bazar vs nový notebook
Moderátor: Don
- Maor
- Začátečník
bazar vs nový notebook
Je z dlouhodobé perspektivy lepší koupit v bazaru Dell latitude D630 se starou nVidii a core 2duo na 2GHz, nebo jít do nového Aceru/Lenova s dvoujádrovým turionem na 1,5GHz a radeonem HD4225?
Rozpočet je max 11000Kč(na mironetu bez DPH), 15,6" je moooooc obrovský, 14" je max, chtěl bych i novější hry na Low(převážně strategie)
Rozpočet je max 11000Kč(na mironetu bez DPH), 15,6" je moooooc obrovský, 14" je max, chtěl bych i novější hry na Low(převážně strategie)
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: bazar vs nový notebook
D630 s nVidia grafikou NEBRAT! jedna se o grafiku vyuzivajici defektni G84/G86 jadro. za 11k bych se podival na aukru po nejake E6400. pokud mas v planu parit gamesy, chtelo by to nejakou lepsi grafiku. takovou ovsem ve starsich 14"-ti palcovych boocich za 11k nenajdes. resenim by bylo zapatrat v 15,4" segmentu a podivat se po modelech napr. s 9600M GT.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- Maor
- Začátečník
15,6" maj cenu i hardware ok, ale na baterku nevydržej a nevejdou se do obyčejnýho batohu. Na tahání všude sebou jsou nešikovný. Líbí se mi http://www.alza.cz/acer-aspire-1551-32b ... 189453.htm akorát procesor není nejsilnější.
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
nevim co na tom chceš dělat, ale když už se ptáš po bazarovym notesu s dedikovanou grafikou tak:
http://aukro.cz/item1269925621_lenovo_r ... b_ati.html
http://aukro.cz/item1269925621_lenovo_r ... b_ati.html
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Maor
- Začátečník
Na upřesnění:
Měl by sloužit ke každodennímu tahání do školy. Užíván bude na psaní, filmy a jako nouzovka na hry, když nebudu doma u pořádnýho kompu.
Požaduji dlouhou výdrž na baterku a malý rozměr. Nejlepší by byla 11,6" a max 14"
Několikrát jsem měl v ruce dell Latitude D630(nevim s jakou konfigurací) a trackmania na něm jela báječně, tak něco podobnýho s lepší grafikou by se mi líbilo. Ale nechci novej notes za rok vyhodit, protoze na nem nepobezi nejaká hra na low
pro zajímavost jsem na mironetu našel http://www.mironet.cz/lenovo-thinkpad-e ... +dp109741/ což je na dvě věci a http://www.mironet.cz/acer-aspire-1551k ... +dp109126/ kterej má zas až moc pomalej procesor. A bazarově jsem našel jen kousky moc drahý nebo jak zde bylo řečeno s blbou grafikou(buď intel nebo vadná nVidia)
Měl by sloužit ke každodennímu tahání do školy. Užíván bude na psaní, filmy a jako nouzovka na hry, když nebudu doma u pořádnýho kompu.
Požaduji dlouhou výdrž na baterku a malý rozměr. Nejlepší by byla 11,6" a max 14"
Několikrát jsem měl v ruce dell Latitude D630(nevim s jakou konfigurací) a trackmania na něm jela báječně, tak něco podobnýho s lepší grafikou by se mi líbilo. Ale nechci novej notes za rok vyhodit, protoze na nem nepobezi nejaká hra na low
pro zajímavost jsem na mironetu našel http://www.mironet.cz/lenovo-thinkpad-e ... +dp109741/ což je na dvě věci a http://www.mironet.cz/acer-aspire-1551k ... +dp109126/ kterej má zas až moc pomalej procesor. A bazarově jsem našel jen kousky moc drahý nebo jak zde bylo řečeno s blbou grafikou(buď intel nebo vadná nVidia)
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak jediná nevýhoda R500 jsou rozměry,když koupíš devítičlánkovou baterku tak dáš 5 hodin a trackmanii v pohodě zahraješ
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
- Maor
- Začátečník
Já nechápu, proč když AMD má notebookovou sadu Turion k665+chipset 880G(s radeonem HD4250), tak proč to v žádnym notebooku neni? Pořád tam cpou intel se svejma uchylnejma grafikama v procesoru. A podle toho to vypada i v bazarech, lidi se zbavujou strojů s intelem, ale něco s AMD se v bazaru nevidí.
Je lepší výkonnější procesor s horší grafikou, nebo horší procesor s lepší grafikou?
třeba Core 2 duo 2GHz + intel GMA4500/nVidia Quadro, nebo Athlon Neo x2 1,3GHz + radeon hd4225
Je lepší výkonnější procesor s horší grafikou, nebo horší procesor s lepší grafikou?
třeba Core 2 duo 2GHz + intel GMA4500/nVidia Quadro, nebo Athlon Neo x2 1,3GHz + radeon hd4225
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
kdo by si chtel cilene koupit notebook s AMD chipsetem / CPU? dnes lze prakticky za stejny penize sehnat adekvatni model s INTEL platformou, takze na co AMD? INTEL je po vsech strankach lepsi (snad krome integrovanych grafickych reseni, ale to je okrajova zalezitost). kazdej rozumnej clovek si koupi C2D (dneska teda i3/i5) s nejakou slusnou dedikovanou grafikou.
duvod, proc neni v bazarech vice booku s AMD je mimojine i to, ze vetsina vyrobcu osazuje tuhle platformu jen do low-endovych rychlokvasek, ktery nemaj dlouhou zivotnost. staci se podivat na Aukro na pomer nabizenych funkcnich INTEL / AMD noteoboku, pak to porovnat se stejnym pomerem ze sekce "Poskozene notebooky" a hned je jasno..
btw - proc se asi AMD neosazuje do profesionalnich booku ala Lenovo Txxx , DELL Precision / Latitude ci HP Elitebook?
duvod, proc neni v bazarech vice booku s AMD je mimojine i to, ze vetsina vyrobcu osazuje tuhle platformu jen do low-endovych rychlokvasek, ktery nemaj dlouhou zivotnost. staci se podivat na Aukro na pomer nabizenych funkcnich INTEL / AMD noteoboku, pak to porovnat se stejnym pomerem ze sekce "Poskozene notebooky" a hned je jasno..
btw - proc se asi AMD neosazuje do profesionalnich booku ala Lenovo Txxx , DELL Precision / Latitude ci HP Elitebook?
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
- Maor
- Začátečník
core i* se nedělá v malym a levnym provedení, a když už jo tak bez lepší grafiky
Takze je lepsi jit do nového aceru 1551?
Takze je lepsi jit do nového aceru 1551?
- tomass
- Nováček
-
Určitě bych při výběru mezi novým nebo starším bral nový, nevíte jak s notebookem bylo zacházeno atd., to ale nevíte u ničeho, když jsem hledal ntb zkusil jsem to na inzerci pro notebooky, kde byly zajímavé kousky.
- Butch
- Středně pokročilý
No taky ta vaha, tyhle nb jsou sileny kravy(mame jich v praci desitky, ruzne modely). Tahat se s tim kazdy den to by se mi tedy fakt nechtelo.Sheep-Master píše:tak jediná nevýhoda R500 jsou rozměry...
Navic jeste kdyz v tom ma nekdo tu vetsi baterku, to je spis pak mit to jako desktop a nechavat to ve skrini
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně se vyhni čemkoliv s nvidia 8400,8600 a raději i 9600.
U staršího také počítej s nákupem baterky.
U staršího také počítej s nákupem baterky.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB