AVCHD
- chvost
- Nováček

-
AVCHD
Zdravíčko.. Mám tuto kameru.. Obraz super, ale při natažení do PC (velice výkoného) a přehrávání (v orig. softu od SONY, i ve střihovém programu Vegas) je obraz lehce trhaný - při pohybu s kamerou, pohybu nějakého objektu a při zoomování - a fakt z toho bolí oči.. Kdežto při přímém přehrávání z kamery do TV je obraz perfektně plynulý. V PC mám Visty, nevím - a nemám možnost vyzkoušet - jak by to fungovalo v XP. Poraďte, prosím, existují-li nějaké kodeky či programy na přehrávání, nebo jestli mám počkat a v budoucnu se nějaké objeví. Předem díky!
- Caderom
- Začátečník

Re: AVCHD
Problém je v případě nahrávání HD videa v tom, že většina kamer natáčí a ukládá ve formátu 1080i (SR12 také). Formát i (interlaced) znamená, že se jedná o prokládané video, snímky se sudými řádky se natáčí frekvencí 25/s, mezi ně jsou pak vloženy snímky s lichými řádky stejnou frekvencí (ve výsledku tedy 50 půlsnímků/s). V případě přehrávání na kameře kamera automaticky provede proložení (deinterlacing; spojí 2 půlsnímky, aby vznikl 1 snímek o plné výšce 1080 řádků) a obraz je pak plynulý. V případě PC záleží na softwaru, ale většina software v základním nastavení přehrává tak, jak bylo natočeno, tedy po půlsnímcích. Takže řešením je nalezení a zatrhnutí volby "řádkové proložení" ("deinterlacing") v softwaru.
Dzin: V případě HD videa se jedná AVCHD formát
Použití AVCHD formátu v kamerách nechápu, když si stáhnu jakýkoli film v H.264, tak není problém ho téměř v čemkoli plynule přehrát, s AVCHD jsou problémy v jakémkoli přehrávači (a ten originální Soní AVCHD přehrávač bohužel neumí řádkový proklad).
EDIT: Abych to uvedl správně, AVCHD používá prakticky klasický H.264, problém je v uložení do kontejneru MPEG2 TS, kdy se jinde běžně užívá AVI či Matroska.
Dzin: V případě HD videa se jedná AVCHD formát
Použití AVCHD formátu v kamerách nechápu, když si stáhnu jakýkoli film v H.264, tak není problém ho téměř v čemkoli plynule přehrát, s AVCHD jsou problémy v jakémkoli přehrávači (a ten originální Soní AVCHD přehrávač bohužel neumí řádkový proklad).
EDIT: Abych to uvedl správně, AVCHD používá prakticky klasický H.264, problém je v uložení do kontejneru MPEG2 TS, kdy se jinde běžně užívá AVI či Matroska.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
To je jasná věc, ale to je jako název threadu VGA, nebo Hdd, což nevystihuje absolutně problémCaderom píše: Dzin: V případě HD videa se jedná AVCHD formát
Hlavně sem nepochopil co uživatel po nás chce, jesti to editovat do jiného formátu, jak na co a včem to vlastne pak chce přehrávat.
- chvost
- Nováček

-
AVCHD se mi ukládá ve formátu *.m2ts.. Editovat do jiného formátu nic nepotřebuji, ale pokud by to pomohlo - při zachování kvality videa (nevím jak je to s *.mkv) - tak to klidně zkusím.. Ale hlavně mi jde o to, aby video běželo plynule v PC.. I po připojení PC do TV přes HDMI kabel se to prostě seká.. Zatím jsem to zkoušel přehrávat v Player for AVCHD (dodávaný s kamerou) a ve Vegas 8.. tak jestli existují nějaké kodeky nebo další software, o kterém si myslíte, že bych měl vyzkoušet, dejte vědět...
- Vodny
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim.
Řeším momentálně stejné problémy jako máš ty. Akorát s touto kamerou http://www.tvfreak.cz/art_doc-3F12B6A1F ... 268FE.html.
Dlouho jsem nahrával filmečky a neměl si je kde přehrát. Momentálně tomu tak není. Pořídil jsem televzi FullHD + k ní připojil starší P4 s HD3650 abych si to konečně mohl užívat v TV ale takový souboj co teď vedu s trháním, nekompatibilitou, zamrzávání zvuku či oprazu nebo úplné rozejití se těchto dvou médii mě přivádí k šílenství. Ale jelikož nejsem úplný začátečník co se této techniky týče tak jsem si jist, že to něják po čase vyřeším ale jsem si 100% jistý, že pokud si toto pořídí někdo kdo PC neovládá tak v podstatě vyhodil peníze!!
Ale dost o mě. Chci se zeptat, jak jsi dopald, zda jsi to něják dotáhl k úspěšnému konci.
Řeším momentálně stejné problémy jako máš ty. Akorát s touto kamerou http://www.tvfreak.cz/art_doc-3F12B6A1F ... 268FE.html.
Dlouho jsem nahrával filmečky a neměl si je kde přehrát. Momentálně tomu tak není. Pořídil jsem televzi FullHD + k ní připojil starší P4 s HD3650 abych si to konečně mohl užívat v TV ale takový souboj co teď vedu s trháním, nekompatibilitou, zamrzávání zvuku či oprazu nebo úplné rozejití se těchto dvou médii mě přivádí k šílenství. Ale jelikož nejsem úplný začátečník co se této techniky týče tak jsem si jist, že to něják po čase vyřeším ale jsem si 100% jistý, že pokud si toto pořídí někdo kdo PC neovládá tak v podstatě vyhodil peníze!!
Ale dost o mě. Chci se zeptat, jak jsi dopald, zda jsi to něják dotáhl k úspěšnému konci.
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100
Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100
Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)