Nejprve se podívejme na fotografie balení, příslušenství a samotného notebooku. Notebook je dodáván ve velké (zároveň napěchované) krabici s klasickým ROG potiskem. S trochou nadsázky lze použít balení i jako dočasné brašny pro přenos notebooku

Samotná krabice obsahuje notebook velmi libivého vzhledu (subjektivní dojem), napájecí zdroj a tři redukce koncovek do sítě a příslušenství. To je tvořeno 3D brýlemi od nVidie 3D Vision a jejich manuálem.

Napájení je poměrně veliké a hlavně těžké-odhad 1kg

Po vybalení notebooku z krabice a vyjmutí z ochranné folie jsem byl mile překvapen. Opravdu netradiční vzhled notebooku a přesto dle mého soudu velmi líbivý. ASUS se prý nechal inspirovat designem prvního hromadně vyráběného stealth letadla F-117. Pokusil jsem se s mým mizerným foťákem o pár fotek, kde by mohl alespoň trochu design vyniknout -viz níže pod textem. Navíc je celý notebook v matně černé barvě, čili méně otiků prstů na celém šasi notebooku, méně budou vidět i prachové částečky. Kvalita materiálu se jeví jako slušná, nedošlo k prohýbání při psaní a odolal i zatlačení mé ruky na horní víko

Teď v rychlosti k jednotlivým částem notebooku. Psaní na notebooku bylo příjemné, na desktopu používám spíše tvrdší klávesnici, takže tzv. "buším", na měkkost notebooku jsem si zvykl snad do půl hodiny
Touchpad má klasické funkce, navíc má zvětšení a zmenšení (prsty od sebe/k sobě) a scroll v právé části touchpadu.

Napravo je také napájení notebooku (což osobně bych raději uvítal ze zadní strany), konektor pro RJ45 (taktéž by bylo vhodnější ho nechat na zadní straně), 2x USB a výstup na monitor. Na levé straně je Blue-ray mechanika, výstupy na sluchátka, konektory na sluchátka atd. Zadní design vypadá krásně agresivně, na fotografiích je znovu vinou fotoaparátu bídně zachyceno chlazení

A nyní k samotným testům. Prioritou byly procesorové benchmarky a několik hreních benchmarků včetně praktické zkoušky her. Předinstalovaný systém byl windows 7 Ultimate 64-bit. Tento kousek notebooku obsahoval procesor Intel Core i7 720QM, 8 GB DDR3 a grafickou kartu Geoforce 460M 192-bit. Takže téměř to nejvýkonnější co je možné pro notebooky sehnat.
CPU core i7-720QM:

V profilu max. turbo dosahuje CPU až na hranici 3 GHz za předpokladu napájení ze sítě a ASUS módu High performance!. Tyto funkce lze přepínat buď softwarově a nebo znovu přes speciální tlačítko umístěné vpravé části nad klávesnicí. Defakto se jedná o výrobní overclock tohoto procesoru! ASUS umožnil zvýšení bclk z 133 MHz až na 143 MHz.

Co se mi velmi líbilo byly přiložené software utilitky a jejich přepínání. Funkce ASUS Control Desk nám umožňuje uživatelsky přívětivě přepínat různá nastavení monitoru, hlasitosti zvuku a pracovních profilů.

Další utilitou je ASUS Fastboot:

Špatný rozhodně není ASUS Splendid, kde již máme několik předvolených profilů pro normální prái, video atd a můžeme si dále v tomto programu další profily vytvořit.

U čeho jsem se zastavil byla aplikace Game Park, zahrál jsem si tam pár oldschoolových her z dob skoro prvních počítačů

ASUS G53J obsahuje krom již zmíněné Blue-ray mechaniky (DVD samozřejmě vypaluje) také dvojici masivních 750 GB disků. Ty jsem otetsovl pouze v aplikaci HD Tune bench. Nejprve výkon disku ve čtení -78.2 MB/s.

A následně HD tune benchmark:

Pamětové a nejen pamětové benchmarky-Everest. Myslím, že netřeba komentáře, ačkoliv se jedná o notebookový CPU, je výkonově na špici i ve srovnání s desktopy (zajímavé, že v tomto benchmarku překonává i i7 965 EX!):

Další částí je oblíbené superpí v 1M a 32M:
krásných 15.344s

Variantu s 32M jsem testoval snad 4x, měl jsem podezření na špatný výsledek, ale opakovaná měření mi výsledek jen potvrdila. Nejspíš jich nedocházelo k efektivnímu zapínání turba.

Zítra se podíváme na pokračování v dalších měřeních včetně 3D.