Zdravím,
vyskytl se u ěm takový problém: docela často když hraju tak se mi po chvíli pc sekne a na obrazovce se zobrazí něco takového - http://i51.tinypic.com/308xl37.jpg (někdy je to zelený, někdy fialový někdy onaký...). Stává se to i u ne moc náročných her jako Fifa 11 nebo Company of Heroes: Online. Když jsem zkoušel pustit 3D Mark Vantage tak všechno projelo bez problémů, pc nezamrzl, ale jakmile pustím nějákou z her tak prostě zamrzá. Mám nejnovější DirectX i drivery od NVdidie. Koukal jsem v Everestu na teploty při tom 3D Marku a na GPU VRM (nějáké regulátory napětí jestli se nemílím) mi to ukazoval teplotu 107°C. To jsem vyvalil oči. Divné že i přes tyto teploty ten 3DMark jede jak už jsem psal. Začalo se to dít teďka poslední dobou (cca 2 týdny zpět).
Předem všem děkuji za odpovědi
-R
Pro většinu počítačových součástí je kritickou teplotou 105°C. Při této teplotě mají také 100x menší životnost, než při teplotě např. 65°C. Vyčisti PC od prachu a případně nanes na GPU a procesor novou pastu.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Procesor je v pohodě ten se nepřehřívá. Mě jde o to, že to začlo zlobit z ničeho nic. Na grafice se přehřívají jen ty VMR. Dřív to bylo úplně v pohodě.
Zkoušel sem novej MoH kterej mi pujčil kámoš. Hru zapnu v okně abych viděl teploty grafárny v Everestu, všechno OK teploty všechny pod 65°C a jakmile jsem kliknul do hry tak se stalo tohle. Začíná mi hlavou vrtat jestli to není nějákej SW problém. Ještě zkusim reistall winů a uvidim.
Tak jsem zase tady. Zkusil jsem reinstall winů, to pomohlo. Všechno jelo od úterka do včerejška. Dneska jsem přišel domů a že si udělám pěkné RPG odpoledne, tak zapnu Risen. Byl jsem ve hře asi minutu a opět problém co jsem popisoval výše. Zase se na obrazovce objevil jakejsi blivajs a nutnej reset... A pochybuju, že by se během cca jedné minuty GK stihla přehřát an takovou kritickou mez. Ještě mě napadá jít reklamovat grafiku, ale nevim, jestli v czc uznají jako důvod k výměně zboží to "že se mi seká pc".