1) Našel jsem si příslušný port: http://www.freshports.org/sysutils/3dm/
2) Našel a stáhl jsem vhodný balíček: ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports ... .3.0.4.tgz
3) Ještě ve Windows jsem rozbalil tenhle balíček do sdílených disků FreeNASu.
4) Dostal jsem dva soubory, 3dm-bsd.tgz a install.3dm, který se podle obsahu jeví jako instalační skript
5) Přešel jsem k počítači s FreeNASem a spustil na něm shell
6) Přešel jsem do adresáře odpovídajícího tomu sdílenému disku a pomocí ls zkontroloval, že tam ty dva rozbalené soubory opravdu jsou
7) Pomocí ls -al jsem ještě ověřil, že install.3dm má atribut X.
9) Vylítla na mě spousta hlášení, ze kterých vyplynulo, že pokud to chci nainstalovat, mám to spustit jako ./install.3dm -i. Tak jsem to udělal.
10) Instalace se spustila. Dostal jsem pár dotazů na nastavení, které jsem zodpověděl.
11) Pak se ale měly zkopírovat soubory. No a to už neproběhlo. Instalační skript vypsal řadu hlášení o tom, že se nepodařilo zapsat soubor, protože disk je plný. Což možná je, možná ne (spíš bych řekl, že ne, protože FreeNAS je dost malý - spíš se mi zdá, že jsou příslušné části souborového systému nastavené jako read-only). A s tímhle už si neumím poradit
Prosím, pomozte mi někdo. Klidně může být i na místě (Praha) a za nějakou rozumnou odměnu, to je mi celkem fuk, hlavně když to 3DM bude chodit. Díky.