HTC Touch Diamond 2

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Thellwin
Administrátor
Administrátor

HTC Touch Diamond 2

Příspěvek od Thellwin »

Překvapeně koukám, že tu ještě není téma k tomuhle telefonu, tak budu první.

Od včerejška jsem hrdým (no zas tak moc ne) majitelem tohoto telefonu a hned musím řešit první problém. TouchFlo 3D mi prostě nevyhovuje. Rád bych používal tu klasickou prázdnou Home obrazovku, na kterou si dám to co chci já. Předtím jsem měl Kaisera a přetvořil jsem si ho k obrazu svému, takže bych rád všechno tohle přenesl i na Diamonda. Bohužel jsem zjistil, že nevím, kde tu mrchu deaktivovat, po chvilce googlení jsem sice našel easy postup (Start - settings - home - atd...), ale ten nemůžu aplikovat, protože mi připadá, jako kdybych měl půlku nabídek v nastavení (mimojiné právě položka Home) buď skrytých a nebo tam vůbec nebyly.

Netuší někdo co s tím? Telefon je klasicky oficiální CZ verze koupená u nás, verze TF3D 2.0.37889.1 a předchozí majitel ho prý uvedl do stavu při koupi.

Thx za rady :)

EDIT - aha, jsem trochu natvrdlej, už jsem to našel :)
Goldnoob team proud member!
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC Touch Diamond 2

Příspěvek od karf »

asi takhle...ROM energy? :)
Obrázek

Jo a nebo už vím co myslíš - start - nastavení - today a v záložce items si vybereš buďto sense a nebo něco jiného...

já koupil raphaela před pár týdny a dodneška mě pěkně sere takže přeju příjemnou zábavu. symbian rulezzz :lol:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jj, to jsem myslel, ale zaboha jsem nemohl najít tu položku today, problém byl v tom, že v TF3D to není (a nebo jsem to nenašel) a nevšiml jsem si toho menu vlevo dole, které mě přeplo do klasického nastavení.

Já zatím celkem citelně pociťuju absenci dpadu, ale naopak s potěšením musím konstatovat, že váhově a rozměrově je to úplně něco jiného než Kaiser. A spokojenej snad budu, až si to předělám tak, jak to potřebuju :)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Jojo, v základu to "Settings" míří do HTC Sense záložky Settings, kde pod pravým softkey -> all settings se nachází to původní. No a pak v Today to je pod záložkou "Items" pod jménem "Sense" (předpokládám, že tam je ta 2.54 ofic. ROMka s Sense 2.5).

Jinak já si pořídil HD2, včera to přišlo. Úžasná bestie. I ta oficiální ROMka není špatná (3.14). Ale HD2 tu má snad svůj thread, tak budu básnit tam :D
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
stihacka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stihacka »

Pro TD2 můžu vřele doporučit ROMky od Adowa jménem Eržika D2, teď už ve verzi 2.0.
i5 2500k 5GHz, 16GB G.Skill RIPJAWS, MSI 1050Ti Aero, Asus P8P67, SSD Crucial 256GB, HDD 640GB+2TB, Seasonic M12II 520W, Noctua - Vodník: Cawedog Zouy, UniGPU, Chipset, Laing, Mora...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Po cca týdnu používání TD2 musím říct, že volba byla správná. Jak jsem zjistil už u Kaisera, tak HW klávesnici k životu opravdu nepotřebuji, naopka musím ocenit kompaktní rozměry tohohle telefonu a proti QVGA 320*240 je WVGA 800*480 rozdíl opravdu obrovský, to se ani nedá srovnat. Nechal jsem tam ROMku z výroby, rychlostně mi vyhovuje a já si radši upravím telefon podle svého.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Kaiser je předchůdce Touch Pro? :oops:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Áno, starší HW, ale narozdíl od TP má naklápěcí mechanismus u klávesnice (Tilt). A mix TP a Kaisera se jmenuje Touch Pro 2 (AT&T Tilt 2).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak došlo k tomu, co jsem nechtěl, ale budiž. Sháním jinou ROM, než je ta původní.

O co mi hlavně jde:

Větší stabilita
Větší výdrž baterie

Vzhledem k tomu, že flashování ROM je pro mě věc do teď neznámá, tak se v tom trochu topím. Pročetl jsem pár českých fór a samozřejmě se regnul na XDA, jenže těch ROM na výběr je tolik, že všechno to testovat fakt nechci, ani na to nemám čas. Zatím nevím, zda budu nadále používat svá klasická čístá WM s mými úpravami a today pluginy, nebo mě něco zaujme natolik, že si ponechám nějakou tu nástavbu. Z toho co jsem vyčetl se zdá, že všechny ty Sense a Manilla nástavby by měly jít v každé ROM deaktivovat. Pokud je tomu jinak, budu rád, když mě někdo vyvede z omylu.

Zatím to vypadá takhle. Funkčně mi to celkem vyhovuje, ale má to své mouchy.

Obrázek

Mohl by někdo doporučit nějakou konkrétní ROM, splňující výše zmíněné požadavky? Ideálně něco už odzkoušeného, telefon potřebuju používat, na dělání testera nemám čas a náladu. Čestina není nutnost, klidně i anglickou, co se týče verze WM nevím, většina ROM co jsem prohlížel byla založena na 6.5.(x). Moc se neorientuju v těch verzích Manilla 2.1/2.5, Titanium, Sense, takže se těžko vybírá. S tím HSPL se snad nějak podle návodu poperu, akorát nevím, jestli je nutné při změně ROM měnit i Radio a případně jakou verzi.

Za jakoukoliv pomoc předem děkuji :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Dovolím si novým postem.

Netuší někdo, proč mi nejdou normálně kopírovat soubory přes BT z PC do telefonu? V PC mám obyčejný BT dongle, jako soft používám BlueSoleil, který k tomu byl na cd. Všechny telefony, které tu mám, normálně fungujou (SE K750i, N6600i Slide) i u Kaisera to normálně fungovalo, jenom tady, mi to vůbec nenabídne možnost procházet složky v telefonu a kopírovat ať už do nebo z telefonu.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Na mobilu zkus v Bluetooth nastavení klepnout na PC -> pravý softkey Menu -> Update a podívat se, jestli to nabídne k povolení BT FTP.
Mě to s firemním notesem a HP ovladačema funguje, na vlastním HP a ofic MS ovladačema ne...

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To PC -> atd. tam nikde nemůžu najít :(
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Tím PC myslím klepnout na to zařízení PC/notebook v seznamu spárovaných zařízení.

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To jsem zkoušel, nic tam není.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

nic není v té nabídce po kliku na Update nebo po rozbalení toho pluska u toho zařízení?

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tam není ani žádný update, natož křížek :-D
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

http://www.youtube.com/watch?v=vOKVZk9hv_o
MyMobiler to nahrál do špatného rozlišení, tak snad to nějak z toho uvidíš... Na konci klikám na to Update

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak to máš evidentně nějaký jiný (WM 6.5.x?) než já, já mám klasicky WM 6.1 a vypadá to o dost jinak, žádný křížek k dispozici není :(
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Aha, 6.1, tam bude ještě asi starší verze ovladačů (já mám tu z 6.5, 6.5.3 ještě ofic update pro HD2 nevyšel... a kdoví, jestli vyjde). Hoď screenshoty, jak to vypadá (předpokládám, že TD2 má již novější Widcomm BT stack a né ten Microsoftí).

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Trochu se zpožděním, ale přece :)

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Jinak jsem si všiml zajímavé věci, když to chci připojit k PC, tak se objeví XY bylo connected a za pár vteřin hned že zase disconnected, ale přitom třeva vizitku to pošle.
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“