výměna OPA na zvukové kartě.
- Fox_25
- Začátečník
-
výměna OPA na zvukové kartě.
Čau, chtěl bych se zeptat zda by se někdo nepodíval jestli je NJM4558 zaměnitelný za OPA2132. Podle datasheet myslím že ano, ale raději se zeptám zkušenějších. Už mě ten zvuk XFi nebaví.
NJM4558
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 4558.shtml
OPA2132
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 2132.shtml
NJM4558
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 4558.shtml
OPA2132
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 2132.shtml
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna OPA na zvukové kartě.
Jsou záměnný a pomůžeš si.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- Fox_25
- Začátečník
-
Díky ti dobrá vílo.
Hned v pondělí a to vletím. Ale stejně jsou u creativu parchanti, jako DA použijí Cirrus Logic CS4382 na který jsem četl a slyšel samou chválu a jako OPA tam dají doslova takové mr*ky za pár korun které zabijí zvuk. Nj, vzal jsem moc levnou kartu a 3000.
Hned v pondělí a to vletím. Ale stejně jsou u creativu parchanti, jako DA použijí Cirrus Logic CS4382 na který jsem četl a slyšel samou chválu a jako OPA tam dají doslova takové mr*ky za pár korun které zabijí zvuk. Nj, vzal jsem moc levnou kartu a 3000.
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš zač, ošklivý trpaslíkuFox_25 píše:Díky ti dobrá vílo.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- Fox_25
- Začátečník
-
He he, měl za tím být ještě smajlík.
Myslíš že pokud bych sehnal datasheet výstupu mojí XFi že by se dala ještě poladit? Když se podívám na kartu tak je tam kaskáda kondenzátorů plus umlčovací tranzistory. A vzhledem k těm OPA za cca 3kč se domnívám že to bude stát taky za starou smradlavou bačkoru.
Myslíš že pokud bych sehnal datasheet výstupu mojí XFi že by se dala ještě poladit? Když se podívám na kartu tak je tam kaskáda kondenzátorů plus umlčovací tranzistory. A vzhledem k těm OPA za cca 3kč se domnívám že to bude stát taky za starou smradlavou bačkoru.
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zas zbytečně bych do toho nerejpal. Pokud se nepletu, tak ty operáky jsou v paticích, tudíž uživatelsky výměnné (a tak nějak se s tím počítá). Ostatní věci ne.
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenom nevim jestli ten OPA2132 utáhne sluchátka, co jsem zběžně prolítnul datasheet, tak jsem tam zahlídl výstupní (zkratový) proud 40 mA. Pokud to bude na line-out tak OK. Jinak souhlas s Trinomem, ten operák je i Unity gain stabilní, takže výměna bez problému...
A nezvažuješ i OPA2134 "s lampovým zvukem" nebo rovnou LME49720 jako totální Hájend?
A nezvažuješ i OPA2134 "s lampovým zvukem" nebo rovnou LME49720 jako totální Hájend?
- Fox_25
- Začátečník
-
Vzhledem k tomu že zvukovka viděla sluchátka snad jenom v obchodě je mi to jedno, ten výstup se mi zdá stejně přebuzený.
O OPA2134 jsem neuvažoval a na ten LME49720 se podívám, jen nevím jestli by to pro moji XFi nebylo už moc
O OPA2134 jsem neuvažoval a na ten LME49720 se podívám, jen nevím jestli by to pro moji XFi nebylo už moc
Rozumím, operáky stejně bohužel v paticích nejsou, zvažuji jestli se na SMD nevykašlat a nehodit tam rovnou patici. Jen s tím místem bude asi problém.Zas zbytečně bych do toho nerejpal. Pokud se nepletu, tak ty operáky jsou v paticích, tudíž uživatelsky výměnné (a tak nějak se s tím počítá). Ostatní věci ne.
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokoušet se dávat patice namísto SMD operáku bude pěkná prasárna, ale tady snad ani nebude potřeba, OPA2132 i LME49720 se vyrábí i v SMD pouzdru SO-8 a bude to myslím slyšitelný krok správným směrem...
// Nevím kde ty operáky chceš kupovat, pokud bys někde viděl LM4562 tak je to jenom starší označení právě pro LME49720. To LME mají i v GME, snad to bude za tu cenu originál od National Semiconductor...
// Nevím kde ty operáky chceš kupovat, pokud bys někde viděl LM4562 tak je to jenom starší označení právě pro LME49720. To LME mají i v GME, snad to bude za tu cenu originál od National Semiconductor...
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
V GME opravdu nekupovat, podle ohlasů tam mají pajcovaný čínský generátor šumu! Jistota originálu je u Farnella.
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si oponovat. V GME jdou sehnat jak originály (pod svými pravými jmény), tak i kopie pod značkou GME.
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, třeba u legendárních výkonových tranzistorů je to pravda: http://www.gme.cz/cz/search/?q=mj15003&w=1111, ale udělej si názor sám... http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php?id=11211
- Fox_25
- Začátečník
-
V GME nakupovat nebudu, dnes jsem byl v EZK(Rožnov) a co se nestalo, prodejna zrušena, parchanti jedni. Ještě že jsem si v pondělí udělal radost koupí jetého canonu eos 5D. Teď se chystám prubnout všechny elektra v okolí a uvidím.
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
EZK v Rožnově by mělo být přestěhovaný na ulici Tylovice, ale zavřený? No stejně tam asi nemají žádný rozumný SMD dvojitý OZ...
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
pokusim se trosku ozivit tento thread. kde tedy koupit "origo" LMka ktery jsou korektni a nesumej? nejlepe e-shop...nehodlam si pro par svabu projezdit pul republiky
- Fox_25
- Začátečník
-
To bude asi lepší prozkoumat případně se zeptat tady http://forum.audioweb.cz/index.php
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi fakt jedině ten Farnell, ale včetně pošty to bude pěkná pálka...
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
no prave...to za to dam to sami jako za zvukovku