Zdravím,
mám základní desku ASUS A8N-SLI Premium a po zakoupení dvou disků WD10EALS, jejich připojení k integrovanému SATA RAID řadiči Sil3114 dochází bez zjevné příčiny k tomu, že se pole označí jako "Reduced" a začne probíhat "Restore Redundancy", která trvá cca 10 hodin. Po provedení této operace vypadá pole v pořádku, ale po restartu je opět označeno jako "Reduced" a opakuje se "Restore Redundancy". Oba disky mají pořád status "Healthy" Používám Windows 2003 SBS a pro konfiguraci RAID pole "Sil Array Manager" od výrobce desky. Zkoušel jsem jiné kabely k HDD, připojit diky na jiné konektory řadiče a vytvořit pole znovu. Nemá někdo nějaký nápad nebo radu, kde by mohl být problém?
Díky za rady.
Problém s RAID1
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- burdav
- Nováček

-
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

Re: Problém s RAID1
Tohle mi jednicka nikdy nedelala...
Co RAID ovladace?
Kdyz nabootujes, ale nenechas nabehnout system, taky se ti ohlasi jako Reduced?
Co RAID ovladace?
Kdyz nabootujes, ale nenechas nabehnout system, taky se ti ohlasi jako Reduced?
- burdav
- Nováček

-
no, v té RAID utilitě, která se dá spustit ještě před načítáním systému je u druhého disku v poli uveden status "SYNC"
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

A kdyz to sesynchronizujes, nenechas nabehnout wokna, vypnes a zapnes - tak se pole zase rebuilduje?
- Krevety
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Připoj ty disky v IDE modu a koukni na SMART, jeden z nich muze mit nejakou potiz.
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro