Výměna wifi u ntb Asus, aneb Co na to servis?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
uraf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výměna wifi u ntb Asus, aneb Co na to servis?

Příspěvek od uraf »

Dobrý den přeji,
jsem vcelku spokojeným vlastníkem netbooku Asus 1201N, jediné co bych rád změnil je osazená Wifi karta Realtek RTL8191SE, od ,,strejčka" jsem zjistil, že se jedná o ,,Half mini PCI-E" a vyhlídnutého nástupce mám Atheros AR9285 AR5B95. Netbook je stále v záruce a ještě zhruba rok bude, jde mi o to, zda-li je možné nechat onu výměnu provést odborný servis a pokud ano, tak kde, popř. za kolik a jak to v konečném důsledku dopadne se zárukou, případně zda-li to má cenu nebo bude jednoduší ji vyměnit svépomocí za cenu padlé záruky?

Děkuji :)

Obrázek
Dvě věci jsou nekonečné, vesmír a lidská blbost, ale tím vesmírem si nejsem tak jist.:D A.Enstein
Ntb: Asus EEE 1201n
colek11
Začátečník
Začátečník

Re: Výměna wifi u ntb Asus, aneb Co na to servis?

Příspěvek od colek11 »

Myslím si že ho budeš muset poslat jedině někde k výrobci aby ti záruka vydržela. U normálního pc je to jednouduché ale u notebooku nevím. Normálně bych si to udělal sám, protože to je ASUS a to je kvalita :wink:
PC: CPU: Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz MB: Gigabyte GA-P31-DS3L GPU: GIGABYTE 9600 GT 512 MB RAM: ADATA 1GB 800MHz DDR2 800 MHz GENERÁTOR: Modecom FEEL I 400ATX HDD: WDC WD2500AAKS-00VSA0 ATA Device 250G
NTB: CPU: AMD Phenom II Quad-Core N950 4 Jádra GPU: ATI Mobility Radeon HD 5650 2 GB DDR3 RAM: 6 (3x 2) GB 1066 MHz HDD: 750 GB
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od urban.novak »

I když si v notebooku vyměním harddisk/paměti/optickou mechaniku, záruka mi platí stále. Proto si myslím, že s wifi kartou to bude stejné. Pro případ reklamace je ale vhodné si uschovat původní komponenty z notebooku.
uraf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uraf »

Pokud je k těmto komponentám umožněn přístup (mám na mysli např. zmiňované RAMky) přes nějakou tu krytku, tak také myslím, že by problém se zárukou být neměl, ovšem tady k Wifi modulu tak jednoduchej přístup není, musí se sundat vrchní část šasi.. :(
Dvě věci jsou nekonečné, vesmír a lidská blbost, ale tím vesmírem si nejsem tak jist.:D A.Enstein
Ntb: Asus EEE 1201n
colek11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od colek11 »

Jak jsem říkal ale vůbec to neřeš pokud nemáš notebook za 4.000 a je to Asus vůbec bych se ničeho nebal !
PC: CPU: Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz MB: Gigabyte GA-P31-DS3L GPU: GIGABYTE 9600 GT 512 MB RAM: ADATA 1GB 800MHz DDR2 800 MHz GENERÁTOR: Modecom FEEL I 400ATX HDD: WDC WD2500AAKS-00VSA0 ATA Device 250G
NTB: CPU: AMD Phenom II Quad-Core N950 4 Jádra GPU: ATI Mobility Radeon HD 5650 2 GB DDR3 RAM: 6 (3x 2) GB 1066 MHz HDD: 750 GB
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“