Vista nebo XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Inzaghi9
Nováček
Nováček

Vista nebo XP

Příspěvek od Inzaghi9 »

Zdravim, chci se zeptat jaká je kompatibilita her s OS Vista.
Mám OS XP sp3 a přemejšlim o Vistách, jenže hraji hodně her Call of Duty a world of warcraft, a chci vědět jak jsou na tom Visty jestli to bude v pohodě nebo jestli jsou nestabylní.... a budou ''problémy,, s hrama všeobecně.

sry za češtinu ale pospíchám na benzínku :-D

Moje Pc je:
Intel core 2 Quad /2.4Ghz/
Asus Radeon hd 3870x2 /1 Gb/
Zdroj- COLORsit 600W
Ram: 2Gb Kingstom / později rozšíření na 4Gb/
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vista nebo XP

Příspěvek od jan.svoboda »

Ahoj, se hrami by neměl být problém, ale doporučil bych přejít rovnou na Windows 7, na Visty se vykašli. Sám na Windows 7 pařím hry jako COD MW2 apod. bez jediných problémů.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Hry na Vistách nemívaly moc problémy, krom těch hodně starých, ale dnes funguje prakticky vše bezproblémově. Určitě ale Visty přeskoč, 7 jsou skoro to samé, akorát znatelně vylepšené.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Inzaghi9
Nováček
Nováček

Příspěvek od Inzaghi9 »

jde o to že mám vosty origo a sedmičky mam iso.
mam sedmičky na laptopu a delaj me porad problem s neoriginalitou.
porad me tam skače tabulka neoriginalni os atd...
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Aha, no v tom případě to sice řikám nerad, ale dej tam ty Visty. A to i proto, že Ti tu nebudeme radit s warezáckým systémem - viz. pravidla fóra.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Vista SP2 je o dost lepší OS než Vista bez SP.
Tak to tam klidně dej.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Tak 7 je o něco lepší, ale za ty prachy, co dáš za novou licenci, to nestojí.
Je to skoro to samé, nové funkce GUI se taky dají přidat externími prográmky.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630

Inzaghi9
Nováček
Nováček

Příspěvek od Inzaghi9 »

prachy u mě nehrajou roli klidně si koupim sedmičky, žiju v Anglii a tu jsou platové podmínky uplně jiné :-D takže jestli sedmičky jsou lepší ve viditelných věcech tak dam sedmu, ale jestli neni rozdil mezi vista sp2 a sedmou tak je zbytečný tam cpát sedmu
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

SP2 udelal hodne, ale na 7 to nema. 7 je ze 75% to co mela bejt puvodne slibovana Vista.
Btw. hlavne tebe reatail stoji +/- to co nas OEMko, co? :-D
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vistám (i s SP2) bych se osobně vyhnul velkým obloukem...
Hoď tam Win7, pokud nechceš investovat do Win7, tak zůstaň na "historických" WXP.
Inzaghi9 píše:mam sedmičky na laptopu a delaj me porad problem s neoriginalitou.
porad me tam skače tabulka neoriginalni os atd...
To tady řešit nebudeme....
SLP 2.1 použitý v origo OEM Win7 není zdaleka "neprůstřelnou ochranou originality", ale to je spíš věc pro undergroundové sajty a néé pro PCT... V tom Ti radit na PCT nebudeme...

SLP 2.1 je patentovaná ochrana OEM OS od MS, ale je využita (u Win7) asi tak na 25%... O důvodech "uškrcení na cca 25%" mužeme pouze spekulovat...
http://en.wikipedia.org/wiki/System_Loc ... stallation
http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 57078.aspx
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Shit píše:Vistám (i s SP2) bych se osobně vyhnul velkým obloukem...
Elaboraci, prosím.

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Maranov píše:
Shit píše:Vistám (i s SP2) bych se osobně vyhnul velkým obloukem...
Elaboraci, prosím.
Trvám na svém.
Naposledy upravil(a) Shit dne sob 30. říj 2010, 23:00, celkem upraveno 1 x.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Nevadí, pokračuj.

//e: na člověka v diskuzním fóru se ti nechce dost diskutovat. :-)
Naposledy upravil(a) Maranov dne sob 30. říj 2010, 23:02, celkem upraveno 1 x.

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nevidím jediný důvod, ať si každý sám otestuje Visty SP2 a Win7. :wink:

//EDIT
Maranov píše://e: na člověka v diskuzním fóru se ti nechce dost diskutovat. :-)
Opravdu nemám chuť na "hádky"a trvám na svém vyjádření uvedeném výše.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

To by se nemohl jeden thread s těmito tématy vyhnout hádce v názorech a OT? Tak už stačí, nenuťte mě promazávat polovinu příspěvků co jsou OT, ušetříte mi práci a budu na vás hodnější :-D Díky ;)
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Možná jsme se tu trošku blbě pochopili, já jsem se svou délkou spokojen. Jen jsem se ptal, co že to Shitovi osobně tolik vadí na Vistách...
Trochu jsem nečekal místo nastínění důvodů dětinské utvrzování, ale co už.

//jan.svoboda - Však já to taky nemyslím špatně, a ta polovina byla brána obrazně... Ale musíte pochopit zase vy mě, já se tu musím starat o to, aby se mimo jiné drželo tématu. Nic víc jsem nechtěl naznačit a nejsem tu proti nikomu, takže to fakt neber jako dětské utvrzování kolego ;) Ale posty "Trvám na svém.", "Nevadí, pokračuj." atd. přeci nemají moc společného s probíraným problémem...

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Maranov píše:Jen jsem se ptal, co že to Shitovi osobně tolik vadí na Vistách...
Lze to i vyčíst na sajtách zabývajících se touto problematikou => takže jenom velmi stručně...

Win 7 mají:

a) rychlejší start OS
b) rychlejší práce s aplikacemi
c) menší HW nároky
d) v defaultu lépe nastavené Řízení uživatelských účtů
e) lepší podpora SSD
f) lépe vyřešené "hledání"
g) bude delší podpora tohoto OS (byť to je pouze moje domněnka) - prodejnost těchto OS hovoří sama za sebe...
h) slova Steve Ballmera o Win 8 (strach z důvodů povedenosti WXP a Win7, o Vistách ani slovo... Proč asi?)
i) lépe přispůsobené API pro lepší chod antiviráků
j) Našlo by se toho víc... , ale jdu už spát :)

Uznávám, že Vista udělala se svými SP velký krok v před, ale i tak Win7 vycházejí znatelně lépe. Je to i logické/marketing, jelikož MS vše vsází (t.č.) na Win7 a nemá jediný důvod "zcela" přetransformovat Visty na Win 7.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Přidal bych i inteligentněji integrované součásti systému, lepší gadgets, celkem použitelné vylepšené GUI, Homegroup, Libraries... ale zase bych neřekl "Visty rozhodně ne.", ty fungují celkem OK a bezproblémově.

Pokud Inzaghi9 nevadí dodatečná investice, určitě není hloupost upgradovat, ale Visty by posloužily taky dobře.

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jaká verze to je visty? nešel by použít nějaký upgrade na W7? jestli byly koupené nějak těsně před vydáním W7, šlo by využít možnosti zdarma přejít... Vista je takovej blbě optimalizovanej nedodělek, kterej sice má pěkný funkce, ale celková funkčnost je dost... kontroverzní.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“