Problem s procesorom
- witcher396
- Nováček

-
Problem s procesorom
Zdravím. Chcel by som Vás požiadať o radu. Mam PC so zakladnou doskou 945P7AD/945G7AD s procesorom Intel Pentium Dual core 1,8 GHz. V manuali ten procesor nieje medzi podporovanými, napriek tomu, že ide bez problemu. Tak nedavno som ho chcel upgradenuť, kupil som Intel Pentium Dula core 2,8 GHz, ale už mi ho doska nechcela zobrať. Proste som ho zapol, chladiče sa roztočili a vobec nič sa ďalej nedialo. Je to tým, že nový CPU má inú technologiu (nm), alebo je nutné updatenuť BIOS, alebo niečo iné?? Velká vďaka za každú radu.. 
- Mirek E.
- Začátečník

-
Re: Problem s procesorom
Pokud procesor není podporován, tak ho s nějvětší pravděpodobností nerozchodíš ani flashem novějšího BIOSu.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- witcher396
- Nováček

-
To ma napadlo tiež, ale nechapem ako potom ten povodny CPU može isť ked nieje podporovaný.. 
- Lokomotiva
- Začátečník

Pokud deska - její BIOS - nějaký procesor nepodporuje, tak mu obvykle neumí nastavit ani to základní - napětí a frekvenci.
Že ti nepodporovaný procesor na desce běží je fajn, ale není vyloučeno, že s nesprávnou frekvencí a s nesprávným napětím.
Také nemůžeš mít opravené ev.chyby procesoru cestou microcode update apod.
Prostě plnohodnotné použití procesoru to není.
A také není možné odvodit, že když mi na desce nějak funguje jeden nepodporovaný procesor, že mi na ní bude fungovat libovolný další nepodporovaný.
Že ti nepodporovaný procesor na desce běží je fajn, ale není vyloučeno, že s nesprávnou frekvencí a s nesprávným napětím.
Také nemůžeš mít opravené ev.chyby procesoru cestou microcode update apod.
Prostě plnohodnotné použití procesoru to není.
A také není možné odvodit, že když mi na desce nějak funguje jeden nepodporovaný procesor, že mi na ní bude fungovat libovolný další nepodporovaný.
- witcher396
- Nováček

-
Myslim, že som to jasne pochopil. Velká vďaka za všetko...