ATI Radeon X1950 - Teplota

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ATI Radeon X1950 - Teplota

Příspěvek od ZechY »

Zdravím

Mám už delší dobu problém s PC a podezření padlo na grafickou kartu. Udám příklad, hraji třeba CoD4 (není to jenom u téhle hry) a po chvíli hraní se vypne obrazovka a zvuky a PC začne větrat jak šílenej. Tak si říkám co to? Mrknu na senzory, Teplota CPU v pořádku, disky taky, ale grafárna ne. GPU je na 47°C což ještě jde, GPU prostředí 42°C ale teplota GPU VRM je na 70°C a to PC běží bez zátěže (Jenom internet, ICQ, skype atp..) . Tak jsem si otevřel case vyndal grafickou kartu, pročistil, vyměnil teplo vodivou pastu a teplota se snížila jenom na 60°C a problém pořád přetrvává. Tok vzduchu v case by měl být taky v pořádku, mám ho otevřený a kabely tomu taky nevaděj, jsou daný bokem. Tak žádám vás EXPERTY o pomoc. Nevím už v čem by mohla být chyba?

Zde je konfigurace PC:

OS: Windows 7 (32bit) (Problémy byl i na XP Profesional)
Procesor: Interl(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66 GHz 2.67GHz
RAM: 2Giga DDR2
HDD: 320 Giga
Grafika: ATI Radeo X1950
Základovka: MSI P35 Platinium

Počítač je nějaký rok starý, ale v době, kdy vyšlo GTA IV tak jsem to rozjel na minimální požadavky bez problému.

Předem děkuji za každé rady :)
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: ATI Radeon X1950 - Teplota

Příspěvek od ZechY »

Koukám, že asi nikdo neporadí. Tak jsem se bavil s kámošem a řešil podobný problém, stačilo dokoupit chlazení. Teď ale se dostávám k otázce. Jelikož na sérii ATI x19xx se už nedělají ovladače, což se může v budoucnu dost projevit (Jako třeba teď mi u Mafie II problikávají stíny), tak jestli se vyplatí koupit to chlazení, nebo rovnou novou GK? A když už novou, tak jakou GK k této sestavě?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Teď před příchodem šestkovejch Radeonů se nevyplácí nic kupovat, protože tvoje sestava neni vůbec zlá + by to šlo ještě o hodně přetaktovat. A takovej Radeon 6850 by možná byl super novinka, případně GTX460 768mh, pokud chceš šetřit ještě více, tak 5750 512MB. Ale taky dokup ram na 4GB!
ZechY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZechY »

DOC_ZENITH píše:Teď před příchodem šestkovejch Radeonů se nevyplácí nic kupovat, protože tvoje sestava neni vůbec zlá + by to šlo ještě o hodně přetaktovat. A takovej Radeon 6850 by možná byl super novinka, případně GTX460 768mh, pokud chceš šetřit ještě více, tak 5750 512MB. Ale taky dokup ram na 4GB!
Jo to je mi jasný, dneska koupit 1 GB Ram je otázka pár korun. Šlo mi jenom o výběr té grafické karty v poměru cena/výkon :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“