Vodní chlazení - vybíráme komplet
Moderátor: morke
- Woyta
- Středně pokročilý

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet
2m hadic, 2 rady 360 a 240, cpu, chipset fc na grafive, 250ml expa a 750ml mi staci.
Mora je trosku extrem.
Mora je trosku extrem.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- kucatuning
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tak přinejhorším bude radiátor venku. Jinak ten box na HDD tam nemám (vykuchal jsem ho ven) disky mám pod mechanikou.
NB: Acer 1810TZ CPU: SU4100 1,3Ghz Ram: 2x2Gb HyperX HDD: SSD 60Gb OS:Windows 7 HP 64bit
Monitor: 2x Samsung 2443BW
- gejmer
- Začátečník

-
Já Ti rozumim a asi bych to udělal zrovna tak:)kucatuning píše:wow 4k za chipset chladič se mi zda dost. Deska má vše spojený HP takže by stačil jen uni.
Když sundám z X58 ten černý chladič je tam krásna (sice asi hliníková ) plocha
Mrkni třeba sem na tenhle topic http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=207977
Prostě stačí univerzální blok.
Každopádně změř si rozteče děr a kdyžtak bych zkusil nějaký uni blok:)
- kucatuning
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přesně, na chipset je jedno co vyberu za blok? rozteč se upraví případně si nechám něco na přichycení udělat.
/edit: foto vnitřku se vzduchem

Grafiku mám pasivně ... tohle bylo jen na test co grafika zvládne (2x12fan).
/edit: foto vnitřku se vzduchem

Grafiku mám pasivně ... tohle bylo jen na test co grafika zvládne (2x12fan).
NB: Acer 1810TZ CPU: SU4100 1,3Ghz Ram: 2x2Gb HyperX HDD: SSD 60Gb OS:Windows 7 HP 64bit
- gejmer
- Začátečník

-
Je to jedno:-) Sám vidíš,že ten blok z topicu na XS foru není nijak složitý:) Změř si šuplerou rozteče ať koupíš blok co padne akorát. To je celá věda.kucatuning píše:Přesně, na chipset je jedno co vyberu za blok? rozteč se upraví případně si nechám něco na přichycení udělat.
Jinak mně těší,že i z mého rodného města se najde computerista nadšenec.Též jsem Turnovák:)
- kucatuning
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ok, změřeno a vybráno (rozteč mám 59)
>Blok EK<
>Blok EK<
- Woyta
- Středně pokročilý

Jestli to budes davat na hlinikovou plochu tak by bylo dobre zakladnu poniklovat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
hele, uz nekolikrat jsem resil, ze dal nekdo na dobrej radiator na prd fany a divil se teplotam (typicky prave AC, nexus a podobne). pak tam dal misto toho noctuu na LNA nebo alespon treba scythe sflex a najednou teploty o 5 stupnu dolu...ale premlouvat te nebudu
ovsem pokud bys mel opravdu hodne zajem, muzu najit odkaz na jedno konkurencni forum, kde jsem pred par mesici zrovna toto resil...a kde sam zakaznik pak psal jaky to byl rozdil...
a k te kapaline - ona totiz samotna mora sezere pul litru a pokud vim, tak jsem se ti za tuhle spatnou x let starou informaci uz nekolikrat omluvil, tak nevim co mas porad za problem. a faktem je, ze na normalni okruh bez veci typu mora jeden litr vzdy stacil, staci a stacit bude, i kdyz tu budes povidat co chces...
a imho je lepsi koupit kapalinu cerstvou, nez rok skladovanou ve skrini. ale to uz je jen detail.
a k te kapaline - ona totiz samotna mora sezere pul litru a pokud vim, tak jsem se ti za tuhle spatnou x let starou informaci uz nekolikrat omluvil, tak nevim co mas porad za problem. a faktem je, ze na normalni okruh bez veci typu mora jeden litr vzdy stacil, staci a stacit bude, i kdyz tu budes povidat co chces...
a imho je lepsi koupit kapalinu cerstvou, nez rok skladovanou ve skrini. ale to uz je jen detail.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- gejmer
- Začátečník

-
Mně se spíš zamlouvá Cawedogova TOKRA,je levnější,vypadá taky dobře a je PONIKLOVANÁ,takže se bude líbit i Woytovi
Teď mně napadlo,máš k té P6T Deluxe manuál? Možná by tam mohl být i blok vyloženě doporučený přímo Asusem. Nepíšou tam něco??
(K mé Rampage II Extreme je v návodu přímý odkaz na chipset blok od Swifftech,jako volitelny doplněk. Normální, ne fullboard.)
Teď mně napadlo,máš k té P6T Deluxe manuál? Možná by tam mohl být i blok vyloženě doporučený přímo Asusem. Nepíšou tam něco??
(K mé Rampage II Extreme je v návodu přímý odkaz na chipset blok od Swifftech,jako volitelny doplněk. Normální, ne fullboard.)
No sežere celý litr.Ale v podstatě s Tvym odůvodněním souhlasím.Tak už se nezlob,omlouvam se za to rýpnutí:)MaWa píše:a k te kapaline - ona totiz samotna mora sezere pul litru a pokud vim, tak jsem se ti za tuhle spatnou x let starou informaci uz nekolikrat omluvil, tak nevim co mas porad za problem. a faktem je, ze na normalni okruh bez veci typu mora jeden litr vzdy stacil, staci a stacit bude, i kdyz tu budes povidat co chces...![]()
- kucatuning
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je jasný že mám manuál.... ale asi nejspíš tam nic psát o tom nebudou. To je jedno stejnak teď musím pořešit kam dát radiátor.
Jinak nakupovat budu zatím tedy >tohle<
Jinak nakupovat budu zatím tedy >tohle<
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
hadici vezmi masterkleer. ty alphacool v tomhle rozmeru 13-10 jsou tvrdy.
pumpu bych vzal laing 1T plus + top, pokud chces D5 tak opet jedine s TOPem, ale to je litr navic. a 1T plus + top staci skoro na jakykoliv okruh, takze imho D5 je zbytecna.
pumpu bych vzal laing 1T plus + top, pokud chces D5 tak opet jedine s TOPem, ale to je litr navic. a 1T plus + top staci skoro na jakykoliv okruh, takze imho D5 je zbytecna.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Woyta
- Středně pokročilý

Ten top na DDC mozna od XSPC s expou pokud chces usetrit nejake misto.
Kdyz D5 tak vario. Stahnes otacky a je klid.
masterkleery jsem ted bral domu na zkousku. Tak jsem na "Tygon pro chude" zvedavej.
Kdyz D5 tak vario. Stahnes otacky a je klid.
masterkleery jsem ted bral domu na zkousku. Tak jsem na "Tygon pro chude" zvedavej.
- myom
- Středně pokročilý

davat na D5 tu redukci z 1/2" na 1/4" je skoda. hrozne ji to ubere na vykonu. to u radeji udelat mod, ktery jsem tady delal. drzel bych se osvedcene klasiky DDC s topem.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- kucatuning
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky si to myslim co jsem to tu pročetl tak se doporučuje Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP ...
to Woyta : jakej je rozdíl mezi alphacoolem a xspc. Na alphacoolu maj jen podivně jen laing s alphacool topem... v případě xspc bych musel zvlášt což je +kč ... tak aby ten rozdíl byl k něčemu přínosný.
to Woyta : jakej je rozdíl mezi alphacoolem a xspc. Na alphacoolu maj jen podivně jen laing s alphacool topem... v případě xspc bych musel zvlášt což je +kč ... tak aby ten rozdíl byl k něčemu přínosný.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
xspc top je o neco vykonnejsi.
jinak tahle pumpa http://www.alphacool.cz/produkt/Laing_D ... l_TOP.html je toto http://www.alphacool.cz/produkt/Laing_D ... _Plus.html plus toto http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... C_TOP.html
tzn stejne tak muzes koupit toto http://www.alphacool.cz/produkt/Laing_D ... _Plus.html + toto http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_La ... i_TOP.html
ale je pravda, ze to ve vysledku vyjde o neco draz...
jinak tahle pumpa http://www.alphacool.cz/produkt/Laing_D ... l_TOP.html je toto http://www.alphacool.cz/produkt/Laing_D ... _Plus.html plus toto http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... C_TOP.html
tzn stejne tak muzes koupit toto http://www.alphacool.cz/produkt/Laing_D ... _Plus.html + toto http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_La ... i_TOP.html
ale je pravda, ze to ve vysledku vyjde o neco draz...
- Woyta
- Středně pokročilý

Ale muzes vzit tohle a usetrit za expu
http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_La ... 1=01060901
http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_La ... 1=01060901
- kucatuning
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes řešil kam umístit rad s 3x12 a nenalezl jsem kloudné umístění. Nezbývá tedy umístit externě.
Bud bych si ubral místo pod graf což nechci, a nebo bych musel skřín o 10-12cm zvednout.
Našel jsem ještě řešení umístit rad z boku (cape cora, mo-ra3)
Btw: Na uchlazení cpu+chipset + grafiky do crosfire/sli na to asi Black ICE Radiator GT Xtreme 360 aktivně a tiše asi stačit nebude, nebo snad jo?
Má stěma pasivama někdo zkušenost? diky
Příští týden bych to objednal, tak mám ještě čas to promyslet.
Bud bych si ubral místo pod graf což nechci, a nebo bych musel skřín o 10-12cm zvednout.
Našel jsem ještě řešení umístit rad z boku (cape cora, mo-ra3)
Btw: Na uchlazení cpu+chipset + grafiky do crosfire/sli na to asi Black ICE Radiator GT Xtreme 360 aktivně a tiše asi stačit nebude, nebo snad jo?
Má stěma pasivama někdo zkušenost? diky
Příští týden bych to objednal, tak mám ještě čas to promyslet.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
zalezi cemu rikas dobre a tise. pokud ti budou stacit noctua fany na LNA (btw porad si myslim ze by byl lepsi ten xspc rx, ale jak myslis...) a teploty na grafikach kolem 45 stupnu a CPU kolem 65 tak zadny problem...
- kucatuning
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na tom radiátoru netrvám ale byl zmíněn a nikdo nic jiného nedoporučil
Jinak noctui se mi válej doma 3ks
Jinak noctui se mi válej doma 3ks
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
xspc jsem doporucoval v prispevku z 1. listopadu v 8h 42min. ten black ice je opravdu extreme, tzn jeho vykon se projevi opravdu jen s hodne foukajicimi fany a opravdu na plne otacky. pokud ti jde o hluk tak ten xspc je napriklad s ventilatory na LNA stejny jako black ice a s ventilatory na ULNA je uz ten xspc lepsi...a vzhledem k tomu, ze je o 10% levnejsi tak bych nad tim uvazoval. ale nepremlouvam te, oba ty radiatory jsou nejlepsi, co se da koupit.