Intel Core 2 Duo E2160

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
Lugiseki
Nováček
Nováček

Intel Core 2 Duo E2160

Příspěvek od Lugiseki »

Zdravim, Pocitac Pouzivam Z 80 % Na hry a zbytek spis na internet a ostatni, Moje Sestava je:

CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
RAM: 2.0 GB
OS: Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 3 (build 2600)
Grafická Karta: ATI display adapter (0x94B3) 1.0 GB

CPU mam Dost slaby, a tak se chci zeptat jestli se vyplati Koupit Intel Core 2 Duo E2160 1.8 Ghz Kdyz Hraju Hry Jako: Mafia II, Splinter Cell: Conviction, Dead Rising 2, GTA IV apod. Protoze na tomhle CPU se mi takovehle hry sekaji, Diky za Odpoved Vsem :)
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Re: Intel Core 2 Duo E2160

Příspěvek od Mirek E. »

Ahoj, jestli ti tam procesor pojede nevíme, protože jsi se nám nesvěřil s typem tvé desky. Pro zjištění zkus najuknout do PC bedny a pokus se vyhledat nějaké nápisy na základní desce. Ty si buď opiš nebo vyfoť.

Další co by nám pomohlo je, aby jsi zjistil přesný typ grafiké karty, na to poslouží program GPU-Z.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Lugiseki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugiseki »

Deska Je Intel a Patice 775. Ale procesor mi tam pojede to uz mam zjistene. Jen bych potreboval vedet jestli by Se mi takovehle hry sekaly, grafiku mam novou a dobrou. Byl jsem na strance kde to samo podle sestavy napsalo kvuli cemu se mi ta hra bude sekat a u novejsich her mi to vzdy psalo jen procesor. Ale Diky za odpoved
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Takže jsi nám stejně o sestavě nic neřekl. Ono totiž jde o to, když máš tu "novou dobrou" grafiku, tak aby jí ten CPU nebrzdil apod :wink: A přesný typ desky je potřeba, protože se může docela snadno stát, že po upgradu BIOSu tam rozjedeš i novější C2D apod.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Pokud máš opravdu ATI 4770, jak se podle indicíí, které jsi nám poskytl, dá usuzovat, pak opravdu dost výkonný procesor nemáš.
Koupit procesor s.775 s tím, že do desky sc.775 půjde namontovat, je nesmysl.
Deska musí mít napájecí obvody dimenzované tak, aby dokázala udržet napětí procesoru v potřebných tolerancích a BIOS, který zamýšlený procesor podporuje.
Pokud ho nepodporuje, nebude mu deska umět nastavit ani to základní - frekvenci a napětí - a budeš mít sice skvěle namontovaný procesor do desky, ale PC bude mrtvola.

Takže si radši stáhni CPU-Z a podívej se na kartu Mainboard - jaká je tam uvedená deska a jaká verze BIOSu?
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“