HD4870X2 a referenční chlazení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Shampoo
Nováček
Nováček

HD4870X2 a referenční chlazení

Příspěvek od Shampoo »

Zdravím všechny,

dnes jsem si na Aukro.cz koupil HD4870X2, kterou jsem vydražil za 5000 Kč. V záruce je stále 1 rok, kde ji první majitel koupil na Alza.cz.

Když jsem ji ale instaloval do PC, namísto HD4850, tak grafická karta je funkční, ale referenční ventilátor se neroztočí. Když jsem zkusil do 4-pinu zapojit jiný FAN, tak ten funguje.

Znamená to automaticky, že je vadné chlazení? Myslíte si, že mohu uplatnit záruku, i když jsem nebyl první kupec?

Díky všem za rady.

P.S.: Mám MB s PCIe 1.1 a zdroj Thermaltake 750W.
febrik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: HD4870X2 a referenční chlazení

Příspěvek od febrik »

Nejsem si jistej, ale chlazení má ještě minikonektor přímo do karty, to by sice nemělo ovlivnit samotnou funkci větráčku (hádám že to má něco společnýho s ovládáním otáček), ale omrknout to můžeš.
Jinak na reklamaci nárok máš, ale potřebuješ od původního majitele dostat fakturu, nebo její kopii, nebo to můžeš vzít přímo přes něj, ale to je spíš otázka důvěry. Nicméně v Alze se nenech odradit otrávenejma ksichtama techniků, občas tam jednomu tečou nervy (jak technikům, tak zákazníkům :-D ), ale většinou v pohodě.
Intel Core i7-3930K | Asus Rampage IV Extreme | Corsair DIMM 16GB DDR3-2133 Quad-Kit Dominator GT | Asus ENGTX690-4GD5 | OCZ Vertex 4 Series 256GB | Enermax Liberty Revolution85+ 1250W
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“