MSI Afterburner, nejde regulovat otáčky pod 30%
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- tomikj
- Nováček

-
MSI Afterburner, nejde regulovat otáčky pod 30%
ahoj, po nainstalování nových ovladačů VGA a aktualizování nové verze MSI Afterburner se mi v grafu nastavení otáček objevily žluté přerušované čáry na hodnotě 30% a 100%. Od té doby můžu regulovat jen v tomto intervalu, což se mi moc nelíbí. Dřív mi to šlo podstatně níž. Má s tím někdo zkušenosti?
Dík
.. jo mám MSI GTX 275 TwinFrozr.
Dík
.. jo mám MSI GTX 275 TwinFrozr.
- tomikj
- Nováček

-
Re: MSI Afterburner, nejde regulovat otáčky pod 30%
aha, tak to dělaj ty nové ovladače. Dá se to nějak vypnout nebo obejít?
- emperor
- Začátečník

-
Tiez by ma to zaujimalo. Moja gainward 460 ma minimalne az na 40 percent.
Teplota v 2D je do 30 stupnov, co sa mi zda zbytocne malo.
Zial riva tuner sa uz nevyvija, tam sa to dalo nastavit lubovolne.
Neexistuje daky iny program na nastavovanie otacok ventilatora?
Teplota v 2D je do 30 stupnov, co sa mi zda zbytocne malo.
Zial riva tuner sa uz nevyvija, tam sa to dalo nastavit lubovolne.
Neexistuje daky iny program na nastavovanie otacok ventilatora?
- sisikar
- Začátečník

-
No ono je to kvoli bezpecnej prevadze karty. Aby nejaky neskuseny "pretaktovavac" nedal otacky na take kriticke hodnoty ktore by uskodili karte ci uz v 2D alebo 3D.
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit
- kartos
- Nováček

-
No, ale rozhodně by mohli udělat něco aby šlo to snížit až na doraz nebo taky zvýšení napětí až na možnosti regulátorů napětí. Sice nějakých pár blbů by tam napralo max. napětí a karta by v tom okamžiku zhořela, ale co aspoň si dají příště pozor. Ale určitě by šlo to nějak přepracovat aby šlo dát vše nižší a vše vyšší, ale kdo to umí...
- Ache
- Pokročilý

MSI Afterburner jen dodržuje limity (napětí, frekvence, otáčky...) stanovený biosem grafiky. Obejít by to teoreticky mělo jít (rivatuner, na kterým je Afterburner založen to uměl). Možná se to dá obejít v configu, na HD5870 jsem obcházel limit biosu 900MHz také úpravou nějakého parametru.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Murr4Y_
- Nováček

-
Chci se zeptat, jestli jste někdo tento problém vyřešil (respektive jestli někdo ví co s tím). Dnes jsem zapojil Asus GTS 450 DirectCU a mám totožný problém. Nejde zregulovat otáčky ventilátoru pod 30%. Teplota je 24 stupňů a ventilátor běží na 1800 otáček, což se tváří býti minimální hodnota RPM, pod kterou se v Asus SmartDoctor ani v MSI Afterburner nejde dostat. Předem díky za radu. 
- Ingo
- Nováček

Jde to úpravou biosu karty. tady je odkaz na článek:Murr4Y_ píše:Chci se zeptat, jestli jste někdo tento problém vyřešil (respektive jestli někdo ví co s tím). Dnes jsem zapojil Asus GTS 450 DirectCU a mám totožný problém. Nejde zregulovat otáčky ventilátoru pod 30%. Teplota je 24 stupňů a ventilátor běží na 1800 otáček, což se tváří býti minimální hodnota RPM, pod kterou se v Asus SmartDoctor ani v MSI Afterburner nejde dostat. Předem díky za radu.
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... ru?start=4
- frost.silenec
- Začátečník

mam mirne podobny problem, grafika mi pri cca 75 celsia cca preskoci ze "nvidia driver prestal fungovat" a grafiku mi podtaktuje na nakych 400 core a ostatni hodnoty podobne.. a pomuze az restart a nastaveni v MSI Afterburner znovu moje takty..
da se tomu pomoct taky falshovanim biosu? protoze na webu nvidie se u chipu GT 240 pise ze max je 105 celsia, coz mne pripada dost debilni aby uz pri 75 mi to shodilo vsechno
(sestava v podpisu..)
da se tomu pomoct taky falshovanim biosu? protoze na webu nvidie se u chipu GT 240 pise ze max je 105 celsia, coz mne pripada dost debilni aby uz pri 75 mi to shodilo vsechno
(sestava v podpisu..)
CPU Intel Core i7-9700K 3,6 GHz Coffee Lake Refresh @ 4.6 GHz :: ARCTIC Liquid Freezer II 360 :: Nvidia GeForce MSI RTX 3080:: Corsair RM1000x :: ASUS ROG STRIX Z390-H :: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 :: SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO NVME :: Windows 10 64bit ::Zowie EC2-A :: SteelSeries Arctics 3