výměna OPA na zvukové kartě.

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Fox_25
Začátečník
Začátečník

výměna OPA na zvukové kartě.

Příspěvek od Fox_25 »

Čau, chtěl bych se zeptat zda by se někdo nepodíval jestli je NJM4558 zaměnitelný za OPA2132. Podle datasheet myslím že ano, ale raději se zeptám zkušenějších. Už mě ten zvuk XFi nebaví.

NJM4558
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 4558.shtml

OPA2132
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 2132.shtml
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: výměna OPA na zvukové kartě.

Příspěvek od Trinom »

Jsou záměnný a pomůžeš si.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Díky ti dobrá vílo.

Hned v pondělí a to vletím. Ale stejně jsou u creativu parchanti, jako DA použijí Cirrus Logic CS4382 na který jsem četl a slyšel samou chválu a jako OPA tam dají doslova takové mr*ky za pár korun které zabijí zvuk. Nj, vzal jsem moc levnou kartu a 3000.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Fox_25 píše:Díky ti dobrá vílo.
Nemáš zač, ošklivý trpaslíku :-D
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

He he, měl za tím být ještě smajlík. :mrgreen:

Myslíš že pokud bych sehnal datasheet výstupu mojí XFi že by se dala ještě poladit? Když se podívám na kartu tak je tam kaskáda kondenzátorů plus umlčovací tranzistory. A vzhledem k těm OPA za cca 3kč se domnívám že to bude stát taky za starou smradlavou bačkoru.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Zas zbytečně bych do toho nerejpal. Pokud se nepletu, tak ty operáky jsou v paticích, tudíž uživatelsky výměnné (a tak nějak se s tím počítá). Ostatní věci ne.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Jenom nevim jestli ten OPA2132 utáhne sluchátka, co jsem zběžně prolítnul datasheet, tak jsem tam zahlídl výstupní (zkratový) proud 40 mA. Pokud to bude na line-out tak OK. Jinak souhlas s Trinomem, ten operák je i Unity gain stabilní, takže výměna bez problému...

A nezvažuješ i OPA2134 "s lampovým zvukem" nebo rovnou LME49720 jako totální Hájend? :)
Obrázek
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Vzhledem k tomu že zvukovka viděla sluchátka snad jenom v obchodě je mi to jedno, ten výstup se mi zdá stejně přebuzený. :P

O OPA2134 jsem neuvažoval a na ten LME49720 se podívám, jen nevím jestli by to pro moji XFi nebylo už moc :D

Zas zbytečně bych do toho nerejpal. Pokud se nepletu, tak ty operáky jsou v paticích, tudíž uživatelsky výměnné (a tak nějak se s tím počítá). Ostatní věci ne.
Rozumím, operáky stejně bohužel v paticích nejsou, zvažuji jestli se na SMD nevykašlat a nehodit tam rovnou patici. Jen s tím místem bude asi problém.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Pokoušet se dávat patice namísto SMD operáku bude pěkná prasárna, ale tady snad ani nebude potřeba, OPA2132 i LME49720 se vyrábí i v SMD pouzdru SO-8 a bude to myslím slyšitelný krok správným směrem...

// Nevím kde ty operáky chceš kupovat, pokud bys někde viděl LM4562 tak je to jenom starší označení právě pro LME49720. To LME mají i v GME, snad to bude za tu cenu originál od National Semiconductor...
Obrázek
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

V GME opravdu nekupovat, podle ohlasů tam mají pajcovaný čínský generátor šumu! Jistota originálu je u Farnella.
Obrázek
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Dovolím si oponovat. V GME jdou sehnat jak originály (pod svými pravými jmény), tak i kopie pod značkou GME.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Ano, třeba u legendárních výkonových tranzistorů je to pravda: http://www.gme.cz/cz/search/?q=mj15003&w=1111, ale udělej si názor sám... http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php?id=11211
Obrázek
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

V GME nakupovat nebudu, dnes jsem byl v EZK(Rožnov) a co se nestalo, prodejna zrušena, parchanti jedni. Ještě že jsem si v pondělí udělal radost koupí jetého canonu eos 5D. Teď se chystám prubnout všechny elektra v okolí a uvidím.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

:? EZK v Rožnově by mělo být přestěhovaný na ulici Tylovice, ale zavřený? No stejně tam asi nemají žádný rozumný SMD dvojitý OZ...
Obrázek
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pokusim se trosku ozivit tento thread. kde tedy koupit "origo" LMka ktery jsou korektni a nesumej? :( nejlepe e-shop...nehodlam si pro par svabu projezdit pul republiky
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

To bude asi lepší prozkoumat případně se zeptat tady http://forum.audioweb.cz/index.php
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Asi fakt jedině ten Farnell, ale včetně pošty to bude pěkná pálka...
Obrázek
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no prave...to za to dam to sami jako za zvukovku :(
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“