Takže sem si prvně myslel, že je to HW problém, tak jsem dělal různý testy stability, který ale reportovaly výsledky bez problémů, pokud test nejel ty cca 2-3 dny. No a pak mě napadlo nechat PC spuštěný v jiným OS, protože už jsem nevěděl, co s tím dál. No a tak jsem zjistil, že ve Windows 7 - 64 i 32 bit PC jede v pořádku, oproti XP (nyní jedu pod Win. 7 - 32 bit už 7. den v kuse).
V počítači mám všechny tyto OS (Win. XP - 32bit, Win. 7 - 32/64bit) již od začátku, ale zřejmě jsem v XP nejel v kuse 2-3 dny, nebo to nedělalo, když jsem si toho nevšiml hned od začátku. Tohoto jsem si všiml až po cca půl roce od zakoupení PC dílů. A další skoro půlrok se s tímhle broblémem „peru“ a musim to označit za anomálii
Jediné, co můžu konstatovat je, že je to jakási kolize mezi „novodobým“ HW a již zřejmě ne 100% podporou staršího (ale pro mě furt nejlepšího) OS. Takže nevím, jestli jsem jedinej s tímto problémem na tomto HW (viz sestava v podpisu) a OS Win. XP.
Ještě k tomu dodám, že na všech OS běží ty samý programy (vyjma Seven 64 bit) a příští víkend mám naplánováno zkusit spustit XP bez dalších nepotřebných aplikací (QIP, SpeedFan...), jestli náhodou nějaká z nich je po delší době provozu v XP nestabilní a byla by schopna shodit jádro systemu XP (?).
Nebo mám chápat, že muj aktuální HW už není pro postarší Windows XP ?
Řešením pro mě teda zatím je (a ani moc nedoufám, že se najde jiné), že PC budu používat defaultně ve Win. 7 - 32 bit, ale přeci jen bych ten nešvar s XP chtěl vyřešit.
Předem díky všem za jakekoli nápady, návrhy a postřehy.