Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
freeman
Nováček
Nováček

Příspěvek od freeman »

pokiaľ viem tak PAT by mala priniesť cca do 5% výkonu a navyše plný PAT by malbyť až v i 875 ....
Ale pri mojej ramke 266Mhz výkon compu +15 alebo 20%?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

"falešný" PAT to neni .. ten se u tyhle desky jmenuje Memory acceleration method. A rozdil vykonu pri jeho enablovani je opravdu celkem maly a ma vliv jen pri pouziti, DDR400-FSB200(1:1). Aspon co jsem zjistoval a otestoval. :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

zapne to patkto ale kedze je to 865PE chipset ktore prechdzaju menej kvalitnym vyrobny procesom(ale aj tak su na tom ovela lepsie ako hociake ine chipsety) takze to nemusi ist 100% stabilne a aj ked to pojde tak to dost znemozni taktovanie
freeman
Nováček
Nováček

Příspěvek od freeman »

pokušal som sa včera viac krát testovať cez memtest - chyby síce nehádzalo ale po 3-4min. mi počítač vždy stuhol. Ale neviem či to súvisí s OC - vždy mi v memteste zmrzol aj v prípade default nastavenia a najhoršieho časovania RAM. Neviete čo stým môže byť?? Je to problém? Inak benchmarky a hry idú vpohode počítač nejaví nijaké známky nestability...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

freeman
Nováček
Nováček

Příspěvek od freeman »

ICE: sory, nejak som si to nevsimol,

Petr22: si genious, :shock: neviem ako si na toto prisiel ale funguje to :D

No a mam zrejme aj odpoved na to co som sa povodne pytal - funkcia standart v perf. mode. Takze par mojich poznatkov:

1. standard volba znamena synchro mode - takt pamate sa nastavi presne na takt CPU /1:1/
2. turbo mi sice nejde ale pojde zrejme o vyssi takt RAM oproti CPU
3. nastavenie RAM v jednotlivych modoch je vidiet pekne v memteste - ale zrejme iba verzia 1.0+
4. PAT je v pripade volby STANDART alebo TURBO skutocne aktivovany - tiez vidno v spominanom memteste /neviem ci je pravy, lavy ci falosny ale je tam..../

Ale na zaver mi neda a mam jednu otazku pre skusenejsich:
Podla zistenia mi ide moja APACERka na takte 200 :shock: :shock: :shock: , pripominam ze default je 133 tj. OC=50%
Co si o tom myslite? Memtestom presla v pohode, comp je stabil. Je to mozne?
Na druhej strane nerad by som keby mi odisla - co by ste poradili?

Majte sa 8)
freeman
Nováček
Nováček

Příspěvek od freeman »

este som si nestihol nastavit na novom compe klavesnicu, preto pisem jak hotentot - sory
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

freeman píše:ICE: sory, nejak som si to nevsimol,

Petr22: si genious, :shock: neviem ako si na toto prisiel ale funguje to :D

No a mam zrejme aj odpoved na to co som sa povodne pytal - funkcia standart v perf. mode. Takze par mojich poznatkov:

1. standard volba znamena synchro mode - takt pamate sa nastavi presne na takt CPU /1:1/
2. turbo mi sice nejde ale pojde zrejme o vyssi takt RAM oproti CPU
3. nastavenie RAM v jednotlivych modoch je vidiet pekne v memteste - ale zrejme iba verzia 1.0+
4. PAT je v pripade volby STANDART alebo TURBO skutocne aktivovany - tiez vidno v spominanom memteste /neviem ci je pravy, lavy ci falosny ale je tam..../

Ale na zaver mi neda a mam jednu otazku pre skusenejsich:
Podla zistenia mi ide moja APACERka na takte 200 :shock: :shock: :shock: , pripominam ze default je 133 tj. OC=50%
Co si o tom myslite? Memtestom presla v pohode, comp je stabil. Je to mozne?
Na druhej strane nerad by som keby mi odisla - co by ste poradili?

Majte sa 8)
to co si napisal je blbost jak hrom
standard znamena ze su vypnute vsetly mozne instrukcie chpsetu ako napr.: Intel CPC function, CPU bus mark...
vlastne vsetky vymozenosti 875 okrem FAST CS instrukcii
tie zapnes aktivovanim memory acceleration
Tomek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomek »

PERFORMANCE MODE je teda PAT. A co znamena potom tahle volba Performace Acceleration Mode. Diky
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

ono prei tych 865 chipsetoch sa to meni od vyrobcu k vyrobcovi a od biosu k biosu sku to trochu lepsie popisat
freeman
Nováček
Nováček

Příspěvek od freeman »

unnamed: nesuhlasim s tebou pretože to mám naozaj odskúšané /3x/. Ak som nastavil najprv cez manual najprv FSB CPU a potom som v Performance Mode dal Standard, naozaj mi to takt RAM zosynchronizovalo. Mam 2,8/800 CPU – ked som naposledy dal namiesto defautu 200 napr. 166 (to som skúšal kôli slabšej RAM), následne mi memtest vyhodil niečo takéto: DDRAM 166 (333)!!!
Ak dam CPU zase najprv cez manual na 200 a potom Standatd v PM tak memtest ukáže toto: DDRAM 200 (400)
Len pripomínam že pôvodne mám cez manual nastavenie RAM stale na 266. Ako to teda vysvetlíš???
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

performance mode (ciye AUTO TURBO STANDARD) zapina vsetky mozne instrukcie 875P chipestu(CPU BUS MARK, CPC) vsetky okrem FAST CS (cize PAT) memory acceleration mode(ci ako sa to vola ASUSA nemam uz dost dlho)zapina prave to FAST CS cize PAT
Vocko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vocko »

Hmm tak to supr taky uvazuju ze casem dokoupim 2xneco Ram nejlepe 512 :D
CPU - Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz - Thermaltake Big Typhon MB - ASUS P5B Deluxe RAM - Kingston 2x1024MB 750MHz CL4 GPU - X1950PRO 256MB HDD - SATA 2 2x 320GB DVD-ROM - Samsung SH183L CASE - 3R System Air Black ZDROJ - SEASONIC M12II-430 430W "80-PLUS" Monitor - LCD 22" Samsung Zvuk - SB Audidy2 ZS, Gembird WCS-YF-1A
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

intely si s pametma vecinou celkem rozumi... teda pokuda tam nerves ten nejlevnejsi odpad
Noxius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

turbo mode

Příspěvek od Noxius »

inak funguje vobec niekomu turbo mod ? inak sa mi zda byt zakladka velmi dobra, bez tweakov mi bezi procak v pohode na z 2800 na 3200, len jedeny problem je ten , ze pri tejto frekvencii mi taktuje pamate na 266 namiesto 400 co je v konecnom dosledky znatelne spomalenie
PS :: ked som mal iba tak nahadzane vsetky kable, tak sa mi komp prehrieval a normal bol 40stupnov v hre farcry som mal 55 a viac stupnov a to mi uz grafika obcas vyhodila, ze nema dodatocne napajanie, ked som vytvoril "windtunel", tak mi teplota klesla na 24-33 a v farcry do 50 a grafika ide uz v pohode, to len tak pomimo :D
harkonnen69
Nováček
Nováček

Příspěvek od harkonnen69 »

Ak som zapol PAT (MemoryAccelerationMode), tak takmer žiadny nárast výkonu som nezbadal. Iba mi stúpla teplota procesora aj dosky asi o päť stupňov na 50°C. Samozrejme zapínal som to bez OC. Ak som dal bez OC PerformanceMode na možnosť "Turbo", tak comp zatuhol a ani nenabehol. Možnosť "Standard" som ani neskúšal, lebo som si myslel, že to nemá význam. :roll:
Let the spice flow...
P4 2,4GHz, (TopOC@3,24GHz, HT dis), ASUS P4P800, Dual 512MB TwinMos 400MHz CL2,5, SATA Maxtor 80GB, TeacCD-W552E-reklam-nahradená 552G, SamsungDVD, Legend 6600GT, CRT 17"
harkonnen69
Nováček
Nováček

Příspěvek od harkonnen69 »

Asus aj v manuáli k doske jasne píše, že karty R9500 a 9700 Pro sa majú používať iba od verzie s označením PN X.......X-30 alebo nasledujúce.
Manuál (pdf) sa dá stiahnuť z ich stránky. Inak je to doska vynikajúca 8) :twisted:
Teploty mám v normal režime 41°C doska a 45°C procesor. OC teploty ešte nemám odskúšané. Ak dám Turbo tak PC vytuhne a vôbec nenabehne.
Let the spice flow...
P4 2,4GHz, (TopOC@3,24GHz, HT dis), ASUS P4P800, Dual 512MB TwinMos 400MHz CL2,5, SATA Maxtor 80GB, TeacCD-W552E-reklam-nahradená 552G, SamsungDVD, Legend 6600GT, CRT 17"
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

ICE píše:intely si s pametma vecinou celkem rozumi... teda pokuda tam nerves ten nejlevnejsi odpad
no na intelu to moc nezalazi, treba muj i865PE sezral v dulau dokonce i ELIXIR CL3,0 DDR3200 , mezitim treba na asusu s i865PE/i845PE/KT600 jsem je nerozdejchal ani jednokanalove, jedine podtaktovanim na 266 a to to jeste nebylo stable, takze spis na vyrobci desky (nebo je asus moc rozmlsanej??)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hmm, a nebude to neco s casovanim pameti?? vim ze to je jinde ale i na mem abitu mam zalozku neco s pameti a mam tam ruzne mody (auto, normal , turbo , agressive), takze to neco bude trotlit, kazdopadne kdyz dam neco jineho nez auto nebo normal, tak takynespustim ani wokna
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Asus“