Problém s RAID1

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
burdav
Nováček
Nováček

Problém s RAID1

Příspěvek od burdav »

Zdravím,

mám základní desku ASUS A8N-SLI Premium a po zakoupení dvou disků WD10EALS, jejich připojení k integrovanému SATA RAID řadiči Sil3114 dochází bez zjevné příčiny k tomu, že se pole označí jako "Reduced" a začne probíhat "Restore Redundancy", která trvá cca 10 hodin. Po provedení této operace vypadá pole v pořádku, ale po restartu je opět označeno jako "Reduced" a opakuje se "Restore Redundancy". Oba disky mají pořád status "Healthy" Používám Windows 2003 SBS a pro konfiguraci RAID pole "Sil Array Manager" od výrobce desky. Zkoušel jsem jiné kabely k HDD, připojit diky na jiné konektory řadiče a vytvořit pole znovu. Nemá někdo nějaký nápad nebo radu, kde by mohl být problém?

Díky za rady.
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s RAID1

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

Tohle mi jednicka nikdy nedelala...

Co RAID ovladace?
Kdyz nabootujes, ale nenechas nabehnout system, taky se ti ohlasi jako Reduced?
burdav
Nováček
Nováček

Příspěvek od burdav »

no, v té RAID utilitě, která se dá spustit ještě před načítáním systému je u druhého disku v poli uveden status "SYNC"
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

A kdyz to sesynchronizujes, nenechas nabehnout wokna, vypnes a zapnes - tak se pole zase rebuilduje?
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

Připoj ty disky v IDE modu a koukni na SMART, jeden z nich muze mit nejakou potiz.
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“