Arcania: Gothic 4
Moderátor: Baneshee
- Teh Goat
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Arcania: Gothic 4
19 hodin -> titulky 
CPU: Intel i5-750@4Ghz + Noctua NH-D14 MB: Gigabyte P55A-UD3 RAM: 8GB Patriot Viper DDR3 1333Mhz CL9 1.5V GPU: Sapphire HD5850 Extreme 1GB HDD: 2x Samsung F3 500GB RAID 0 + WD 1TB Black + 2x WD 1TB Green + WD 800GB Green + WD 1,5TB Green Case: Fractal Design Define R2 + 3x 120mm + 2x 140mm PSU: CoolerMaster RealPower M520 LCD: 24" Samsung SM 2494HM Perif.: Logitech Wave Keyboard + Logitech MX Revolution + Logitech G700 Audio: EchoAudio AudioFire2 + Beyerdynamic DT990 Pro MIDI: M-Audio Midisport 2x2 Synth: Access Virus KB + Ensoniq ESQ-1 + G-Force VSTi
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
??? 
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- keistown
- Žlutá karta

-
Ze to dohral za 19 hodin.
Btw... jde vam vynutit vsync pres ovladace ? me se to nejak nedari + pri vynuceni AA mi to hned spadne, povedlo se to nekomu ?
To listi na stromech vypada spatne pri pohybu kamerou bez AA i pri 1920*1200
Btw... jde vam vynutit vsync pres ovladace ? me se to nejak nedari + pri vynuceni AA mi to hned spadne, povedlo se to nekomu ?
To listi na stromech vypada spatne pri pohybu kamerou bez AA i pri 1920*1200
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Neni plna lip optimalizovana?I bez patche mam daleko vic fps nez v demu.Prakticky se nedostanu pod 40fps a ani v te vesnici to nejde pod 40fps..
BTW kdyz zapnu AA v ovladacich, tak mam pak ve hre bile pruhy...je to normlani?
BTW kdyz zapnu AA v ovladacich, tak mam pak ve hre bile pruhy...je to normlani?
- Jarysmen
- Začátečník

ted to hraju a jde mi to uplne luxusně ! a komu to nejde tak nevim ... ja fakt nemam jedinej problem ...
- Jarysmen
- Začátečník

konečně pořádný RPG
to new je šecko na hovno ... zlatý časy dungeon mastera 2 když jsem si do bloku psal kouzla a pak mi to udělalo miniony
to byl pocit k nezaplacení ! dneska už to je jinak a proto to není ono ...
- Teh Goat
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Arcanie má do "pořádnýho RPG" daleko, to i Diablo 2 mělo hlubší systém vývoje postavy a z "nových" her mu např. Dragon Age, Fallout 3, Risen atd. jako RPG naprosto nakopávají zadnici.
Tahle hra je prostě casual RPG a jako taková špatná není, ale dávat jí do jména Gothic 4 byla chyba. Osobně by mi víc sedělo, kdyby se ta hra jmenovala ArcaniaA: A Gothic Tale, jak se taky jmenovat jeden čas měla. Dává to o moc lepší smysl.
Tahle hra je prostě casual RPG a jako taková špatná není, ale dávat jí do jména Gothic 4 byla chyba. Osobně by mi víc sedělo, kdyby se ta hra jmenovala ArcaniaA: A Gothic Tale, jak se taky jmenovat jeden čas měla. Dává to o moc lepší smysl.
CPU: Intel i5-750@4Ghz + Noctua NH-D14 MB: Gigabyte P55A-UD3 RAM: 8GB Patriot Viper DDR3 1333Mhz CL9 1.5V GPU: Sapphire HD5850 Extreme 1GB HDD: 2x Samsung F3 500GB RAID 0 + WD 1TB Black + 2x WD 1TB Green + WD 800GB Green + WD 1,5TB Green Case: Fractal Design Define R2 + 3x 120mm + 2x 140mm PSU: CoolerMaster RealPower M520 LCD: 24" Samsung SM 2494HM Perif.: Logitech Wave Keyboard + Logitech MX Revolution + Logitech G700 Audio: EchoAudio AudioFire2 + Beyerdynamic DT990 Pro MIDI: M-Audio Midisport 2x2 Synth: Access Virus KB + Ensoniq ESQ-1 + G-Force VSTi
- Thellwin
- Administrátor

Ale pak už by nemohli tolik těžit ze jména série Gothic. Já mám odehráno cca 3 hoďky, už jsem na pevnině a zatím je to takový nemastný neslaný. Hraju na normal, a zatím jsem nenarazil na jakýkoliv problém, přestože jsem od první úrovně ještě neinvestoval žádný bod do rozvoje nějaké schopnosti. Trochu divné, zvláště, pokud si vzpomenu, jak těžké byly začátky v G1 a G2 (o NoR ani nemluvím, tam jsem se třásl na každou novou úroveň, abych si mohl vylepšit postavu, to tady úplně chybí. Questy taky takové nijaké, snad se to trochu rozjede. Zatím nebudu hodnotit, když jsem toho moc nenahrál, ale po prvních dojmech mám pocit, že tohle je nástupce série Gothic jen podle jména, tím skutečným byl Risen.
Pochválit musím grafiku, vypadá to moc pěkně, optimalizace ovšem bídná, na mé sestavě kolem 30FPS v 1280*1024 vše na max. bez AA.
Pochválit musím grafiku, vypadá to moc pěkně, optimalizace ovšem bídná, na mé sestavě kolem 30FPS v 1280*1024 vše na max. bez AA.
Goldnoob team proud member!
- vendo007
- Začátečník

amen, presne takto by som to zhodnotil aj ja, az nato ze som Risen nikdy nehral tak to nemozem porovnat ale asi zacnemThellwin píše:Ale pak už by nemohli tolik těžit ze jména série Gothic. Já mám odehráno cca 3 hoďky, už jsem na pevnině a zatím je to takový nemastný neslaný. Hraju na normal, a zatím jsem nenarazil na jakýkoliv problém, přestože jsem od první úrovně ještě neinvestoval žádný bod do rozvoje nějaké schopnosti. Trochu divné, zvláště, pokud si vzpomenu, jak těžké byly začátky v G1 a G2 (o NoR ani nemluvím, tam jsem se třásl na každou novou úroveň, abych si mohl vylepšit postavu, to tady úplně chybí. Questy taky takové nijaké, snad se to trochu rozjede. Zatím nebudu hodnotit, když jsem toho moc nenahrál, ale po prvních dojmech mám pocit, že tohle je nástupce série Gothic jen podle jména, tím skutečným byl Risen.
"Real power can't be given. It must be taken."
- Thellwin
- Administrátor

Pokud se ti líbily předchozí díly (1 a 2, trojku jsem nehrál), tak si Risen určitě dej 
Ještě k bojům, neříkám, že boje v Gothicu byly nějaká vysoce sofistikovaná a propracovaná záležitost, ale zejména Risen v tomhle dokázal z toho systému dostat opravdu hodně a boje byly velmi zábavné, ne jen zběsilá klikačka. V Arcanii z toho mám zatím hodně špatný pocit, veškeré bojování je v podstatě klikfest, zatím jsem nepřišel na žádný efektivnější způsob. Doufám, že se to postupem hry trochu zlepší.
Ještě k bojům, neříkám, že boje v Gothicu byly nějaká vysoce sofistikovaná a propracovaná záležitost, ale zejména Risen v tomhle dokázal z toho systému dostat opravdu hodně a boje byly velmi zábavné, ne jen zběsilá klikačka. V Arcanii z toho mám zatím hodně špatný pocit, veškeré bojování je v podstatě klikfest, zatím jsem nepřišel na žádný efektivnější způsob. Doufám, že se to postupem hry trochu zlepší.
- Teh Goat
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nezlepší, klikfest je to pořád, nejdrsnější je to v bojích proti démonům, kdy je člověk jednoručákem minutu prostě jen bez přestávky mlátí a oni se pak nezmůžou zhola na nic. Když je jich víc, popř. se jedná o dva a více golemů nebo minecrawlerů, stačí jen uskakovat těm, co se "nabíjí", jinak zběsile klikat levým tlačítkem.
Bojovej systém mě v podstatě bavil (hlavně spíš zezačátku), ale tu hru udělal neskutečně jednoduchou. V momentě, kdy získá postava schopnost bez přestání mlátit, je boj degradován pod úroveň Diabla. Takticky bojuje člověk spíš ze svojí vlastní vůle (z nudy), hra ho k tomu nijak extra nenutí... a když už člověk potká něco, co se mu nepovede uklikat, stačí řetězit silný údery a game over. V době, kdy k tomuhle dochází, má už hráč tak rychlou regeneraci staminy, že ji pomalu ani nestačí všechnu spotřebovat.
btw. všiml si někdo, že ve hře nejde ani normálně sprintovat?! WTF!
Edit: Na sestavě v podpisu jsem hru dohrál v 1920x1080 bez AA se vším na max. Konkrétní hodnoty FPS nesleduju, v poslední třetině hry jsem občas postřehl poklesy snímků, ale hra byla vždycky v pohodě hratelná a reagovala okamžitě.
Bojovej systém mě v podstatě bavil (hlavně spíš zezačátku), ale tu hru udělal neskutečně jednoduchou. V momentě, kdy získá postava schopnost bez přestání mlátit, je boj degradován pod úroveň Diabla. Takticky bojuje člověk spíš ze svojí vlastní vůle (z nudy), hra ho k tomu nijak extra nenutí... a když už člověk potká něco, co se mu nepovede uklikat, stačí řetězit silný údery a game over. V době, kdy k tomuhle dochází, má už hráč tak rychlou regeneraci staminy, že ji pomalu ani nestačí všechnu spotřebovat.
btw. všiml si někdo, že ve hře nejde ani normálně sprintovat?! WTF!
Edit: Na sestavě v podpisu jsem hru dohrál v 1920x1080 bez AA se vším na max. Konkrétní hodnoty FPS nesleduju, v poslední třetině hry jsem občas postřehl poklesy snímků, ale hra byla vždycky v pohodě hratelná a reagovala okamžitě.
- Thellwin
- Administrátor

Nejhorší to je hlavně v noci a když prší, to mi jde framerate docela do kytek, naštěstí tenhle typ her se dá hrát i s 25 FPS. Ale někde je něco špatné v optimalizaci, protože když vlezu zvenčí dovnitř, tak se mi FPS nezvednou, i když koukám do zdi.
Jo, sprint, na ten jsem taky zapomněl, marně jsem chvíli hledal, jakou klávesou bych ho měl vyvolat.
Jo, sprint, na ten jsem taky zapomněl, marně jsem chvíli hledal, jakou klávesou bych ho měl vyvolat.
- Spalovac_mrtvol
- Začátečník

-
Říkáte klikačka jo? :/
A je tam aspoň zábavnej obsah? Koukal sem na trailery a tam prostě běhal týpek po lese a zabíjel vosy... něco jako když člověk ve wow grinduje expy... je tam tohodle hodně? Mám rád když to sekání má alespoň nějakej děj (Například nějakej minipříběh někde v dungeonu, nebo něco)
Co ty questy, jsou všechny jen typu "Di támhle, tohle zabí a vrať se" (takže vlastně grind doplněnej o pár řádků textu), nebo jsou všechny hezky unikátní?
A je tam aspoň zábavnej obsah? Koukal sem na trailery a tam prostě běhal týpek po lese a zabíjel vosy... něco jako když člověk ve wow grinduje expy... je tam tohodle hodně? Mám rád když to sekání má alespoň nějakej děj (Například nějakej minipříběh někde v dungeonu, nebo něco)
Co ty questy, jsou všechny jen typu "Di támhle, tohle zabí a vrať se" (takže vlastně grind doplněnej o pár řádků textu), nebo jsou všechny hezky unikátní?
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Sem teprve na zacatku, ale prijde mi to jako dobry rpg.Hraju na tezkou obtiznost za bojovnika a nepripada me to vubec lehky.Uz sem chcipnul asi 4x.
FPS zatim v pohode avg 60-70 s crossfire v 1920x1080.Ted to zkusim chvilku bez crossfire jak to pobezi.
EDIT:Tak bez crossfire mam 25-30fps...To moc hratelne neni.
FPS zatim v pohode avg 60-70 s crossfire v 1920x1080.Ted to zkusim chvilku bez crossfire jak to pobezi.
EDIT:Tak bez crossfire mam 25-30fps...To moc hratelne neni.
Naposledy upravil(a) HEAD dne pon 18. říj 2010, 21:21, celkem upraveno 2 x.
- Teh Goat
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Většina z nich je typu "Potřebuju 8 kamenů. Běž a dones mi je!", objevují se prakticky celou hru. Pořád někomu něco nosíte nebo musíte zabít x příšer. I když máte vypnuté quest marky v mapě, tak stejně nebloudíte, všechno se dá najít snadno.Spalovac_mrtvol píše:Co ty questy, jsou všechny jen typu "Di támhle, tohle zabí a vrať se" (takže vlastně grind doplněnej o pár řádků textu), nebo jsou všechny hezky unikátní?
Děj ta hra má, včetně pár víceméně nečekaných věcí, ale je to maximálně standard, postava děj prakticky neovlivňuje a zážitek je prakticky striktně lineární, což je nejvíc vidět v druhej polovině hry, kdy jde člověk opravdu jen a jen dopředu. Není moc důvodů, proč se vracet a ke konci už to ani vůbec nejde.
Jinak mě vcelku dostával design dungeonů, který je v 90% hry na stejném principu - kruh. Většinou, když někam vlezete, tak vidíte vyvýšené místo a za ním chodbu... když dungeon projdete skončíte právě tam, skok dolů a jste zase na začátku. Moc mě to neštvalo, lepší, než se zdlouhavě vracet zpět, ale stejně... většina dungeonů nikam nevede a předem víte, kde skončíte.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wuuduu
- Středně pokročilý

na tomto obrazku je nieco extra zaujimave, alebo krajsie, ako na x rokoch starsom Oblivione?
To je ale tym, ze vzdy chvalis to, co prave hras, ten film je najlepsi, co si prave videl a najlepsia je prave ta hudba, co teraz pocuvas.HEAD píše:Tak sem na lvl 8 a je to bomba a mozna lepsi jak risen.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
v Oblivionu už to v takové dálce máš hnusně rozmazané, né-li kostičkované
Tohle je opravdu luxus
- vendo007
- Začátečník

tohoto som si aj ja vsimol, nielen ze to musim hrat na low aby to nesekalo (stary pc) a rozdiel medzi max a low je 14 fps (wtfThellwin píše:Nejhorší to je hlavně v noci a když prší, to mi jde framerate docela do kytek, naštěstí tenhle typ her se dá hrát i s 25 FPS. Ale někde je něco špatné v optimalizaci, protože když vlezu zvenčí dovnitř, tak se mi FPS nezvednou, i když koukám do zdi.
"Real power can't be given. It must be taken."
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ten Optimalizační Patch to měl zlepšit ne? Nebo není poznat rozdíl?