Rozšíření kapacity RAM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
e.mill
Nováček
Nováček

Rozšíření kapacity RAM

Příspěvek od e.mill »

Zdravím,
mám základní desku Gigabyte P55A-UD3 s Dual Channel a v ní osazeny Kingston HyperX Genesis 2x2GB kit, 1333 Mhz CL7. Chtěl bych RAM rozšířit na 8 GB. Je mi jasné, že by byl lepší kit 2x4GB, ale zajímá mě, zda půjde výkon RAM dolů, pokud bych ke stávajícímu kitu přidal ještě jeden identický 2x2GB a získal tak celkově 4x2GB RAM. Počítač využívám převážně na hry.

Zbytek sestavy:
i5 760 + Scythe Grand Kama Kross
Sapphire HD 5850 Toxic
WD Caviar Black 500GB + WD Caviar Green 500GB
zdroj Gigabyte Superb 720
skříň Antec Nine Hundred Ultimate Gamer Case

OS Win 7 Ultimate 64 bit

Děkuji za každou odpověď :)
Kyuubi
Začátečník
Začátečník

Re: Rozšíření kapacity RAM

Příspěvek od Kyuubi »

Žádná hra ti nevyužije víc jak 4GB,takže je to zbytečný.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Výkon dolů nepůjde. Toho se vůbec neboj.
Jen jak píše výše Kyuubi, tak hry to vůbec nevyužijí a nepřidá ti to žádný výkon.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já bych to upřesnil - žádná 32bitová hra to nevyužije. teoreticky jen 64bitová hra, kterých je zatím relativně málo, a i tak jejich spotřeba paměti není nijak extrémní. takovéhle množství paměti jde ale využít i jinak - třeba jde bez starosti zrušit swap, mít spuštěné všechno najednou, a spousta dalších vyfikundací, které se netýkají těch kdo musí pamětí šetřit. mimoto samozřejmě v úvahu přichází (polo)profi editace fotek a videa, tam paměti není nikdy dost.
ignorelist: kremrole a dezoláti
e.mill
Nováček
Nováček

Příspěvek od e.mill »

O.K. díky moc za názory.
Je fakt, že 64 bit her je minimum a hry, které využijí 3 GB a více paměti budou přibývat pomalu. Přece jen dnešní standard je 4-6 GB RAM. Zpracování videa a fotek sice provádím ale není to nic extrémního.
Zřejmě tedy zůstanu u současných 4 GB a počkám až bude rozšíření RAM opravdu akutní a potom nejspíš zvolím nový kit 2x4 GB s 1600 Mhz a rozumným časováním, který s přetaktovaným procesorem poslouží lépe a současný kit někomu střelím za pár stovek.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pozor, 4GB moduly je skoro zázrak vůbec sehnat.
ignorelist: kremrole a dezoláti
e.mill
Nováček
Nováček

Příspěvek od e.mill »

Díval jsem se orientačně na internet a kity 2x4GB jsou opravdu většinou na objednávku nebo nejsou skladem. Našel jsem pouze jedny Corsair Dominator na časování CL9. Ale jsem zvyklý na Kingstony a s jinými značkami nemám zkušenosti.
Doufejme, že vývojem a zvyšující se potřebou po rozšířování pamětí se zvýší i dostupnost modulů s větší kapacitou než 2GB.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Kingston, Geil, Corsair... to máš fuk. Výkon maj všechny stejný a kupovat dle OC? Jedině pro fanouška OC. Za RAM se připlácet nevyplácí...
Na druhou stranu, na objednávku je máš za 14dnů doma. Kámoš si teď objednával zrovna nějaké Kingstony (co říkal)
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
letave
Nováček
Nováček

Příspěvek od letave »

cenu ale je to opravdu zbitečný [urlhttp://www.alza.cz/pameti/ddr3/8gb-kit-2x4gb/18850357.htm][/url]
core i5
hd redeaon 5550
4 gb kit 2x2
Odpovědět

Zpět na „Paměti“