USB 2.0 - nejede

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Darell
Začátečník
Začátečník

USB 2.0 - nejede

Příspěvek od Darell »

Zdravím,
mám tu dva problémy
1) Mám na desce 10 USB 2.0 z toho 4 na zadním panelu. Jak můžu zapojit těch 6 zbývajících? Na desce mám "USB 910" "USB 78" a "USB 56". Dá se to do toho nějak zapojit? Jaký je mezi nimi rozdíl? Dá se k tomu zapojení použit tenhle kabel?
2) Zapojil jsem externí HDD a psalo mi to něco ve smyslu "toto zařízení může pracovat rychleji, když ho připojíte k portu USB 2.0", všechny by snad měly být USB 2.0 ne? A taky, když jsem z něj kopíroval data na interní tak to lezlo fakt strašně pomalu cca 1MB/s, když chci překopírovat cca 600GB dat, tak mi to připadá málo ...

Díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Darell dne pát 15. říj 2010, 22:26, celkem upraveno 1 x.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: USB 2.0 na desce

Příspěvek od Bez_n1ck »

1) Těch zbývajících 6 konektorů je onboard a k jejich připojení je potřeba interní kabel, který bývá sooučástí balení desky. Tento kabel lze také dokoupit: například zde
"USB 910" "USB 78" a "USB 56" je jen pořadové označení portů (5+6,7+8 a 9+10)
2) U externích disků jde hlavně o dostatečné napájení. Pokud je deska starší, nebo méně kvalitní, čí z jiných lemplácky ekonomických důvodů výrobce nemusí dodat disku dostatek energie na jeho plné roztočení a využití max. potenciální rychlosti. V takovém případě se má použít buď externí napájení, nebo zapojení do 2 USB přes Y kabel (obojí by mělo být součástí balení externího disku/rámečku (tedy podle dispozic produktu - pokud rámeček neumožňuje ext. napájení, kabel na něj k němu nebude, ale bude zde Y USB kabel))
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Darell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darell »

Dobře díky, jinak k tomu disku, mám ho externě napájený ....
Darell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darell »

ad 2) Na bráchově notesu přetáhnu film do minuty, tady na compu do 45 minut :wink: . Deska Asus M2N VM HDMI - podporuje USB 2.0, v BIOSu mám USB 2.0-HiSpeed, Win XP prof. SP3. Nějaké rady?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: USB 2.0 - nejede

Příspěvek od Butch »

Mno mam zkusenost napriklad s vyvody do prednich portu PC ze pokud nejsou dost kvalitni, tak zlobej nebo muzou jet jen USB 1.0

Jestli neco podobeho nemuze byt i tvuj problem. Ve spravci zarizeni zadne problemy?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Darell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darell »

Mam je normalni, ty co tam byly uz od zacatku, ty na desce ... ( :roll: )

Napr. jake problemy? :wink:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Darell píše:
Napr. jake problemy? :wink:
Je divny pokud se ti porty na desce chovaji stejne a maji podobne priznaky.
Ale staci i spatnej(moc dlouhej/zkroucenej) kabel a z portu co jsou primo na desce ti koncove zarizeni nemusi jet na usb 2.0
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Zkus jinej USB kabel. Mam hodne spatne zkusenosti s temi levnymi a tenkymi USB kabely, kdy na dvou metrech neni videt ani tiskarna.
Darell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darell »

No, kabelem to nebude, na ntb mi to jeden normálně.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Muze to byt problem kabelu ve spojeni s tvoji deskou. Za vyzkouseni jineho kabelu nic nedas. Klidne to muze byt vada portu na desce, kdyz je to nejaky lowend.
Darell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darell »

No, jinci kabel nemam :oops:
Edit: No, nejspis nemam ovladace Kdyz kliknu na "? Dalsi zarizeni" tak tma mam "?řadič USB"(3x) a "USB device", ale jak je "nainstalovat"? Mám SP 3
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Zkus nainstalovat ovladace k desce, tzn. hlavne k chipsetu. Tim se ti odotaznikuji ty USB radice.
Darell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darell »

killerek píše:Zkus nainstalovat ovladace k desce, tzn. hlavne k chipsetu. Tim se ti odotaznikuji ty USB radice.
Nainstaloval jsem k chipsetu, nepomohlo .. ;-(

Dokoupil jsem ten kabel, taky nic, otaznicky jsou tam porad ... :oops: :(
Darell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darell »

Nejake dalsi napady?
Darell
Začátečník
Začátečník