Osciloskop
- muliku
- Začátečník

Osciloskop
Zdravim. Existuje nejakej soft, kterej funguje jako osciloskop? Treba pres USB bych zapojil nakej obvod do PC a ono by mi to ukazalo prubeh. Diky predem za odpovedi.
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Osciloskop
Nejjednodušší je používat zvukovou kartu jako osciloskop s tímto programem. Je to ale nouzovka s malým kmitočtovým rozsahem, a taky je tam možnost zničit si zvukovku...
Jinak projektů USB osciloskopů je hafo, ale mě osobně ještě žádnej nezaujal natolik abych si ho ubastlil...
A pokud to myslíš s elektronikou vážně, nakonec stejně zjistíš že nejlepší bude koupit si Rigol DS1052E...
Jinak projektů USB osciloskopů je hafo, ale mě osobně ještě žádnej nezaujal natolik abych si ho ubastlil...
A pokud to myslíš s elektronikou vážně, nakonec stejně zjistíš že nejlepší bude koupit si Rigol DS1052E...
- muliku
- Začátečník

Ok diky, ja zatim zkusim tu zvukovku. Jenom dotaz k tomu, do kterýho jacka to mám zapojit? ... Jestli to teda neni jedno. A jinak pro ujisteni, staci mono jack a zem ma na tom krajnim vodici zejo?
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je line-in, můžeš používat oba kanály. Nezapomeň že stejnosměrný signály tím nezměříš, spodní hranice je někde u těch 20 Hz. A napětí na vstup přiváděj radši před potenciometr, vydrží opravdu jenom několik voltů.
- muliku
- Začátečník

Aha, to ja mozna budu potrebovat min jak 20Hz, mam treba klopny obvod, ktery preklapi cca 1 za sekundu, ja si potrebuju jen zjistit tvar signalu