AVCHD

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
chvost
Nováček
Nováček

AVCHD

Příspěvek od chvost »

Zdravíčko.. Mám tuto kameru.. Obraz super, ale při natažení do PC (velice výkoného) a přehrávání (v orig. softu od SONY, i ve střihovém programu Vegas) je obraz lehce trhaný - při pohybu s kamerou, pohybu nějakého objektu a při zoomování - a fakt z toho bolí oči.. Kdežto při přímém přehrávání z kamery do TV je obraz perfektně plynulý. V PC mám Visty, nevím - a nemám možnost vyzkoušet - jak by to fungovalo v XP. Poraďte, prosím, existují-li nějaké kodeky či programy na přehrávání, nebo jestli mám počkat a v budoucnu se nějaké objeví. Předem díky!
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: AVCHD

Příspěvek od Dzin »

V jakém formátu to ukládáš na ten disk? Nejak mi uniká název toho threadu. Máš tam vubec nejakou kompresi? Nenahrál jsi to nekomprimované?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Problém je v případě nahrávání HD videa v tom, že většina kamer natáčí a ukládá ve formátu 1080i (SR12 také). Formát i (interlaced) znamená, že se jedná o prokládané video, snímky se sudými řádky se natáčí frekvencí 25/s, mezi ně jsou pak vloženy snímky s lichými řádky stejnou frekvencí (ve výsledku tedy 50 půlsnímků/s). V případě přehrávání na kameře kamera automaticky provede proložení (deinterlacing; spojí 2 půlsnímky, aby vznikl 1 snímek o plné výšce 1080 řádků) a obraz je pak plynulý. V případě PC záleží na softwaru, ale většina software v základním nastavení přehrává tak, jak bylo natočeno, tedy po půlsnímcích. Takže řešením je nalezení a zatrhnutí volby "řádkové proložení" ("deinterlacing") v softwaru.

Dzin: V případě HD videa se jedná AVCHD formát

Použití AVCHD formátu v kamerách nechápu, když si stáhnu jakýkoli film v H.264, tak není problém ho téměř v čemkoli plynule přehrát, s AVCHD jsou problémy v jakémkoli přehrávači (a ten originální Soní AVCHD přehrávač bohužel neumí řádkový proklad).

EDIT: Abych to uvedl správně, AVCHD používá prakticky klasický H.264, problém je v uložení do kontejneru MPEG2 TS, kdy se jinde běžně užívá AVI či Matroska.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Caderom píše: Dzin: V případě HD videa se jedná AVCHD formát
To je jasná věc, ale to je jako název threadu VGA, nebo Hdd, což nevystihuje absolutně problém :-)
Hlavně sem nepochopil co uživatel po nás chce, jesti to editovat do jiného formátu, jak na co a včem to vlastne pak chce přehrávat.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
chvost
Nováček
Nováček

Příspěvek od chvost »

AVCHD se mi ukládá ve formátu *.m2ts.. Editovat do jiného formátu nic nepotřebuji, ale pokud by to pomohlo - při zachování kvality videa (nevím jak je to s *.mkv) - tak to klidně zkusím.. Ale hlavně mi jde o to, aby video běželo plynule v PC.. I po připojení PC do TV přes HDMI kabel se to prostě seká.. Zatím jsem to zkoušel přehrávat v Player for AVCHD (dodávaný s kamerou) a ve Vegas 8.. tak jestli existují nějaké kodeky nebo další software, o kterém si myslíte, že bych měl vyzkoušet, dejte vědět...
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

Zdravim.

Řeším momentálně stejné problémy jako máš ty. Akorát s touto kamerou http://www.tvfreak.cz/art_doc-3F12B6A1F ... 268FE.html.

Dlouho jsem nahrával filmečky a neměl si je kde přehrát. Momentálně tomu tak není. Pořídil jsem televzi FullHD + k ní připojil starší P4 s HD3650 abych si to konečně mohl užívat v TV ale takový souboj co teď vedu s trháním, nekompatibilitou, zamrzávání zvuku či oprazu nebo úplné rozejití se těchto dvou médii mě přivádí k šílenství. Ale jelikož nejsem úplný začátečník co se této techniky týče tak jsem si jist, že to něják po čase vyřeším ale jsem si 100% jistý, že pokud si toto pořídí někdo kdo PC neovládá tak v podstatě vyhodil peníze!!

Ale dost o mě. Chci se zeptat, jak jsi dopald, zda jsi to něják dotáhl k úspěšnému konci.
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100

Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“