thomasblue píše:Hm, že by to tedy bylo tou vyšší frekvencí? Nebo to mám napsat ještě počtvrté?
Nic ve zlým, možná máš dneska jen blbej den, protože mi přijde, že normálně bys tohle nenapsal ani poprvé. Ale ok, zkusím to vysvětlit ještě jednou:
Hodnoty aritmetického výkonu i texturingu
už vyšší frekvence odrážejí. Přesto jsou nižší, než u HD5850.
Kód: Vybrat vše
HD5850 HD6870
aritmetika: 2,088 2,016
texturing: 52,2 50,4
A přesto je v reálných aplikacích HD6870 rychlejší. Frekvence tudíž vyšší výkon vysvětlovat nemohou.
Frekvence HD6870 je o 5,8% (50MHz) vyšší, než frekvence HD5870. O 5% vyšší frekvence určitě nevysvětluje až o 100% vyšší teselační výkon...
thomasblue píše:Ehm, vážený Jirko "všechno vím nejlíp" Součku, než mě začneš poučovat, tak zkus stejné pravidlo nejdřív aplikovat na sebe.
Já reaguju na tu hloupost ("vyšší výkon pochází ze šizení teselace"), kterou jsi v původním postu napsal. To nemá s realitou nic společného, tak se na mě nemůžeš zlobit, když na to upozorním.
thomasblue píše:Adaptivní teselace NENÍ žádná normální funkce DX11. Pokud někdo chce, aby teselace v jeho enginu byla adaptivní, tak si to musí sám naprogramovat v...
Že si adaptivní teselaci musíš napsat neznamená, že by to nebyla funkcionalita DX11. Např. pixel shader si taky musí vývojář napsat sám, to je snad samozřejmé...
thomasblue píše:Pokud někdo chce, aby teselace v jeho enginu byla adaptivní, tak si to musí sám naprogramovat v tessellačním shaderu.
...adaptivní teselace se realizuje přes hull shader, který je novinkou DX11... na DX10 kompatibilní G80 opravdu nepoběží
no-X píše:A ptám se tedy proč na to AMD upozrňuje v prezentaci nových grafik?
Protože vhodně aplikovaná adaptivní teselace je nejsnazší způsob, jak předejít ztrátě výkonu způsobené tím, že pixel shader pracuje zásadně v blocích 2x2 pixely, což by v případě single-pixel polygonů vedlo ke zbytečné ztrátě 3/4 výkonu.
Pěkné ukázky přínosu adaptivní teselace jsou např. tady:
http://developer.download.nvidia.com/pr ... rmance.pdf