fungovat?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak nejak nechapu co chce kolega obchazet...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Lojzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lojzik »

pri instalaci to vyhodi chybu minimum 512mb ram , na youtube jim to vali i na 128mb :/
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

U W98/Me i u WXP existoval "neveřejný" (ale už nevím, jaký to byl) parametr v setupu, aby nekontroloval HW konfiguraci.... Třeba (asi) to existuje i u W7...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

dobře, ale to pořád nedává smysl. na slideshow ze screenshotů GUI se může koukat na netu a bude se to načítat rychleji, není třeba kvůli tomu instalovat W7 (o tom že to stojí prachy nemluvě)
nevim346
Nováček
Nováček

Příspěvek od nevim346 »

Zdroj Seasonic 430W S12II-430
MB GIGABYTE soc.AM2 M57SLI-S4, nForce 570-S, 2x PCIe x16
CPU AMD .Athlon. 64 X2 4400+ EE (2.3 GHz 2000MHz 2x512k) s.AM2 BOX
Chladič CPU Cooler Master Hyper TX2, sock. 754, 939, 940, AM2 22dB
DIMM DDR2 A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) PC800+ BOX (4-4-4-12)
Sapphire ATI Radeon HD 3850

Pri kopirovani souboru behem instalace win7 nabehne modra smrt s nespecifikovatelnymi udaji, po updatu biosu, uz vypsalo problem s ntfs.sys, fltmgr.sys.
Zkousel jsem menit HDD, zkousel jsem davat jednu ramku po druhe, jine jsem nezkousel, beze zmeny. Ramky jsem prohnal i pres memtest86.
Taky jsem zkousel instalovat z jinych zdroju, dvd i flash.
Bios nastaveni default, bez taktovani.
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

Dobrý den,problém zatím nemám ale chystám se reinstalovat systém.Koupil jsem SSD a chci ho samozřejmě instalovat na něj,doposud mám systém na dvou discích v raid0.Problém je ten,že mám opravdu vyladěné w7 a vcelku dost programů nainstalovaných a chtěl bych instalovat tak,aby nová instalace převzala nastavení staré....tuším,že by to mohlo jít instalací ze spuštěného systému ale nikdy jsem to nezkoušel a nechci si to zbytečně rozhodit svoji neznalostí ..... můžete mi prosím někdo poradit bezpečný postup???? Dík ....
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
centr25
Nováček
Nováček

Dlouhá instalace Win 7

Příspěvek od centr25 »

Dobrý den, měl bych dotaz, právě instaluji win 7, instalace proběhla v pořádku až do kroku, kdy se na obrazovce objeví:
Přizpůsobená nastavení
Konfigurace individuálního nastavení uživatele
Microsoft Windows

A to už na obrazoce zůstává asi 2 hodiny a nic to nedělá...
Poraďte co s tím děkuji
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Dlouhá instalace Win 7

Příspěvek od Bez_n1ck »

Zkus restartovat ... uvidíš, co se stane
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Dlouhá instalace Win 7

Příspěvek od CZDaywalker »

centr25 píše:Dobrý den, měl bych dotaz, právě instaluji win 7, instalace proběhla v pořádku až do kroku, kdy se na obrazovce objeví:
Přizpůsobená nastavení
Konfigurace individuálního nastavení uživatele
Microsoft Windows

A to už na obrazoce zůstává asi 2 hodiny a nic to nedělá...
Poraďte co s tím děkuji
Instalace systému je hodně odvislá od funkčního HW.
Pokud si to chceš ověřit, otestuj si HW.
S_P_O_O_K_Y
Začátečník
Začátečník

Problém při instalaci Windows 7

Příspěvek od S_P_O_O_K_Y »

Dobrý den, mám doma kamarádovo PC a chtěl jsem mu nainstalovat new OS Win 7, vše běželo jak má, jen že při konci instalace OS vyhodí systém modrou smrt, je to v mžiku, tudíž nedokáži říct konkrétní chybu. Poté se tedy systém blokne a vybízí mě k reinstalaci systému. Zkoušel jsem nainstalovat Win XP i Visty a ty s přehledem fungují (mimochodem všechny OS mám originál = žádný crack atd.), údajně windows 7 běžely před přidáním Velociraptora...

Sestava je to cpu i7 930 na 2,8 GHz, 2x 2GB DDR3 1600MHz, HDD 300 GB WD Velociraptor a 1 TB WD klasika, grafika GTX 295, mechanika LG a základní deska MSI X58 Pro

všechny zařízení jsou v SATA

díky všem za jakoukoliv radu :wink:

//jan.svoboda - sloučeno
INTEL i7 960 (3,2), ASUS P6X58D-E, Gainward GF GTX 470, DDR3-1600 Kingston HyperX GreySeries 2x4GB, S-ATA Seagate 2TB + 640GB, LG + Samsung palírna, zdroj Enermax 750W a case CoolerMaster Dominator 690 KKM
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém při instalaci Windows 7

Příspěvek od Brázda.l »

Odpověděl sis tám
S_P_O_O_K_Y píše:údajně windows 7 běžely před přidáním Velociraptora...
Takže zkus instalaci bez něj nebo na jiný HDD.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
S_P_O_O_K_Y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S_P_O_O_K_Y »

systém šel nainstalovat na samotný Velociraptor (mimochodem byl testovaný Vivard softem), tak že nevím, vypadá to na nějaký konflikt s oběma HDD, že by Win 7 nepodporovali Velociraptora ??? nevím, proto se ptám

mimochodem proč jde systém Win Vista i XP a nejdou 7, to je ten problém
INTEL i7 960 (3,2), ASUS P6X58D-E, Gainward GF GTX 470, DDR3-1600 Kingston HyperX GreySeries 2x4GB, S-ATA Seagate 2TB + 640GB, LG + Samsung palírna, zdroj Enermax 750W a case CoolerMaster Dominator 690 KKM
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Zkoušel jsi update BIOSu?
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“