Základní otázky
Jaký je váš rozpočet?
Zhruba kolem 16/17 tisíc s DPH
*zhruba kolem 15 bez DPH
Jakou velikost notebooku preferujete?
a) lehce přenosný (úhlopříčka displeje 12“ a méně)
b) tenký a lehký (13“ – 14“)
Preferujete nějaké značky?
Klasika
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Budu na něm používat grafické aplikace.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Každý všední den ho budu nosit do školy. Doma budu používat stolní pc.
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Jen na odreagování co pujde to pujde.
Hlavně aby to zvládalo PhotoShop CS5 a obdobné softwery + 3Ds max
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
No co nejdýl jak každý aspoň ty 3 hodinky
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Nejlíp bez (cena) jsem vlastník MSMNK
Displej
Co nejlepší ale asi si nemůžu vybírat
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
Co nejblíž 4:3
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
a) klasický displej
1. XGA – 1024 x 768
2. SXGA – 1400 x 1050
3. UXGA – 1600 x 1200
b) širokoúhlý 16:10
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
2. WSXGA 1680 x 1050
3. WUXGA 1920 x 1200
c) širokoúhlý 16:9
1. WXGA 1366 x 768
2. WXGA++ 1600 x 900
3. WUXGA 1920 x 1080
Co bude to bude :-/
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Preferuji matný. Ale...
Kvalita zpracování a design
Samozřejmě co nejlepší každodenní použití
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Nemusim naleštěný plasťáky
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
Aspoň 3 roky bych potřeboval určitě
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel
Jak velká má být operační paměť?
Snadno rozšiřitelná (4gb)
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Nvidia je na "profesionální" využití lepší ale když to skončí u integrovaný (zcela určitě) spíš asi tu integrovanou prý jsou ty intel HD už vcelku výkonný.... ?
Jak velký má být pevný disk?
No nehraje velkou roli.
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
No nepotřebuji ale bodla by
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
potěší
Máte nějaké speciální požadavky?
Shrnu to:
Školní použití- Grafické aplikace (3D, 2D, střih...)
!!! Každý den v akci !!!!
Lehčí ideálně 14"
Dneska bych si ho měl už objednat
Mám už nějkaký ten typ ale záměrně si ho nechám zatím pro sebe
Díky moc za každou radu
Výběr notebooku (dotazník)
Moderátor: Don
- Oudjej_54
- Nováček
-
- Butch
- Středně pokročilý
Re: Výběr notebooku (dotazník)
Co se tyce parametru, tak tento by ti mohl vyhovovat:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82817
Akorat nevim jak je to u nej s plasty a kvalitnou zpracovani, v ruce jsem ho nemel.
Mozna horsi nez Edge rady.
Osobne bych treba nesel do Lenovo Edge 14" - ten jsem instaloval a kvalita zpracovani silena.
Tusil bych ze prave ten jsi mel vyhlednuty.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82817
Akorat nevim jak je to u nej s plasty a kvalitnou zpracovani, v ruce jsem ho nemel.
Mozna horsi nez Edge rady.
Osobne bych treba nesel do Lenovo Edge 14" - ten jsem instaloval a kvalita zpracovani silena.
Tusil bych ze prave ten jsi mel vyhlednuty.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Oudjej_54
- Nováček
-
Tak to je bomba měl no a pak jsme ještě pokukoval i po http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-v460-d193265.htm
Jde mě o to že mám kdyspozici WorkStation na složité projekty tak váhám zda by mi nestačila integrovaná a pořádné zpracování na časté přenášení
Díky
Edit: Ještě připadá v úvahu SL412 (kvalita zpracování/integrovaná grafika)
Jde mě o to že mám kdyspozici WorkStation na složité projekty tak váhám zda by mi nestačila integrovaná a pořádné zpracování na časté přenášení
Díky
Edit: Ještě připadá v úvahu SL412 (kvalita zpracování/integrovaná grafika)
- Butch
- Středně pokročilý
Ten co pises je zajimavej, a nejlepsi je ze nema OS.
To znamena ze kdyz objednas po netu, tak muzes vratit do 14 dnu, kdyz to dodas zpet ve 100% stavu. Vzhledem k tomu ze nema os, tak se nestane to ze prodejce ti rekne ze uz jsi nejake upravy na nem delal(doinstalace win atd...kdyz si koupis nb s os) A pripadne muzes pak odstranit odily a naformatovat a bude jako kdyz jsi ho koupil.
Ono do tech cca 20000Kc ty tela tech nb budou podobne nic extra. Ale nejaky Idea pad jsem od Lenova uz instaloval a rozhodne na me pusobil pevnejsim a robusnejsim dojmem nez Edge.
SL radam bych se uplne vyhnul, proslo mi rukama par desitech SL410, SL300 (predchudce).
Lenovo tam vyslovene setri uplne na vsem, blbe se to rozebira . Je to spis takovej notes pro asosku do kanclu, ktera to moc nenosi a moc od nej nechce. Na prenaseni moc ne.
To znamena ze kdyz objednas po netu, tak muzes vratit do 14 dnu, kdyz to dodas zpet ve 100% stavu. Vzhledem k tomu ze nema os, tak se nestane to ze prodejce ti rekne ze uz jsi nejake upravy na nem delal(doinstalace win atd...kdyz si koupis nb s os) A pripadne muzes pak odstranit odily a naformatovat a bude jako kdyz jsi ho koupil.
Ono do tech cca 20000Kc ty tela tech nb budou podobne nic extra. Ale nejaky Idea pad jsem od Lenova uz instaloval a rozhodne na me pusobil pevnejsim a robusnejsim dojmem nez Edge.
SL radam bych se uplne vyhnul, proslo mi rukama par desitech SL410, SL300 (predchudce).
Lenovo tam vyslovene setri uplne na vsem, blbe se to rozebira . Je to spis takovej notes pro asosku do kanclu, ktera to moc nenosi a moc od nej nechce. Na prenaseni moc ne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Oudjej_54
- Nováček
-
Tak to jsem rád že jsi mě od toho L412 (je to nová řada na stejnám šasi) odradil už jsi ho chtěl koupit
Pak mě na konkurenčním foru doporučily si připlatit za HP 6450b že by mi integrovaná grafika na jenodužší úkony měla stačit a zbytek na stolním pc má vysoké rozlišení, horčíkový rám...
Jenže pak můžu rovnou šáhnout po HP 6550b a stolní pc zahodit
Moc děkuji
Pak mě na konkurenčním foru doporučily si připlatit za HP 6450b že by mi integrovaná grafika na jenodužší úkony měla stačit a zbytek na stolním pc má vysoké rozlišení, horčíkový rám...
Jenže pak můžu rovnou šáhnout po HP 6550b a stolní pc zahodit
Moc děkuji
- rkoky
- Nováček
-
Potřeboval bych pomoc s výběrem nového notebooku.
Mým nejdůležitějším kriteriem je to, aby uměl přehrát HD filmy a hlavně aby když ho propojím hdmi kabelem s TV tak aby se při pouštění filmu obraz nesekal nebo nezpožďoval. Chtěl bych se rovněž zeptat jestli noteboky s označením HD u grafiky toto umějí nebo to není pro tuto funkci rozhodující. Mám doma počítač, ale nechci ho nechávat v obýváku kvůli image a zabere to i místo. Notebook bude přeci jenom lepší.
Děkuji za jakoukoliv radu.
Mým nejdůležitějším kriteriem je to, aby uměl přehrát HD filmy a hlavně aby když ho propojím hdmi kabelem s TV tak aby se při pouštění filmu obraz nesekal nebo nezpožďoval. Chtěl bych se rovněž zeptat jestli noteboky s označením HD u grafiky toto umějí nebo to není pro tuto funkci rozhodující. Mám doma počítač, ale nechci ho nechávat v obýváku kvůli image a zabere to i místo. Notebook bude přeci jenom lepší.
Děkuji za jakoukoliv radu.