Please HELP - Nemohu pripojit novy notebook na sit

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
bochush
Nováček
Nováček

Please HELP - Nemohu pripojit novy notebook na sit

Příspěvek od bochush »

Ahoj, asi, teda ne asi ale urcite, jsem luzr a fakt nevim jak to zprovoznit.. Mam zakoupeny novy notebook, jsou tam xpecka, to je jedno.. O co jde.. Mam net od UPC, normalne mam od nich krabicku,chtel jsem wifinu, tak jsem si koupil router Belkin F5D8233-4.. na starym notaku normalne pohoda, vygenerovalo mi to heslo a pohoda, vsechno funguje.. Jenze muj starej komp jsem preinstalovaval a ted se nemuzu vubec pripojit, ani mi to nenabidne abych zadal heslo.. jako v pohode, strcim do toho stareho notaku kabel co vede z Belkin routru a pohoda ze jo..

Ale sere me, ze na ten novej notebook, to nejde taky, sit se zobrazi, chci se prihlasit, ale nejde to, pise mi to porad, ze probiha overovani identity a ze certifikat nutny pro prihlaseni k siti nebyl nalezen.. VUBEC nechapu co to kua po me chce.. vzdy to bylo tak, ze jsem si najel na sit, chci se pripojit a zadat heslo.. nechapu a prosim o pomoc..
bochush
Nováček
Nováček

Re: Please HELP - Nemohu pripojit novy notebook na sit

Příspěvek od bochush »

To je tak nahovno! Tak ted jsem to pripojil nejakym zazrakem a hlasa mi to omezene nebo zadne pripojeni, co to jako znamena sakra????? pomozte mi nekdo prosim..
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

kolik je ti let? ten prispevek vypada jak od 7mi leteho decka. technicke informace skoro zadne a jeste je to napsane ze to ani nejde pochopit.

tak co jsem pochopil po 10. precteni otazky tak mas na svem wifi routeru nastavene do wifi site nejake heslo/zabezpeceni a ted se nemuzes s novym NB pripojit, ze jo? takze pokud to heslo uz nevis a dokazes router znovu nastavit, tak ho resetuj do tovarniho nastaveni (viz navod k zarizeni), a router si znovu nastav, vcetne hesla, ktere pak zadas na oba PC.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

bochush píše:To je tak nahovno! Tak ted jsem to pripojil nejakym zazrakem a hlasa mi to omezene nebo zadne pripojeni, co to jako znamena sakra????? pomozte mi nekdo prosim..
To znamena ze NB a router komunikace funguje, ale nedostane IPcko nebo pres router nevidi na net.(i kdyz spis ta prvni moznost)

To muze byt nekolik veci, od nepovoleneho dhcp, mac filter...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
bochush
Nováček
Nováček

Příspěvek od bochush »

Ja kompum a sitim vubec nerozumim, proto jsem sem psal, ze jo, tak nevim, proc ma nekdo potrebu se povysovat nad nekym jinym. Jak mam vedet, ze potrebujete ruzny specifikace asi, kdyz tyhle problematice vubec nerozumim ne.. jinak diky za pomoc..

Kdyz jsem se v tom stoural, tak to vypada ze tomu notakovi neni pridelana vychozi brana.. zkousel jsem to resetovat a stejne to nejde, proto to vubec nechapu..
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

zkus pripojeni na novem NB nastavit podle navodu: http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2006090003

pokud ti net funguje na starem NB, tak je "asi" router i internet v poradku a chyba je v novem stroji.
bochush
Nováček
Nováček

Příspěvek od bochush »

diky moc
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“