Arcania: Gothic 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcania: Gothic 4

Příspěvek od HEAD »

Mel ale myslim jen na cpu.Plna vyuziva o neco lip vsechny 4jadra nez demo a patch by to mel jeste zlepsit.
Kazdopadne bez crossfire mam 25-30fps :roll: s 60-70fps.Se slabsima kartama nez 5850 to bude asi dost naprd.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já jsem na C2D 7200 @ 3.6 GHz a HD4870 @ 800/4200 nezpozoroval po aplikaci patche absolutně žádný rozdíl ve výkonu.
Goldnoob team proud member!
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jak je to s truhlama?Nektere jdou otevrit a nektere nejdou.Je na to nakej figl?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Teď jsem dostal od Diega nějaký paklíče či co a hra mi napsala, že pokud není k truhle nutný speciální klíč, tak by měly jít všechny ostatní tímhle otevřít.

Do čeho se vyplatí investovat body? Jsem na levelu 10 a ještě jsem žádnej nepoužil, takže jich mám 27 :)
Goldnoob team proud member!
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

To zalezi za koho chces hrat.Jestli za bojovnika, tak davej body do prvnich 3.Za maga do tech dolnich 3 :)
BTW kdy ti dal diego paklice?
nikl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikl »

V demoverzi (mozna i v plny, to ted nevim) se dal prepsat jeden konfiguracni soubor a pak se ve hre dal nacheatovat maximalni level a namaxovat vsechny schopnosti a vyzkouset si, jak je co ucinny na poslednim levelu. Z kouzel je to urcite to prvni (fireball, ktery na poslednim levelu uz umi pekne "zatopit"), ten zbytek abilit me ale moc nenadchnul, bojovej system na blizko je i na nejlepsim levelu o nicem.
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Tak mám rozehráno a vypadá to asi tak, jako kdyby tu hru někdo sebral v půlce vývoje a hodil jí obchodům na prodej.

Ty questy by mohli bavit jen RPG autisty, (nemám dohráno takže nevím jestli se to později ve hře nezlepší, ale to na tom nic nemění, hra má být zábavná od začátku do konce) když už mě po stý někdo pošle abych mu něco přines, nebo někam šel, něco zabil a vrátil se tak vážně opruz.. Mohli těch questů udělat míň, ale za to je udělat delší a každýmu dát trochu unikátní příběh a ne jen "přines hochu!".

Umělá neinteligence je taky hrůza děs běs, já se s někým řežu a on se najednou sebere a de zpátky na svoje výchozí místo.
Nebo masakruju nějaký příšeráky metr od nějaký postavy a ona tam prostě jen stojí a čumí do zdi... totální nezájem... to samý interakce s hráčem.. v hospodě sem týpkovi nasázel do xichtu 5 šípů a on tam prostě stál a čuměl, totální ignor.
Někomu vybílím chalupu od stropu po podlahu, před jeho očima a on mě ještě při odchodu popřeje šťastnou cestu. Takhle si dobrý RPG rozhodně nepředstavuju.

Co se týče dabingu tak to, že se dabéři ani nesnažej trefit se postavám do pusy bych ještě překousnul, ale to že například hlavnímu hrdinoj vypálej před očima vesnici, z těhule udělaj jehelníček a on to komentuje tónem hlasu, který by odpovídal čtení manuálu na použití fénu... to už se fakt nedá..

HW optimalizaci ani rozebírat nebudu, to je kapitola sama o sobě.

Strom skillů o ničem, když sem ho poprvé viděl nebyl sem si jistej, jestli náhodou nehraju demo.

Vlastně jediná pozitivní věc co sem za dobu hraní zaznamenal, bylo to že si konečně nehrajeme na pískovišti, ale udělali z toho pořádnou lineárku, takže se mi nestane že bych hodinu běhal někde po polích a hledal kde mám co dělat, hezky použiju jedinou možnou cestu, která mě spolehlivě dovede k cíli. Musím ocenit i prosetí možností dialogu na většinou pouze jednu možnost odpovědi, takže nemusím půl hry trávit čtením tuny textů a rozhodováním jakou reakci vyberu. V téhle oblasti mi výrazně chyběla pouze jedna věc, a to nějaká šipka někde na minimapě která by jasně ukazovala cestu k místu aktuálního questu. Momentálně ho to ukazuje pouze pokud člověk stojí jen někde poblíž, což je opruz protože nejdřív to "poblíž" musím pracně hledat. (Tento odstavec textu samozřejmě nemluví za všechny, někdo má rád ve hře více možností a hodně volnosti, ale já rozhodně ne)

Co do bojů .. hrůza.. je to strašně nemastné, neslané, prostě jen stojím a klikám jak lama a sem tam hodím kombo. (Když boj s mečem představuju si jako ideál něco extra hypra ala Dark Messiah, kde opravdu bojujete a nestane se vám že vám boj klikáním připomíná spíše prohlížení emailu) Není to ale uplně celé na prd, například používat ohnivou magii je (pro mě) pro změnu kopec srandy a je to i pastva pro oko.

Shrnuto a podrženo, hrál sem zábavnější věci na mobilu. Budu ale ještě chvíli pokračovat, protože uplná kupa **** to taky není a uvidím, jestli hra stávající chyby zaplácne alespoň cool dějovou linkou a líbivými efekty.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Spalovac_mrtvol píše:hlavnímu hrdinoj vypálej před očima vesnici, z těhule udělaj jehelníček a on to komentuje tónem hlasu, který by odpovídal čtení manuálu na použití fénu...
:lol: :lol: :lol:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Navod jak zvysit vykon:

1. - Jděte do:
C:\Program Files\JoWooD Entertainment AG\ArcaniA - Gothic 4\Data\configuration - 32 bit OS

C:\Program Files (x86)\JoWooD Entertainment AG\ArcaniA - Gothic 4\Data\configuration - 64 bit OS

2. - Otevřete v poznámkovém bolku soubor ProcessManager a změnte parametr podle počtu jáder vašeho procesoru...
z thread-pool-bit=”1″
na....thread-pool-bit=”2″ (Dual Core)
nebo na... thread-pool-bit=”4″ (Quad Core)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já včera zkusil demo.Framerate docela kolísá,ale to by asi spravil ten patch.Jinak grafika pěkná,nicméně to je asi tak všechno.Dabing tragickej,questy mě nikterak nepřesvědčily a nejde tam chodit normální chůzí,takže pro mě jde atmosféra do kytek.Tuhle hru zřejmě vynechám.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Dohráno

když bych měl posuzovat objektivně tak dám 4 nebo 5 z 10ti
(-) moc krátký, lineární, dungeony zbytečně natáhnutý, chybí frakce nebo jak to nazvat, ke kterým se dalo přidat, chybí konec (snad kvůli datadisku či co), myslím že kdyby tam nebyli Diego, Lester, Milten, Rhobar III a spol tak to ani není Gothic a jako noname RPG by to byla po "herní" stránce docela slabá hra
(+) grafika, hudba

subjektivní pohled fanouška celé G série 9 z 10ti - 8 bodů za novej příbeh se starou partou a + 1 bod za Xardase :wink:
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

19h a konec.

tunelovita klikacka mlaticka v radoby svete gothicu

debilni dialogy
hlas hlavniho hrdiny je prisernej teda i vsech ostatnich
vetsina mluvicich NPC ma stejnej xicht

jako fanousek serie Gothic si du radeji dat znovu Risen :)

ale jako prvni hra ze serie gothic beha jako vino bez nejakejch vyznamnejch bugu :)
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

HEAD píše:Navod jak zvysit vykon:

1. - Jděte do:
C:\Program Files\JoWooD Entertainment AG\ArcaniA - Gothic 4\Data\configuration - 32 bit OS

C:\Program Files (x86)\JoWooD Entertainment AG\ArcaniA - Gothic 4\Data\configuration - 64 bit OS

2. - Otevřete v poznámkovém bolku soubor ProcessManager a změnte parametr podle počtu jáder vašeho procesoru...
z thread-pool-bit=”1″
Čoveče, nějak to nefunguje.
1. "thread-pool-bit=" tam jsou 2x (u prvního mám 2 u druhého 1)
2. při jakékoliv změně def hodnot se hra nespustí

2 wallot Ty opakující se ksichty jsou vážně iritující. :roll:
Vždy prodávám i jinde.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Prakticky to samé i u mě, ale druhá hodnota "thread-pool-bit=" šla změnit z 1 na 2, pak se hra rozjela, ale fps klesly na polovinu.
Jarysmen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jarysmen »

taky jsem ted dohrál Gothic a jako rpg teda nic mooc :( (nelíbili se mi hlavně rozhovory přišlo mi to takový suchý) zlatej Dragon Age proti tomu
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

2 Jarysmen Ano i ne. Mě se třeba líbí, když hlavní hrdina skutečně mluví místo toho aby zarytě mlčel jak ryba (Práve v DA:O, Fallout 3/NV...).
V RPG mi to hodně vadí, člověk se pak hůře vžije do hrdiny a prožitek není tak intenzivní. :wink:
Vždy prodávám i jinde.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

vžiť sa do hrdinu...
intenzívny pôžitok...

skús sex. Ale ten reálny, ak na to máš vek.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

keistown píše:Dohráno

když bych měl posuzovat objektivně tak dám 4 nebo 5 z 10ti
(-) moc krátký, lineární, dungeony zbytečně natáhnutý, chybí frakce nebo jak to nazvat, ke kterým se dalo přidat, chybí konec (snad kvůli datadisku či co), myslím že kdyby tam nebyli Diego, Lester, Milten, Rhobar III a spol tak to ani není Gothic a jako noname RPG by to byla po "herní" stránce docela slabá hra
(+) grafika, hudba

subjektivní pohled fanouška celé G série 9 z 10ti - 8 bodů za novej příbeh se starou partou a + 1 bod za Xardase :wink:
Přesně jsi vystihl mé pocity. Nechápu, proč všichni nadávájí jak to je hra nanic, když mají spoustu jiných RPG, kterými mohou zabíjet volný čas. Pro mě, jakožto fanouška všech Gothiců + Risen, příjemné zpestření, lepší než nic = žádné pokračování RPG ve stylu podobném Gothicu. Just take it or leave it... Toť můj názor.
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liquidfunk »

HEAD píše:Navod jak zvysit vykon:

1. - Jděte do:

z thread-pool-bit=”1″
Bez vysledku, polozky hned vedle sebe dvakrat, jedna nastavena na 2 druha na 1, az menim tam a zpet, nema to dopad na vykon. Kazdopadne dik za tip
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jde nějak vnutit ten Vsync on ? (ATI)

(ten tearing - nejen v animacích - je celkem nepříjemnej)
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“